Wysłane za pomocą TapaTalk
Wydzielone z:
http://kalistenikapo...ge-3#entry89243
Nasze strony:
Piękno i siła, a nie pompa i masa
Powadzi, i na Twój odcinek lędźwiowy nic nie pomaga (rocking, mostki krótkie)? Mi te ćwiczenia pomogły. Jakieś 1,5 miesiąca temu coś sobie nadwyrężyłem podczas treningu z kettlami i wystarczyły mi 2 czy 3 dni, aby pożegnać się z bólem.
No i jeszcze zanim zacząłem ćwiczyć kali, to również miałem problemy z odcinkiem lędźwiowym, nawet podczas odkurzania po chwili zaczynało mnie boleć w tym miejscu... Mostki załatwiły sprawę i na razie wszystko jest ok. ![]()
Ja również miałem problemy z odcinkiem lędźwiowym, ale rok rozciągania m.in. rocking załatwiły sprawę. Wcześniej dłuższe stanie w miejscu powodowało ból w tym odcinku, teraz czuje się jak nowo narodzony i nie mam żadnych problemów. W dodatku od 6 miesięcy robie mostki na wzmocnienie dolnego odcinka pleców i jest rewelacja.
I want represent an idea, I want represent possibilities
Powadzi, a nie jest tak, że skoro siedziałeś 16h z taką masą to uszkodziłeś sobie kręgosłup nieodwracalnie? Ja dam sobie rękę uciąć, że gdybym nie zaniedbał swoich pleców to dziś nie miałbym problemów, na szczęście u mnie rocking działa cuda, do tego mostki, koci grzbiet, hunting dog, ukłon japoński, superman... 3 miesiące regularnych ćwiczeń na kręgosłup i wreszcie nie budzę się z bólem w ledźwiach ja to bywało wcześniej
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych