Ten temat służy do wrzucania filmów wyzwaniowych oraz do dyskusji na ten temat ![]()
Informacje, filmy instruktażowe w tym temacie -> LINK
Powodzenia wszystkim ! ![]()
Nasze strony:
Ten temat służy do wrzucania filmów wyzwaniowych oraz do dyskusji na ten temat ![]()
Informacje, filmy instruktażowe w tym temacie -> LINK
Powodzenia wszystkim ! ![]()
Czekałem na nowe wyzwanie bo w żadnym jeszcze udziału nie brałem, ale szczerze mówiąc troche sie zawiodłem tym elementem statycznym
Rozumiem, że ma być łatwiej, ale bez przesady, elbow lever można trzymać i trzymać ohoho ;d Poziom poprzedni rozumiem był za wysoki, ale myśle, że takie elementy jak HS, back lever, one arm chin up hold byłyby lepsze no i nie są aż takie super trudne ;d I jeszcze jedno pytanie teraz: na czym ten elbow ? Na ziemi czy na poręczach czy na drążku ? Czy objętnie ?
No tak tylko ile % użytkowników forum robi back levera ? 20 ? Wolne stanie na rękach 10 ? Podciąg jedną ręką 1-2% ? Owszem jak ktoś ćwiczy typowo SW to elbow lever nie jest żadnym wyzwaniem ale uwierz mi znam wielu ludzi silnych chłopów ćwiczących na codzień, dla których elbow lever jest niedozrobienia : ) Ostatnio można było się wykazać, że się na prawdę coś umie i nikt nie wziął udziału. Największa frekwencja zawsze była gdy ćwiczenia były znane i proste, także do tego wracam ; )
Na ziemi.
Sprzęt firmy Magnus a dokładnie to co to ma być ?
Poręcze.
No tak tylko ile % użytkowników forum robi back levera ? 20 ? Wolne stanie na rękach 10 ? Podciąg jedną ręką 1-2% ? Owszem jak ktoś ćwiczy typowo SW to elbow lever nie jest żadnym wyzwaniem ale uwierz mi znam wielu ludzi silnych chłopów ćwiczących na codzień, dla których elbow lever jest niedozrobienia : ) Ostatnio można było się wykazać, że się na prawdę coś umie i nikt nie wziął udziału. Największa frekwencja zawsze była gdy ćwiczenia były znane i proste, także do tego wracam ; )
Na ziemi.
No okey, jestem tu od niedawna więc nie wiem jak to wcześniej wyglądało
Tak czy siak ciesze z wyzwania i licze, że każde następne będzie ciut, ciut trudniejsze
Pozdrawiam
No tak profesjonalista chce wziac udzial i wybrzydza ze za latwo
Wygraj Kwietniowe wyzwanie i pogadamy ![]()
Ale o co ty sie czepiasz ? Nic ani nikogo nie hejtowałem więc o co Ci chodzi ? Napisałem już wyżej, że jestem tu od niedawna i nie widziałem jak sobie radzili użytkownicy z poprzednimi wyzwaniami. Daruj sobie proszę ten sarkazm chyba, że koniecznie szukasz konfliktu ..
Zamiast tyle pisać może nagrajcie coś i wstawcie na forum, chętnie zobaczę wasze zmagania.
E = mc2
Efekty = motywacja * (ciężka praca)2
Enstein naprawdę był geniuszem.
Hejka, wrzucam filmik z pompkami, w wyzwaniach biorę udział pierwszy raz, mam nadzieję, że technicznie wszystko się zgadza. Gdyby jednak okazało się, że zdarzyły się jakieś błędy to proszę o podpowiedź co i jak ![]()
Pozdrawiam ![]()
Paweł rep rozpoczęcie wyzwań, jak widać narazie mała frekwencja ale myślę, że się to zmieni na dniach ![]()
Robiąc te wyzwania zbieramy punkty za każde osobne nagranie, czy za nas najlepszy filmik z najlepszym wynikiem?
Tzn. nagrywam filmik, gdzie zrobię przykładowo 10 pompek wąskich. Dzień później nagram z 15 pompkami, to punkty mi się sumują za oba filmiki, czy brany jest najlepszy wynik? ![]()
"Jeśli jesteś wytrwały w dążeniu do osiągnięcia celu, zdobędziesz wszystko, czego zapragniesz" - Mike Tyson
"Słuchaj, jeśli masz cel i okazję jedyną w życiu, aby ziścić każde swe marzenia, chwilę która wszystko zmieni - chwytaj ją!" Eminem
Brany jest najlepszy winik
Paweł ładna próba, piękne powolne powtórzenia ! : ) Zawsze były lekkie fory w stosunku do pierwszego ale cholera no nie mogę uznać ![]()
W opisie ćwiczeń dodałem informację "dłoń przy dłoni", musi tak być żeby było sprawiedliwie bo nawet centymetrowe różnice w rozstawie mogą powodować różnicę w powtórzeniach. Niemniej gratuluję naliczyłem bodaj 25 ładnych powtórzeń i czekam na powtórkę : )
[+] a co miałem jeszcze napisać, złącz stopy ![]()
[+]
http://i.ytimg.com/v...xresdefault.jpg
tak mają te dłonie wyglądać (nie w diament) tyle, że palce złączone
Dzięki za miłe słowa
. Co do powtórki to nie ma sprawy, spróbuję ułożyć dłonie bliżej siebie(choć myślałem, że są naprawdę blisko
), jest tylko jeden problem, polega on na tym, że prawa dłoń podczas ruchu w górę mi się nieco unosi (można to zauważyć na filmiku), mam tak od zawsze kiedy próbuję robić pompki wąskie i w sumie nie mam pojęcia czemu tak jest, może dzieje się tak dlatego, że staw w nadgarstku prawej dłoni jest u mnie trochę mniej ruchomy niż w lewej, ale nie jestem pewien co do tej tezy. Wiesz może, bądź ktoś kto przeczyta tego posta od czego to może być?
Ps. Czy w każdym następnym filmiku muszę mówić Krzepki Paweł, czy wystarczy raz? ![]()
/raz
Wrzucam poprawkę z pompek, już wszystko powinno być w porządku ![]()
/22pkt ![]()
Jeszcze nie brałem udziału ale chyba te ćwiczenia są w moim zasięgu tylko można by pokazać tę wagę na przedramionach? Bo nie wiem o co chodzi za bardzo. Czy żeby wziąć udział muszę wykonać wszystkie 3 ćwiczenia? Czy też wystarczy, że zrobię 2 na maxa lub jedno?
pozdrawiam
Jest na filmiku, może nie widać rewelacyjnie bo niestety mam tylko słaby telefon do dyspozycji. Masz tego masę na yt wpisz 'elbow lever'. Możesz zrobić nawet tylko jedno ćwiczenie i nawet tylko nim wygrać jeśli zdobędziesz więcej pkt za nie niż reszta za wszystkie.
a czy pompki koniecznie trzeba robić tak powoli?? czy wystarczy idealnie technicznie z zaznaczeniem pozycji??
/wystarczy
Film 2015-04-18 kl. 20.57.mov 25.97MB
32 downloads
Mam nadzieje, ze nie bedzie problemu z odtworzeniem. ![]()
0 members, 1 guests, 0 anonymous users