Zaloguj się Zarejestruj się
Dieta na masę do sprawdzenia
Posted 08 May 2013 - 20:18 PM
Posted 08 May 2013 - 20:23 PM
Posted 08 May 2013 - 20:24 PM
Posted 08 May 2013 - 20:30 PM
To nie o to chodzi że są błędne, bo jest dużo osób które mają świetne efekty przy 6 posiłkach dziennie, jeśli masz na to czas i chęci to proszę bardzo. Ale życzę powodzenia z czymś takim, gdy pracujesz cały dzień, i zamiast skupić się na pracy to musisz skupiać się na zegarku odmierzając czas do następnego posiłku. Po co sobie komplikować życie? Te 6 mniejszych posiłków można skompresować do 2-3 dużych. Ja jadam 2 razy dziennie bo tak jest mi wygodnie i to jedzenie dopasowuje do mojego stylu życia, a nie styl życia pod jedzenie. Ja wcinam mięso, ryby, jaja, warzywa i owoce. Śniadanie koło 10, a potem kolacja między 17-19 zależy jak mam czas. W międzyczasie jakaś przekąska, jeśli mam pod ręką. A jeśli czuje delikatny głód, to nie panikuje i lecę do lodówki, tylko napełniam szklankę wodą i idę dalej robić swoje.
Posted 08 May 2013 - 22:21 PM
ziomeczku, po 1 unikaj mleka, od tego tylko zalejesz brzuszek, jedz owsianke i zalewaj ja woda. Druga sprawa - musisz obliczyc ile bialek wegli i tluszczy musisz zjesc w ciagu dnia, podzielic przez liczbe posilkow i wyjdzie Ci ilosc na 1 posilek. I jeszcze jedna rada, jedzenie przygotowuj sobie na zaś, zaoszczedzisz troche czasu
Podam Ci tu taka przykladowa dietke, dosc tania i skuteczna. Podaje taka w miare normalna gramature, jesli w ciagu przykladowo 2-3 tygodni nie zauwazysz zmian, zwieksz sobie troche ta gramature, ew. tak jak mowilem oblicz ilosc bialek ktore potrzebujesz. Podaje Ci diete z bialkiem serwatkowym, dobrze by bylo gdybys sie w nie zaopatrzyl.
1) 150g owsianki+banan+30g proteiny+lyzka oleju lnianego
2) dorsz(ew. inna rybka) 160-170g+ryz lub chleb razowy(150g)+warzywa (np jakis pomidor)
3)150g owsianki+30g proteiny+ warzywa(moze byc papryka, pomidor z ogorkiem etc)
4) filet z kurczaka+ryz+150g warzyw
5)4 cale jaja+100-150g chleba razowego+serwatka
6) serwatka+150g twarogu chudego+warzywa(moze byc twarog z rzodkiewka i szczypiorkiem) + lyzka oleju lnianego
te proteiny z twarogiem sa o tyle fajne, ze serwatka szybko sie wchlonie a bialko z twarogu bedzie sie dluzej wchlaniac.
To tyle, jakbys mial jakies pytania to wal;p
Posted 09 May 2013 - 10:29 AM
Nic nie musi liczyć. Wystarczy, że poprawi błędy i w zależności czy idzie masa, czy nie, odpowiednio zwiększyć/zmniejszyć ilość jakiegoś produktu.
6 posiłków nie jest złe, jednak jak ktoś nie może się powstrzymać od podjadania obojętnie czego co jest pod ręką to lepiej niech tak robi. Nie każdy też może opychać się dużą ilością węglowodanów w 2-3 posiłkach więc też raczej nie musi z tego poglądu rezygnować.
steelu, nie każdy musi kupowac specjalnie odżywki. może on dostarczyć wszystko z diety. nie trzeba jeść twarodu, niektórzy mają na nie uczulnie, poza tym mleko z wiekiem staje się coraz mniej przyswajalne, ogólnie produkty mleczne można z diety wyrzucić. Lepiej zjeść jakieś podroby, które mają wiecej białka niż ser biały, są lepsze w smaku i mają więcej witamin, a także lepiej przyswajalne dla organizmu cżłowieka.
Posted 09 May 2013 - 10:35 AM
Co za niedorzecznoscipoza tym mleko z wiekiem staje się coraz mniej przyswajalne, ogólnie produkty mleczne można z diety wyrzucić.
smalcownia.pl
Posted 09 May 2013 - 11:32 AM
Ludzie się naczytają forów kulturystycznych i potem rozsiewają takie bzdety. Wystarczy popatrzeć na dietę, która 3 posty wyżej została pokazana. Typowa kulturystyczna dieta, która wcale taka dobra nie jest. Czemu nikt tego nie urozmaici, nie zmieni, nie doda czegoś od siebie?
Posted 09 May 2013 - 11:48 AM
smalcownia.pl
Posted 09 May 2013 - 11:52 AM
Salute!, nie wiedziałeś, że mleko krowie nie jest dla człwoieka?
potem takie dzieci karmione mlekiem krowim za młodu mają problemy z zębami i takie tam, poczytaj sobie o jego szkodliwości ![]()
Posted 09 May 2013 - 12:01 PM
Co za niedorzecznosci
A ja uważam, ze to prawda. Gdyby to chociaż było z mleka, a nie z jakiegoś pasteryzowanego i homogenizowanego szajsu.
Posted 09 May 2013 - 12:24 PM
Mleko owszem nie jest dla ludzi ale wrzuciles do tego wora rowniez "produkty mleczne" maslo, smietane, sery, co prawda juz nie jest. Co do tej "nieprzyswajalnosci z wiekiem" to rowniez nieprawda.Salute!, nie wiedziałeś, że mleko krowie nie jest dla człwoieka?
potem takie dzieci karmione mlekiem krowim za młodu mają problemy z zębami i takie tam, poczytaj sobie o jego szkodliwości
O mleku jest ksiazka indyjskiego lekarza pt "Mleko, cichy zabojca" i jest slynny artykul "Chcesz byc kaleka?Pij Mleko!" oparty na tej ksiazce. Ale rownanie mleka z produktami mlecznymi czyli nabialem to nieporozumienie.
smalcownia.pl
Posted 09 May 2013 - 12:26 PM
Kazdy moze uwazac co mu sie zywnie podoba, znacznie wazniejsze jest jakie ma to pokrycie w faktach.A ja uważam, ze to prawda. Gdyby to chociaż było z mleka, a nie z jakiegoś pasteryzowanego i homogenizowanego szajsu.
smalcownia.pl
Posted 09 May 2013 - 12:47 PM
Produkty mleczne, ale nie te, które prawie całe są z tłuszczu. Mogłem się jaśniej wyrazić. W tym wypadku piszesz mi, że według mnie tłuszcz zwierzecy jest zły, a to nieprawda co już widziałeś i mogłeś się domyślić o co mi chodzi ![]()
Od 3 roku życia mleko nie jest przyswajalne podobno, a starszy organizm gorzej radzi sobie z czymś co nie powinniśmy jeść, dlatego im wiek wyższy tym gorzej dla Nas. Następnym razem rozpisze się na 100 zdań by wszystko było jasne ![]()
Posted 09 May 2013 - 12:56 PM
To jakie produkty mleczne chcialbys z diety wyrzucic?Produkty mleczne, ale nie te, które prawie całe są z tłuszczu. Mogłem się jaśniej wyrazić. W tym wypadku piszesz mi, że według mnie tłuszcz zwierzecy jest zły, a to nieprawda co już widziałeś i mogłeś się domyślić o co mi chodzi
E, tam to wlasnie jest tylko "podobno". Do rozkladania laktozy potrzebny jest enzym laktaza i tak sie to tlumaczy, ze enzym zanika z wiekiem, co nie jest prawda do konca. U jednych moze zanikac u innych nie. Jezeli pijesz regularnie to nie zanika. Nie wierz w te rozne "podobno", bo to w wiekszosci sciema i bajkiOd 3 roku życia mleko nie jest przyswajalne podobno, a starszy organizm gorzej radzi sobie z czymś co nie powinniśmy jeść, dlatego im wiek wyższy tym gorzej dla Nas. Następnym razem rozpisze się na 100 zdań by wszystko było jasne
Oczywiscie mleko samo z siebie jest dla cielaka a nie dla czlowieka, mozna te implikacje rozszerzyc na trawy i ziarna, one tez nie sa dla czlowieka ale jednak jakiest tam zboza zalecasz ponoc
smalcownia.pl
Posted 09 May 2013 - 13:12 PM
No zalecam chleb żytni zamisst razowego bo lepiej wybrać zdrowsze zło niż iść na hardcore.
Tłuste mleko lepsze, ale mało kto ma możliwość prosto od krowy ![]()
A produkty mleczne czyli biały ser na przykład, który ma 2x więcej białka niż tłuszczu. Piszę o tych sklepowych "tłustych".
Posted 09 May 2013 - 13:36 PM
No zartujeszNo zalecam chleb żytni zamisst razowego bo lepiej wybrać zdrowsze zło niż iść na hardcore.
No to malo tego, ile jest tych chudych serkow? Zreszta twarogu raczej sie nie je samego, ja np zalewam tlusta smietana wrzucam pomidory, cebule, czosnek, czasami pare surowych zoltek, mieszam i juz nie jest za chudoTłuste mleko lepsze, ale mało kto ma możliwość prosto od krowy
A produkty mleczne czyli biały ser na przykład, który ma 2x więcej białka niż tłuszczu. Piszę o tych sklepowych "tłustych".
Nie kombinuj jak kon pod gorke
smalcownia.pl
Posted 09 May 2013 - 13:51 PM
Jak ktoś nie chce tłustego to lepiej tak niż w ogóle więc tak, lepiej.
Ale mleko krowie i tak będzie w serze niezależnie od tego co tam nawkładasz.
Nie znam gościa, nie zagłębiałem się w to zbytnio.
Posted 09 May 2013 - 14:14 PM
Wychodzi na to, ze ma co eliminowac?
smalcownia.pl
Posted 09 May 2013 - 14:51 PM
Po waszych postach, to chłopak zaraz będzie się bał cokolwiek włożyć do ust ![]()
Kwestia 2-3 posiłków dziennie jest banalna. Jeśli wciąż jesteś głodny to masz dwa wyjścia:
1.Zacznij jeść normalne pełnowartościowe posiłki
2.Udaj się do psychoterapeuty, głód Cię nie zabije.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Sign In
Create Account

Back to top
Report