Dzisiaj próbowałem backa zaczynając podchwytem ( kciuki na zewnątrz ) i o dziwo poszedł mi lepiej niż ten typowo street workoutowy.
Zaloguj się Zarejestruj się
Ćwiczenie dzięki któremu zrobicie back levera!
Posted 06 December 2014 - 19:44 PM
Posted 04 January 2015 - 20:41 PM
Tutaj możecie zobaczyć jak wychodzi mi waga tyłem z chwytem "gimnastycznym". Może wydawać się krzywo, ale było idealnie poziomo, zła perspektywa. Czekam na opinie.
https://www.facebook...&type=3
Posted 04 January 2015 - 21:01 PM
Nie wiem czy to ino u mnie ale kompletnie nic nie widzę.
Posted 04 January 2015 - 21:03 PM
Nie tylko.
Posted 04 January 2015 - 21:14 PM
Poprawiłem link, sprawdźcie.
Posted 07 January 2015 - 00:45 AM
Na pierwszy rzut oka wygląda prosto, lecz meeega słabe światło jest i najlepiej nagraj w przyszłości lepsze ujęcie ![]()
A co do tego ćwiczenia co pokazałeś. Spróbuję na sobie za jakiś czas i zobaczymy czy da mi też takie efekty:)
Jestem dosyć blisko backlevera i wydaję mi się, że siłę mam, bo czasem jak się zepnę to utrzymam 2 sekundy, ale brakuję mi poprawnego spięcia ciała.
Posted 15 January 2015 - 18:53 PM
Nie jest najgorzej
Początkowo trzymasz brzuchem (tak jak powinno być) , ale potem puszczasz i trzymasz lędźwiami ; D Sam miałem ten problem , póki nie nauczyłem się spinać całego ciała . Mój max. backa w sylwetce gimnastycznej to ok 15 sec
tak trzymaj ! ![]()
Posted 15 January 2015 - 20:13 PM
A bolą Cię przedramiona podczas trzymania z kciukami na zewnątrz?
Nie czuję jak spinam lędźwie, po prostu staram się mieć proste ciało, ciągnąć ręce do siebie i "wbijać barki w podłogę" ![]()
Posted 19 January 2015 - 00:08 AM
Trochę bolą , bardziej łokcie dostają po dupie
Staraj się "naciskać na drążek" . Ważne jest właśnie napięcie ciała . Czasem można również zauważyć , że gimnastycy często robią dużego "garba" , ze względu maksymalnego napięcia
Posted 19 January 2015 - 00:15 AM
Gimnastycy mają "garba", bo barki ciągną w przód. To samo można zauważyć przy planche.
Posted 31 January 2015 - 19:28 PM
Ten "garb" nazywa się Hollow Body:)
Posted 15 August 2015 - 21:08 PM
Backa zrobię już zawsze i wszędzie, różne chwyty, różne kombinacje - od góry albo wyprostowanie nóg z pozycji kucznej. Od dołu nie mogę, bo mi coś motyle przeszkadzają ![]()
Tutaj akurat jest małe hollow, ale myślę, że nie jest źle
Czasami praktykuję schodzenie do backa z korean dip.

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Sign In
Create Account

Back to top
Report