- E - 17L-19P / 23L-22P / 25L-25P = 36/45/50 = 131
- F - 30/23/20 = 73
- G - 34/24/20 = 78
- K2 - 23/15/15 = 53
+ Techniki bokserskie!
Nasze strony:
Pompki na kolanach - 22-16
Przysiad częściowy - 34(+Czuję że mógłbym jeszcze ale ręce strasznie bolą+)-33
Podwijanie kolan z pozycji leżącej - 10-10-10
Mostek początkującego - 30sek. - 30sek. - 30sek.
Trójnóg - 30sek. - 30sek. - 30sek.
Żaba - 15sek. - 15sek. - 22sek.
Przestałem zważać W KOŃCU na ilość powtórzeń a zacząłem bardziej przywiązywać się do techniki i przynajmniej jak na razie wychodzi to na dobre ![]()
Zapraszam na mój blogo-dziennik treningowy :
Pompki na kolanach - 20-18
Przysiad częściowy - 20-20 - Zmniejszona ilość powtórzeń z powodu bólu w biodrze..
Podwijanie kolan z pozycji leżącej - 10-10-10
Mostek początkującego - 30sek. - 30sek. - 30sek.
Trójnóg - 30sek. - 30sek. - 30sek.
Żaba - 20sek. - 18sek. - 23sek.
Więc tak ogólnie od zawsze byłem strasznie chudy postanowiłem odmienić swoje życie! Chce udowodnić sobie i reszcie że da się radę zrobić masę mięśniową ćwicząc kalistenike. Ale co ważniejsze udowodnić sobie że nie ma rzeczy niemożliwych i wystarczy trochę samo zaparcia.
Długo szukałem planu dla siebie, celu. Dużo czytałem aż w końcu wybrałem "plan na masę" ułożyłem go z pomocą ksiażek Al'a - Paul'a (przede wszystkim C-Mass) - I Olivier'a Lafay'a.
Wybór planu itd. zostawiłem na sam koniec. Pierwszą rzeczą jaką zrobiłem było ułożenie diety. Tak więc poszperałem trochę po internecie ułożyłem dietę na masę. Przede wszystkim zdrowe odżywianie! Wydrukowałem i powiesiłem. Zrobiłem pomiary i zdjęcia które wrzucę poniżej. Nie pozostało mi nic innego jak wierzyć w to że się uda!
Moim celem jest najpierw osiągnięcie masy mięśniowej i przytycie do około 75-80 kg a następnie siła ![]()
Pomiary:
Plan treningowy dodam jutru. Ćwiczył będę w Poniedziałki-Środy-Piątki plan jest ułożony progresywnie żeby przechodzić z masy na siłę stopniowo. Dodatkowo w dni nie treningowe biegam też specjalnym planem. W weekend regeneracje ewentualnie wypad na basen czy coś w tym stylu ![]()
Progresje przysiadów: · Pełne przysiady · Przysiady wąskie · Wyskoki · Wyskoki na podest · Przysiady nierówne · Pół-przysiad na jednej nodze na ławkę · Pół-przysiad na jednej nodze · Przysiad na jednej nodze · Krewetka · Krewetka jumbo Progresje pompek: · Pompki pochylone · Pompki pełne · Pompki wąskie · Pompki pilo · Pompki pilo z klaśnięciem · Pompki nierówne · Pół-pompki na jednej ręce · Pompki z dźwignią · Pompki na jednej ręce · Pompki pilo na jednej ręce Progresje brzuszków: · Podwijanie kolan · Wznosy kolan na leżąco · Wznosy zgiętych nóg na leżąco · "Żabki" na leżąco · Wznosy prostych nóg na leżąco · Wznosy kolan w zwisie · Wznosy zgiętych nóg w zwisie · "Żabki" w zwisie · Częściowe wznosy prostych nóg · Wznosy prostych nóg w zwisie Progresje podciągnięć: · Pełne podciągnięcia nachwytem · Podciągnięcia wąskie · Podciągnięcia nierówne · Podciągnięcia chwytem naprzemiennym · Podciągnięcia za głowę · Podciągnięcia do klatki · Pół-podciągnięcia na jednej ręce · Podciągnięcia z asystą · Podciągnięcia na jednej ręce · Muscle-up Progresje mostków: · Mostek krótki · Mostek prosty · Mostek zgięty · Mostek na głowie · Pół-mostek · Pełny mostek · Schodzenie po ścianie · Wchodzenie po ścianie · "Opuszczanie mostu" · "Most zwodzony" Progresje ćwiczeń w pozycji odwróconej: · Stanie na głowie przy ścianie · "Kruk" · Stanie na rękach przy ścianie · Pół-pompki w staniu na rękach · Pompki w staniu na rękach · Pompki wąskie w staniu na rękach · Pompki nierówne w staniu na rękach · Pół-pompki w staniu na jednej ręce · Pompki z dźwignią w staniu na rękach · Pompki w staniu na jednej ręce
Na początku będę wykonywał 2-3 serii i 10-20 powtórzeń a wraz ze wzrostem poziomu będę przechodził do wielokrotnych serii (3-5 i więcej) z mniejszą ilością powtórzeń (1-5)
Będę to chciał osiągnąć przez cały rok ćwiczeń (masa + siła).
Nie muszę nic wycinać bo nie jestem gruby a zależy mi na tym żeby przytyć dopiero potem będę myślał nad redukcją na razie nie ma czego "wycinać".
Pełne przysiady x 20-20-20
Pompki pochylone x 20-20-13
Podwijanie kolan x 16-18-16
Pełne podciągnięcia nachwytem x 10-8-9
Mostek krótki x 20-19-18
Stanie na głowie przy ścianie x 30sek. - 30sek. - 20sek.
Trening robiony wraz z moją dziewczyną której udało się pierwszy raz utrzymać Żabę! Gratulujemy! ![]()

@Pablo1 Ależ oczywiście że to 2gie jako ćwiczenie! ![]()
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych