Skocz do zawartości

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Zdjęcie

Kiermasz książek - Tsatsouline, itp

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

krzysiek20ino

krzysiek20ino

Jay-Jay Petersburg

• Zasłużony
  • 1 536 postów

http://tablica.pl/of...ay-ID4205h.html

• 0

Szpanerski Nick

Szpanerski Nick

Advanced Member

• Użytkownik
  • 92 postów

Pytanie.

Krave maga to dobra książka? W sensie czy opisane są tam chwyty, jakieś ćwiczenia, jakieś coś? Bo nie wiem.. Chciałbym kiedyś zacząć jakąś sztuke walki, ale nie mam w pobliżu żadnej dobrej szkoły. Do Opola do Lutadores mam 50 km ;<

Więc może sam bym co nieco ogarnął, jakieś podstawy.

• 0

konto zlikwidowane

konto zlikwidowane

Advanced Member

• Użytkownik
  • 119 postów

Podstawy może i ogarniesz ale będzie problem jak nie będziesz miał porządnego sparing partnera. Daje ci 5% co do nauki z książki. Owszem zawsze można coś wyczytać ale MUSISZ to sprawdzić w walce na realnym przeciwniku czy dany chwyt działa czy nie. Ale owszem jeżeli sprawi ci satysfakcje to bierz Krav Mage i ucz się nikt ci przecież nie broni tylko żebyś potem nie był zbyt pewny siebie. Takie ostrzeżenie bo ja się na tym przejechałem.

• 0

Szpanerski Nick

Szpanerski Nick

Advanced Member

• Użytkownik
  • 92 postów

Takie ostrzeżenie bo ja się na tym przejechałem.

Mówisz, że bęcki zebrałeś? :D

Nie raz miałem styczność z mma, kilka razy sparowałem z dobrym człowiekiem z lutadores. Nie jestem na typem zaczepnym, ale dobrze jest mieć coś w arsenale poza mięśniami :D

• 0

konto zlikwidowane

konto zlikwidowane

Advanced Member

• Użytkownik
  • 119 postów

Tak. Niby nauczyłem się uciekać z tylnego duszenia w stójce. Byłem na dyskotece i ochroniarz mnie od tyłu za szyje złapał i chciał dusić. Reakcja była natychmiastowa tyle że źle wykonałem technikę i zastanawiałem się co dalej. Więc użyłem siły i wyrwałem się z duszenia. Tyle że potem w trzech mnie wynosili. Kupe lat temu to było. Powiem tak: Trener da ci 100% że się nauczysz film 50% ( tu musisz mieć wrodzony talent do walki niesamowite samozaparcie dużo czasu i konieczny będzie sparing partner który coś umie) a książka 5%.

• 0

Hannibal

Hannibal

Go Hard or Go Home

• Bywalec
  • 2 739 postów
  • LokalizacjaBXL

Byłem na dyskotece i ochroniarz mnie od tyłu za szyje złapał i chciał dusić.

ochroniarze za nic nie duszą za szyję ;p

• 0

Rodzaje sił, więc zastanów się nad czym chcesz pracować:

* siłą bezwzględna  * siła względna  * siła maksymalna  * siła ogólna  * siła szybkościowa  * siła specjalna  * siła wytrzymałości mięśniowej  * siła biegowa

Hannibal

Hannibal

Go Hard or Go Home

• Bywalec
  • 2 739 postów
  • LokalizacjaBXL

Byłem na dyskotece i ochroniarz mnie od tyłu za szyje złapał i chciał dusić.

ochroniarze za nic nie duszą za szyję ;p

• 0

Rodzaje sił, więc zastanów się nad czym chcesz pracować:

* siłą bezwzględna  * siła względna  * siła maksymalna  * siła ogólna  * siła szybkościowa  * siła specjalna  * siła wytrzymałości mięśniowej  * siła biegowa

konto zlikwidowane

konto zlikwidowane

Advanced Member

• Użytkownik
  • 119 postów
Zbyt długo by tłumaczyć. Poprostu zaczepił mnie kolega ochroniarzy ja go odepchnełem no i się zaczęło. To było wszystko ukartowane chyba chcieli mnie sprawdzić. Zwykła wiejska dyskoteka i wszystko na ten temat.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych