Jump to content

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Photo

System Lafay'a a IF

Dieta IF Trening siłowy bez sprzętu

• Please log in to reply
5 replies to this topic

ComeAtMeBroo

ComeAtMeBroo

Brak

• Użytkownik
  • 4 posts

Witam, wczoraj doszły do mnie dwie oczekiwane książki czyli Trening siłowy bez sprzętu i Turbodoładowanie.

W pierwszej z nich oprócz szerokiej gamy ćwiczeń i planów do zrealizowania są także wytyczne co do odżywiania. Materiał ten jest podzielony ze względu na cel czytelnika. Moim celem jest masa mięśniowa nabierana możliwie najefektywniej. Planuję jednak zamienić proponowany wzorzec żywieniowy z książki na dietę IF. Co o tym myślicie? Dodam, że IF najbardziej będzie odpowiadać mojemu przyszłemu planowi dnia ponieważ będę pracować za granicą.

• 0

kano

kano

KB-MASTER !

• Zasłużony
  • 1,325 posts

IF na masę? Ciężka sprawa - trzeba dobrze jeść. Będziesz dobrze jadł??

• 0

Ja bym tu widział jeszcze tureckie wstawanie poparte ostrym wymachem !!! :D

Salute!

Salute!

Salute!

• Zasłużony
  • 1,392 posts
Na systemie Lafaya tez ciezko masy nabrac
  • 0

futurum

futurum

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 10 posts

IF jest znakomity dla endomorfików. Można świetnie kontrolować poziom tkanki tłuszczowej, nawet na masie. Jeśli jesteś ektomorfikiem i chcesz nabrać masy to będziesz miał ciężko, bo jak zrobisz sobie okno żywieniowe na 6 godzin lub mniej, to ciężko będzie zjeść tyle w tak krótkim czasie. Ja jako endomorfik w 4godzinnym oknie się mieszczę, nawet na masie, bo niewielką nadwyżkę kalorii mi trzeba. A co do nabierania masy na systemie Lafaya to nie ma coś się sprzeczać, bo mi na przykład idzie, ale każdy organizm reaguje inaczej i jest sporo bodźców determinujących przyrost masy oprócz treningu.

Co jakości jedzenia: aby zachować odpowiednie proporcje makroskładników w diecie trzeba chociaż częściowo jeść zdrowo, inaczej proporcje się nie złożą :)
Pozdrawiam

• 0

kano

kano

KB-MASTER !

• Zasłużony
  • 1,325 posts

Jak tak popatrzeć na filmiki Francuzów na YT - raczej da się zbudować dobrą sylwetkę na Lafayau. Kwestia przyłożenia się do treningów i dieta.

Proteo system - na YT :)

• 0

Ja bym tu widział jeszcze tureckie wstawanie poparte ostrym wymachem !!! :D

Salute!

Salute!

Salute!

• Zasłużony
  • 1,392 posts
Sylwetke tak, ale czy mase? :D Zwlascza na maxach albo powtorzeniach do upadku miesniowego?
  • 0

Also tagged with one or more of these keywords: Dieta IF, Trening siłowy bez sprzętu

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users