Skocz do zawartości

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Zdjęcie

Nurtujące pytanie w związku z kaloryferem.

kaloryfer

• Zamknięty Temat jest zamknięty
7 odpowiedzi w tym temacie

Cris-workout

Cris-workout

Advanced Member

• Użytkownik
  • 61 postów

Witam was :)

Cegiełki (mięśnie) mam źle rozmieszczone na brzuchu i nie wiem jaka jest tego przyczyna.

Denis Minin także ma dziwnie rozmieszczone, a ćwiczy długie lata i jest bardzo doświadczony.

I do was pytanie czy to można jakoś uporządkować lub po iluś latach ćwiczeń samo dojdzie do normy??

W załączniku moje zdj:

Załączone pliki

• 0

Pozdrawiam Krystian.

529233_10200681259700153_2075290237_n.jp

Divajd

Divajd

Wanna-Be Leonidas

• Użytkownik
  • 402 postów
  • LokalizacjaSzczecin

Genetyka, normalna sprawa. :)

jakbyś mógł, napisz mi na pw lub tutaj jak doszedłeś do takiego brzucha. :)

• 0
"Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!" ~R.Balboa

Dołączona grafika

m6k3

m6k3

Man of Steel

• Zasłużony
  • 803 postów
  • LokalizacjaRzeszów

Raczej nic z tym nie zrobisz bo taką po prostu masz budowę somatyczna. Tak zbudowaną masz "siatkę" z powięzi i ścięgien dlatego mięśnie układają się w taki a nie inny sposób. Co do tego czy to się wyrówna to raczej nie o ile mięsień można dość łatwo modelować to z tkanką łączną jest to dość ograniczone.   

• 0

Cris-workout

Cris-workout

Advanced Member

• Użytkownik
  • 61 postów

Rozumiem. Dzięki za odpowiedź :)

A co do :

Genetyka, normalna sprawa. :)

jakbyś mógł, napisz mi na pw lub tutaj jak doszedłeś do takiego brzucha. :)

Nigdy nie robiłem ćwiczeń abs itp... 

Moim zdaniem są to zbędne ćwiczenia no może dla początkujących oczywiście.

Ja muszę czuć jak mi mięśnie pracują się rozrywają a przy użyciu obciążenia w odpowiednich ćwiczeniach właśnie to odczuwam. 

Podciągania, pompki różne to 10 kg, 20 kg, 37 kg w plecak lub na nogi i ośśśśśśśśśśka :P  

• 0

Pozdrawiam Krystian.

Divajd

Divajd

Wanna-Be Leonidas

• Użytkownik
  • 402 postów
  • LokalizacjaSzczecin

Czyli nie robisz żadnych ćwiczeń na mięśnie brzucha? A bodyfat miałeś na takim niskim wcześniej?

sorry za oftop, chcę się tylko troche dowiedzieć:)

• 0
"Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!" ~R.Balboa

Dołączona grafika

Cris-workout

Cris-workout

Advanced Member

• Użytkownik
  • 61 postów

Na brzuch przeważnie na drążku: wycieraczki, L +10 kg na nogi, proste nogi do drązka itp...  Ale to wiadomo planche, front lever, wałek też wpływają na brzuch.

Bodyfat nie znam się ale chodzi ci o ilość tkani tłuszczowej na brzuchu?? Ja byłem bardzo chudym dzieciakiem jak zaczynałem praktycznie nie miałem tłuszczu sam szkielet hehe a dawno to nie było bo 9 miesiąc w kwietniu idzie jak ćwiczę  :)

• 0

Pozdrawiam Krystian.

Divajd

Divajd

Wanna-Be Leonidas

• Użytkownik
  • 402 postów
  • LokalizacjaSzczecin

Bodyfat to ogólnie otłuszczenie. Czyli byłeś od razu chudy, to dlatego tak brzuch poszedł. Okej, dzięki. :)

• 0

Dołączona grafika

m6k3

m6k3

Man of Steel

• Zasłużony
  • 803 postów
  • LokalizacjaRzeszów

Temat zdaje się został wyczerpany :) zamykam i pozdrawiam :)

• 0

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: kaloryfer

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych