Witam. Trenował ktoś może z książką Oliviera Lafay'a "Trening Siłowy BEZ SPRZĘTU" ? Mam kilka pytań ![]()
Zaloguj się Zarejestruj się
Olivier Lafay
Posted 31 March 2015 - 19:38 PM
Posted 31 March 2015 - 22:18 PM
Czytałem ale nie trenowałem systemem, niemniej jest to jeden z lepszych długoterminowych systemów budowania siły i sylwetki przy pomocy masy ciała. Dobrze udokumentowany w sieci. Masa dzienników i zdjęć pokazujących efekty - często imponujące. Trzeba się jedynie poświęcić bo treningi są wymagające.
...
Posted 01 April 2015 - 11:13 AM
Treningi są bardzo ciężki jak nie masz przed sobą jakiegoś okresu przygotowawczego to padniesz szybko. Po za tym z tym "bez sprzętu" tak do końca nie jest bo pasuje żebyś miał gdzie robić DIPY (jak masz dosyć wysokie krzesła z oparciami to spoko) a jak nie amsz to zaczynają się problemy. Drążek no to wiadomo. Co do samych treningów na początku są one głownie nastawione na wytrzymałość i strasznie czasochłonne jeden trening nie dzielony trwa do 1h
Zapraszam na mój blogo-dziennik treningowy :
Posted 01 April 2015 - 15:33 PM
Witam. Trenował ktoś może z książką Oliviera Lafay'a "Trening Siłowy BEZ SPRZĘTU" ? Mam kilka pytań
Trenowalem, bardzo fajny plan, o ile sie bedziesz go skrupulatnie trzymal. Osiagi skacza dosc znacznie.
smalcownia.pl
Posted 04 April 2015 - 23:25 PM
dzięki chłopaki, właśnie jest problem z tym, że brakuje mi pomysłu z czym robić dipy bo nie mam takich krzeseł odpowiednich... i zaczyna mi się powoli nudzić pierwszy poziom, a nie mogę przejść do drugiego bez sprawdzenia dipów ![]()
Posted 05 April 2015 - 12:12 PM
Jeśli masz wystarczająco wysokie krzesła to spróbuj wykonywać ćwiczenie z dłońmi na siedziskach krzeseł/taboretów/stołków/biurek.
http://4.bp.blogspot.../table dips.jpg
Posted 05 April 2015 - 14:04 PM
do dipów możesz użyć narożnego blatu w kuchni jak masz, dwóch stołów/blatów, krzeseł... ale nie oparć ale siedzisk - dipy robisz z podkurczonymi nogami... pomyśl
a coś znajdziesz w domu
...
Posted 05 April 2015 - 16:50 PM
Ewentualnie dipy na siedziskach krzeseł w poziomce ![]()
E = mc2
Efekty = motywacja * (ciężka praca)2
Enstein naprawdę był geniuszem.
Posted 05 April 2015 - 21:12 PM
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Sign In
Create Account

Back to top
Report