Jump to content

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Photo

Wsparcie dla młodego, zielonego :)

• Please log in to reply
49 replies to this topic

MoZzi

MoZzi

Advanced Member

• Użytkownik
  • 207 posts

Ja byłem na low carb kiedyś efekty jak efekty tylko że ciągle jadłem takie rzeczy jak ryż piersi z kurczaka i twarogi na wieczór... Ale wtedy to miałem niewielką wiedzę na temat odżywiania to było coś ponad 2lata temu? już się tak nie ograniczam do paru produktów ;p

A teraz jestem na czymś podobnym do IF ;p możesz na tym nawet jeden posiłek jeść dziennie ale ja osobiście jem 4 czasami 5 w odstępach kolo 2.5-3h

To najlepiej przetestować na sobie która bardziej by Ci odpowiadała poczytaj najpierw o IF a później low carb ale wydaje mi się że byś wybrał IF.

Ogólnie to sporo mi brzuch zszedł itp 2 miecha temu miałem zajebistą koszulkę ale brzuch mi odstawał i wgle a teraz zajebiście mi się ją nosi ;) nic nie odstaje ;p

• 1

wattie

wattie

Amator

• Użytkownik
  • 201 posts
  • LokalizacjaSłupsk

Myślę że 30 sek to za dużo jak na początek - żeby utrzymać tempo to wyjdzie z tego przebieżka, zacznij od 15sek sprintu i 45sek truchtu. Jak nie masz jak odliczać czas to wylicz/na oko 100 metrów i biegaj w jedna sprint w drugą trucht, zwiększająć co jakiś czas ilość przebiegnięć zaczynając od 10.

• 0

MoZzi

MoZzi

Advanced Member

• Użytkownik
  • 207 posts

Co do liczenia czasu to ktoś gdzieś mówił nie pamiętam gdzie już ale że jak słuchasz muzyki żeby zgrać fragment fajnej piosenki np w tym wypadku te 10-15 sekund i tyle sekund ile truchtu ma być i jak bd się jedna zaczynać bd wiedział czy biec czy trucht, nigdy tego sposobu nie stosowałem ale jeśli słuchasz rocka/metalu  to mógłbyś np fajne solówki sobie pociąć  albo refreny piosenek kto jak woli ;)

Edit:

zapomniałem dodać że jestem na czymś podobnym do IF'a ale  bardziej wysoko białkowa niskowęglowa ;)

Wiesz Dieta wys.biał  ale jem jak na IF  w sensie że dużo białka mało węgli ograniczam do 100g dziennie ;p

• 0

wattie

wattie

Amator

• Użytkownik
  • 201 posts
  • LokalizacjaSłupsk

Do interwałów dobry jest GYMBOSS - ok. 80 zł kosztuje

Są też piosenki w jakimś tam tempie BPM ale nie czaje tego, ktoś wie o co chodzi?

• 0

MoZzi

MoZzi

Advanced Member

• Użytkownik
  • 207 posts

To prawdopodobnie jest uderzenie (Kick) na minute jakoś tak w programie FL studio takie coś jest żeby szybkość ustawić

zresztą  http://pl.wikipedia....zenia_na_minutę

• 0

wattie

wattie

Amator

• Użytkownik
  • 201 posts
  • LokalizacjaSłupsk

Czyli chodzi o kadencje, są specjalne klikacze w których ustawia się ilość kroków na minutę i wystukują rytm.

• 0

pride95

pride95

Advanced Member

• Użytkownik
  • 112 posts

Co do GYMBOSS - urządzenie fajne ale drogie, poszukam czegoś podobnego na androida.

Ok nie ukrywam ta dieta IF mega mnie zaskoczyła i biorę się powoli za układanie diety mam tylko do niej pytania:

-nie jestem za chudy na nią ? Wprawdzie małe sadełko mam, ale masę też chcę podbudować.

-przez jaki okres stosować to dietę ? non-stop ?

-czy ta dieta w połączeniu z kalisteniką: planuję 2x w tygodniu interwały i basen(droga w obie strony rowerem 30 minut, jeżeli to nie wpływa jakoś na ogólny trening), 3x w tygodniu FBW (o ile to nie jest za dużo, bo powiedziałem wcześniej jestem słaby więc łatwo nie bedzię)

IF planuję zrobić w ten sposób: pomnożyłem moją masę ciała (64kg) przez 24 i wyszło mi 1526 kcal. Później przemnożyłem przez 1.2 (współczynnik aktywności) i wyszło mi mniej więcej 1800kcal - tyle powinienem spożywać w ciągu dnia i podział znalazłem taki: 50% węglowodanów 30% białka 20% tłuszczy. Czy to będzie dobry sposób ?

• 0

MoZzi

MoZzi

Advanced Member

• Użytkownik
  • 207 posts

i to że chcesz przytyć dodaj 200kcal ;p na początek i z tygodnia na tydzień sobie najwyżej dodawaj z 50kcal  ;p żeby tak mieć 300-400kcal nadwyżki.

Przez jaki okres? czy ja wiem aż osiągniesz wymarzoną wagę i później zrobić jakąś stabilizacje. I jeść tyle ile bd musiał tych kcal.

Powinna dać dobre rezultaty, za chudy ? to tak samo jak ja bym sie spytal czy nie jestem za gruby na nią :P mając 90kg może mniej nie wiem nie ważyłem się 3tygodnie.

• 1

pride95

pride95

Advanced Member

• Użytkownik
  • 112 posts

No wiesz z godzinkę poczytałem - i pisali tam że to jest dobre dla grubasków :P i dla osób z powolną przemianą materii - ja mam tak że zjem i za 5 minut znowu głodny i znowu... a żeby zjeść duży posiłek to problem.

• 0

MoZzi

MoZzi

Advanced Member

• Użytkownik
  • 207 posts

No co ty ;p ludzie na tym mase robią ;)  tam możesz jeść 1 posiłek 5 posiłków jak chcesz;p

Przemianę materii to ja teraz mam całkiem zacną

• 1

pride95

pride95

Advanced Member

• Użytkownik
  • 112 posts

No właśnie ile tych posiłków ? zrobiłbym jeden ale za przeproszeniem wiem że bym tego nie wpierdo*ił... a co to interwałów: po obejrzeniu tego filmiku cała teoria z tym poszła się walić.

• 0

wattie

wattie

Amator

• Użytkownik
  • 201 posts
  • LokalizacjaSłupsk

Jak więc chcesz zdobyć masę, nie robić nic poza siłownia i zaliczyć bieg na 1000/3000metrów na bardzo dobrą ocenę? Teraz żeby się dostać do wojska to albo plecy albo wszystko na max. pod względem matury i sprawności.

Jeśli zależy Ci na wojsku to odpuść tą masę i ładuj w nią dopiero gdy już będziesz na studiach :D

• 1

MoZzi

MoZzi

Advanced Member

• Użytkownik
  • 207 posts

Chodzi Ci o kcal czy że co ? To naturalne że aeroby są niepotrzebne u ekto ;p mi to tam nie grozi ja w miarę szybko mogę zgubić mase jak i szybko ją zdobyć czyli Endo ;p

Tak jak Owca gada;p

edit:

nie oglądaj tak wszystkich filmikow itp bo wtedy naprawde bd miał kołchos w głowie i nie bd mógł się na jednym skupić ;P naprawdę

wszystko bd Ci się mieszać i jak piszesz tracić sens ;

• 0

pride95

pride95

Advanced Member

• Użytkownik
  • 112 posts

Chodziło o areo ale wattie ma racje, dobra to już chyba wszystko wiem :)

• 0

wattie

wattie

Amator

• Użytkownik
  • 201 posts
  • LokalizacjaSłupsk

Wpisz w google 'puma666 trening dla przyszłego żołnierza' czy coś takiego.

• 0

MoZzi

MoZzi

Advanced Member

• Użytkownik
  • 207 posts

Na discovery był program że pokazywali tam właśnie ćwiczenia/rekrutacje sił specjalnych  z 200 osób 5 - 10 osób zostawąło ;p takie fajne ćwiczenia w pierwszy dzień 5 osób odpadło

Ale w polsce to co innego pewnie

• 0

pride95

pride95

Advanced Member

• Użytkownik
  • 112 posts
No teraz wojsko a kiedys... u nas moze i jest jakas dyscyplina ale nie ma tez zyletki jak kiedys, jest duzo wygod, ulatwien...
  • 0

MoZzi

MoZzi

Advanced Member

• Użytkownik
  • 207 posts

Kumpela po znajomości zrobiła tam jakiś kurs czy jakieś szkolenie w wojsku, a podobno ludzie czekają na to miesiącami jakoś tak a ona odrazu ;) pisząc po znajomości mam na myśli że dostała się tam odrazu bez czekania jak inni ;p

• 0

pride95

pride95

Advanced Member

• Użytkownik
  • 112 posts

No ja w taki sam sposób się tam dostaje, ostatnio pisałem egzamin z 1 i 2 klasy, zdałem najgorzej więc tylko na znajomości liczę a jak będzie dalej to zobaczymy ;)

• 0

wattie

wattie

Amator

• Użytkownik
  • 201 posts
  • LokalizacjaSłupsk

Jak kumpel był na egzaminy do oficerskiej we Wrocławiu to ludzie nie zostali przyjmowani przez złamaną nogę/rękę czy uczulenie na jakieś tam smary które w czołgach używają.

• 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users