Skocz do zawartości

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Zdjęcie

Filmy użytkowników / Dyskusje

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
55 odpowiedzi w tym temacie

Orel

Orel

Szeryf :D

• Administrator - Boss

• 582 postów

Ten temat służy do wrzucania filmów wyzwaniowych oraz do dyskusji na ten temat :)

Informacje, filmy instruktażowe w tym temacie -> LINK

Powodzenia wszystkim ! :)

• 0

Beast Mode #1 (HSW)

Beast Mode #1 (HSW)

De Nekst Best

• Użytkownik
  • 38 postów
  • LokalizacjaPodkarpacie

Czekałem na nowe wyzwanie bo w żadnym jeszcze udziału nie brałem, ale szczerze mówiąc troche sie zawiodłem tym elementem statycznym :P Rozumiem, że ma być łatwiej, ale bez przesady, elbow lever można trzymać i trzymać ohoho ;d Poziom poprzedni rozumiem był za wysoki, ale myśle, że takie elementy jak HS, back lever, one arm chin up hold byłyby lepsze no i nie są aż takie super trudne ;d I jeszcze jedno pytanie teraz: na czym ten elbow ? Na ziemi czy na poręczach czy na drążku ? Czy objętnie ? 

• 0

czillaut

czillaut

Advanced Member

• Moderator
  • 993 postów
  • LokalizacjaPL

No tak tylko ile % użytkowników forum robi back levera ? 20 ? Wolne stanie na rękach 10 ? Podciąg jedną ręką 1-2% ? Owszem jak ktoś ćwiczy typowo SW to elbow lever nie jest żadnym wyzwaniem ale uwierz mi znam wielu ludzi silnych chłopów ćwiczących na codzień, dla których elbow lever jest niedozrobienia : ) Ostatnio można było się wykazać, że się na prawdę coś umie i nikt nie wziął udziału. Największa frekwencja zawsze była gdy ćwiczenia były znane i proste, także do tego wracam ; )

Na ziemi.

• 0

SWMichałSW

SWMichałSW

Michał Kozakiewicz

• Użytkownik
  • 14 postów
  • LokalizacjaOława

Sprzęt firmy Magnus a dokładnie to co to ma być ? :) 

• 0

czillaut

czillaut

Advanced Member

• Moderator
  • 993 postów
  • LokalizacjaPL

Poręcze.

• 0

Beast Mode #1 (HSW)

Beast Mode #1 (HSW)

De Nekst Best

• Użytkownik
  • 38 postów
  • LokalizacjaPodkarpacie

No tak tylko ile % użytkowników forum robi back levera ? 20 ? Wolne stanie na rękach 10 ? Podciąg jedną ręką 1-2% ? Owszem jak ktoś ćwiczy typowo SW to elbow lever nie jest żadnym wyzwaniem ale uwierz mi znam wielu ludzi silnych chłopów ćwiczących na codzień, dla których elbow lever jest niedozrobienia : ) Ostatnio można było się wykazać, że się na prawdę coś umie i nikt nie wziął udziału. Największa frekwencja zawsze była gdy ćwiczenia były znane i proste, także do tego wracam ; )

Na ziemi.

No okey, jestem tu od niedawna więc nie wiem jak to wcześniej wyglądało :) Tak czy siak ciesze z wyzwania i licze, że każde następne będzie ciut, ciut trudniejsze :P 

Pozdra
wiam :) 

• 0

Dzieniu

Dzieniu

Advanced Member

• Użytkownik
  • 38 postów

No tak profesjonalista chce wziac udzial i wybrzydza ze za latwo ;) Wygraj Kwietniowe wyzwanie i pogadamy ;)

• 0

Beast Mode #1 (HSW)

Beast Mode #1 (HSW)

De Nekst Best

• Użytkownik
  • 38 postów
  • LokalizacjaPodkarpacie

Ale o co ty sie czepiasz ? Nic ani nikogo nie hejtowałem więc o co Ci chodzi ? Napisałem już wyżej, że jestem tu od niedawna i nie widziałem jak sobie radzili użytkownicy z poprzednimi wyzwaniami. Daruj sobie proszę ten sarkazm chyba, że koniecznie szukasz konfliktu .. 

• 0

Pablo1

Pablo1

Advanced Member

• Administrator
  • 3 444 postów

Zamiast tyle pisać może nagrajcie coś i wstawcie na forum, chętnie zobaczę wasze zmagania.

• 1

E = mc2
Efekty = motywacja * (ciężka praca)2
Enstein naprawdę był geniuszem.

Krzepki Paweł

Krzepki Paweł

"Jesteśmy tylko marionetkami własnego umysłu"

• Bywalec
  • 341 postów

Hejka, wrzucam filmik z pompkami, w wyzwaniach biorę udział pierwszy raz, mam nadzieję, że technicznie wszystko się zgadza. Gdyby jednak okazało się, że zdarzyły się jakieś błędy to proszę o podpowiedź co i jak :)

Pozdrawiam :)

• 3

Orel

Orel

Szeryf :D

• Administrator - Boss

• 582 postów

Paweł rep rozpoczęcie wyzwań, jak widać narazie mała frekwencja ale myślę, że się to zmieni na dniach :)

• 0

mmmaateo

mmmaateo

Advanced Member

• Użytkownik
  • 175 postów

Robiąc te wyzwania zbieramy punkty za każde osobne nagranie, czy za nas najlepszy filmik z najlepszym wynikiem?

Tzn. nagrywam filmik, gdzie zrobię przykładowo 10 pompek wąskich. Dzień później nagram z 15 pompkami, to punkty mi się sumują za oba filmiki, czy brany jest najlepszy wynik? :)

• 0

"Jeśli jesteś wytrwały w dążeniu do osiągnięcia celu, zdobędziesz wszystko, czego zapragniesz" - Mike Tyson

"Słuchaj, jeśli masz cel i okazję jedyną w życiu, aby ziścić każde swe marzenia, chwilę która wszystko zmieni - chwytaj ją!" Eminem

Dzieniu

Dzieniu

Advanced Member

• Użytkownik
  • 38 postów

Brany jest najlepszy winik

• 0

czillaut

czillaut

Advanced Member

• Moderator
  • 993 postów
  • LokalizacjaPL

Paweł ładna próba, piękne powolne powtórzenia !  : ) Zawsze były lekkie fory w stosunku do pierwszego ale cholera no nie mogę uznać   :P

W opisie ćwiczeń dodałem informację "dłoń przy dłoni", musi tak być żeby było sprawiedliwie bo nawet centymetrowe różnice w rozstawie mogą powodować różnicę w powtórzeniach. Niemniej gratuluję naliczyłem bodaj 25 ładnych powtórzeń i czekam na powtórkę : ) 

[+] a co miałem jeszcze napisać, złącz stopy :P

[+]

http://i.ytimg.com/v...xresdefault.jpg

tak mają te dłonie wyglądać (nie w diament) tyle, że palce złączone 

• 0

Krzepki Paweł

Krzepki Paweł

• Bywalec
  • 341 postów

Dzięki za miłe słowa :). Co do powtórki to nie ma sprawy, spróbuję ułożyć dłonie bliżej siebie(choć myślałem, że są naprawdę blisko :P), jest tylko jeden problem, polega on na tym, że prawa dłoń podczas ruchu w górę mi się nieco unosi (można to zauważyć na filmiku), mam tak od zawsze kiedy próbuję robić pompki wąskie i w sumie nie mam pojęcia czemu tak jest, może dzieje się tak dlatego, że staw w nadgarstku prawej dłoni jest u mnie trochę mniej ruchomy niż w lewej, ale nie jestem pewien co do tej tezy. Wiesz może, bądź ktoś kto przeczyta tego posta od czego to może być?

Ps. Czy w każdym następnym filmiku muszę mówić Krzepki Paweł, czy wystarczy raz? :D

/raz 

• 0

Krzepki Paweł

Krzepki Paweł

• Bywalec
  • 341 postów

Wrzucam poprawkę z pompek, już wszystko powinno być w porządku :)

/22pkt :)

• 0

remix666

remix666

Advanced Member

• Bywalec
  • 965 postów

Jeszcze nie brałem udziału ale chyba te ćwiczenia są w moim zasięgu tylko można by pokazać tę wagę na przedramionach? Bo nie wiem o co chodzi za bardzo. Czy żeby wziąć udział muszę wykonać wszystkie 3 ćwiczenia? Czy też wystarczy, że zrobię 2 na maxa lub jedno?

pozdrawiam

• 0

czillaut

czillaut

Advanced Member

• Moderator
  • 993 postów
  • LokalizacjaPL

Jest na filmiku, może nie widać rewelacyjnie bo niestety mam tylko słaby telefon do dyspozycji. Masz tego masę na yt wpisz 'elbow lever'. Możesz zrobić nawet tylko jedno ćwiczenie i nawet tylko nim wygrać jeśli zdobędziesz więcej pkt za nie niż reszta za wszystkie. 

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 214 postów

a czy pompki koniecznie trzeba robić tak powoli?? czy wystarczy idealnie technicznie z zaznaczeniem pozycji??

/wystarczy

• 0

Reden

Reden

Advanced Member

• Użytkownik
  • 30 postów

Załączony plik  Film 2015-04-18 kl. 20.57.mov   25,97 MB   32 Ilość pobrań

Mam nadzieje, ze nie bedzie problemu z odtworzeniem. :)

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych