Skocz do zawartości

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Zdjęcie

Problem z ćwiczeniem

podwijanie kolan

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

Token

Token

Brak

• Użytkownik
  • 5 postów

Cześć :) Mam pytanko odnośnie ćwiczenia ze Skazanego. Mianowicie chodzi o krok pierwszy przy ćwiczeniach na brzuch - podwijanie kolan. Im dłużej robię to ćwiczenie, tym bardziej pomagam sobie rękami utrzymać górną część ciała w odpowiedniej pozycji, po prostu jak mam kolana podwinięte do klatki piersiowej, tors zaczyna mi lecieć do tyłu i muszę trzymać się mocno rękami. Wydaje mi się, że przez to traci sporo górna część mięśni brzucha. Co o tym sądzicie? Jeśli osiągnę próg przejścia przy takim sposobie wykonania ćwiczenia to powinienem iść dalej? Pozdrawiam :)

Użytkownik m6k3 edytował ten post 23 kwietnia 2013 - 22:52
Przeniosłem do właściwego działu !

• 0

Calemb

Calemb

Member

• Użytkownik
  • 21 postów
  • LokalizacjaTarnowskie Góry

Może staraj się wraz ze skurczem nóg zbliżyć tułów do pozycji pionowej. Rąk używaj bardziej jako asekuracji w utrzymaniu równowagi. Jeżeli w odpowiedniej chwili zbliżysz tułów do przodu, to i praca mm  brzucha zyska, a odciążysz pracę RR. Takie są przynajmniej moje doświadczenia

• 0

Token

Token

Brak

• Użytkownik
  • 5 postów
dzięki za pomoc :)
  • 0

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: podwijanie kolan

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych