Siema
W tą wiosnę mam zamiar zacząć uprawiać parkoura i od czego mam zacząć? W sensie czy muszę się jakoś do tego przygotować, bo nie mam pojęcia od czego się zabrać najpierw
Proszę o szybką odpowiedż
Nasze strony:
Siema
W tą wiosnę mam zamiar zacząć uprawiać parkoura i od czego mam zacząć? W sensie czy muszę się jakoś do tego przygotować, bo nie mam pojęcia od czego się zabrać najpierw
Proszę o szybką odpowiedż
Nie powiemy Ci od czego masz zacząć jeśli nie wiemy jaki jest twój aktualny poziom ; ) Parkour to przede wszystkim bardzo dobry współczynnik siły do masy, skoczność.
Witam.... Mam dość spore doświadczenie w parkour i powiem Ci tak
Podstawowa zasada to wyjdz na dwór i zaczni się poprostu rusząć, przeskakuj murki, wspinaj się na drzewa, balansuj na rurkach, skacz z krawężnika na krawężnik, wdrap się na scianę, skocz sobie na trawkę, baw się ruchem
Do tego oglądaj sporo filmików i podpatruj ruchy ale staraj się odnaleść swój własny styl nie naśladuj kogoś.... Druga sprawa to trening siłowy na którego temat na tym forum znajdziesz bardzo wiele i nie ma sensu żebym się tutaj rozwijał w tym temacie. Generalnie trening siłowy pod parkour nie różni się wzasadzie niczym od przedstawionych tutaj, to równiez jest kalistenika ![]()
Jak będziesz miał jakieś problemy, wątpliwości, śmiało do mnie pisz ![]()
PS. Obejrzy sobie ten filmik, zobacz sobie w jaki sposob oni tutaj bawią sie ruchem ! Nie załamuj sie jednak bo są to trudne ruchy naprawdę ty wynajduj swoje i baw się
Dobra rozumiem. Jednak źle zrobię jak najpierw (przez zimę) skupie się na treningu w domu (z Skazanym na trening), a w wiosnę zacznę skakać.Bo słyszałem że w Krakowie jest jakaś grupa treningowa i w wiosnę są jakieś warsztaty parkour ,
Jeśli mieszkasz w krakowie są tam chlopaki
napisz do nich napewno trenują nawet teraz... Parkour jest wszechstronnym sportem i powinno sie go ćwiczyc w kazdych warunkach... musisz być użyteczny cały czas
w róznych warunkach atmosferycznych
Treningi siłowe możesz robić cały czas ![]()
Dzieki już rozumiem
0 members, 1 guests, 0 anonymous users