Skocz do zawartości

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Zdjęcie

C-MASS

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
27 odpowiedzi w tym temacie

kano

kano

KB-MASTER !

• Zasłużony
  • 1 325 postów

Książka jak to książka - wszystkich nie zadowoli.
Ja na 99% kupię, żeby się zapoznać. Najwyżej odsprzedam..

Ale kiedy to się ukaże??
Niby na koniec roku, czyli na wiosnę powinna być.

Gdzieś na YT u Ala było pytanie - chyba od Polaka, bo taki nick: polskobrzmiące nazwisko: czy Paul istnieje!!??

Al odpowiada, że nigdy go nie widział, ale pisuje do niego i ten udostępnia mu potężną wiedzę, więc istnieje. Nie jest nim DuCane (założyciel/właściciel DragonDoor), bo ten to ciągle zajęty i nie mógłby odpowiadać na tyle maili..

Takie tam ploteczki ;-)

Fakt - książka na masę, gdzie nie ma nic o diecie... Dziwnie!
Może napisali - jedz dużo i czysto.. Ćwicz ciężko w niskim zakresie powtórzeń :-)

Czekam.. :-)

• 0

Ja bym tu widział jeszcze tureckie wstawanie poparte ostrym wymachem !!! :D

Vniveri25

Vniveri25

Advanced Member

• Użytkownik
  • 38 postów

Myślę ,że Al dobrze wie kim jest Wade. To wszystko to chwyt marketingowy, jakiś wielki legendarny guru, którego nikt nie widział. Ale ma to swój klimat, swoją drogą, ciekawe czy to nie ten koleś, który jest na zdjęciach w CC, on prowadzi tą stronke fajną beastskills.

• 0

Cahir

Cahir

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 28 postów

Jeżeli chodzi o budowanie masy to już mamy na rynku 2 świetnie książki Tsatsoulinea "Więcej niż bodybuilding". Są tam programy typowo kalisteniczne jak trening "podziemia" oparty na podciąganiu i dipsach. W "Edukacji kulturysty" Schwarzeneggera jest cały rozdział poświęcony ćwiczeniom z masą ciała. Moim zdaniem kalistenika jest świetna do budowania naturalnej siły, zdrowia i sprawności, ale jeżeli chodzi o masę to nic nie zastąpi ciężkiej sztangi.

• 1

Vniveri25

Vniveri25

Advanced Member

• Użytkownik
  • 38 postów

Dzięki ci bardzo za polecenie książek, nie wiedziałem ,ze Pavel napisać coś o BB, zapoznam się na 100%.

• 0

Powadzi

Powadzi

Wymówki domeną ludzi słabych

• Administrator

• 2 335 postów
  • LokalizacjaGorzów Wlkp

I tu właśnie polega problem, ponieważ wielu ludzi nie wie o istnieniu wielu wartościowych książek :(

Ludzie pytają o nowe książki, a jest na prawdę mnóstwo porządnej literatury dostępnej.

• 0

Piękno i siła, a nie pompa i masa

kano

kano

KB-MASTER !

• Zasłużony
  • 1 325 postów

O kali sporo ostatnio wyszło w AHA.

O gimnastyce - tylko starsze...

Kilka miałem i odsprzedałem, bo to nie dla mnie - takie z lat 50..

Są na allegro po 5-15zł..

• 0

Ja bym tu widział jeszcze tureckie wstawanie poparte ostrym wymachem !!! :D

Struc

Struc

Advanced Member

• Zasłużony
  • 1 348 postów
  • LokalizacjaKraków

bo gimnastyka to wyższa szkoła jazdy i nie każdy może to napisać

• 0

...

Wino

Wino

Lecimy tutaj

• Bywalec
  • 268 postów

Przejrzałem dzisiaj tę książkę na necie, moje wrażenia pozytywne :). Przeczytałem całą część książki dotyczącą zasadom treningu na masę - przystępnie i fajnie podana teoria, niby wszystko wiedziałem wcześniej, ale niekoniecznie stosowałem. Wade obrazowo przedstawia poszczególne zagadnienia. Jest dziesięć bodajże fundamentalnych zasad, żywienie, sen, różnice między treningiem na hipertrofię i na układ nerwowy i takie różne. Solidna dawka motywacji. Części książki dotyczących konkretnych ćwiczeń i planów jeszcze dokładnie nie czytałem.

Nie krytykuj słowika, że nie jest encyklopedią . Jako czytadło i motywacja, książka jest świetna, jak z resztą wg mnie wszystkie książki wydane jako Wade'a. Jeśli chodzi o wiedzę to też można coś ważnego sobie dzięki niej przypomnieć :).

Dla fanów CC - polecam. Kavadlo nie przeszkadza i nie jest na szczęście przedstawiany jako koks :).

tak w ogole to w j. ang ksiazka jest online tutaj Link usunięty - Regulamin forum

Użytkownik SenseJLF edytował ten post 14 listopada 2014 - 09:52
SenseJLF - link do pdf'a

• 0

pl.pokerstrategy.com/#uGUYWV - dobre miejsce na naukę gry w pokera, z tego linka najlepsze bonusy!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych