Witam wszystkich:)
To jest plan z ksiażki "Skazany na trening" Odosobnienie z tym że chciałby wykonywać ćwiczenia co trugi dzień chodzi mi głownie o dobrą regeneracje co o tym myślicie?? Kalistenike ćwicze od 2 miesięcy wcześniej była silownia obecnie waże 60 kg wzrost 175cm nad wagą pracuje chciałbym dobić do 70kg
1.
Podciąganie
krok 2.(Podciągnięcia do poziomu) 5x15
Przysiad
Krok 4. (Półprzysiad) 5x30
2.
Pompki
Krok 5. 5x20 (pełne pompki)
Wznosy nóg
krok 3. 5x20
3.
Pompki w staniu na rękach
krok 2.(kruk) 5x narazie do 10
Mostek krok
Krok 2. (Mostek prosty) 5x15
4.
Podciąganie
krok 2.(Podciągnięcia do poziomu) 5x15
Przysiad
Krok 4. (Półprzysiad) 5x30
5,
Pompki
Krok 5. 5x20 (pełne pompki)
Wznosy nóg
krok 3. 5x20
6.
krok 2.(kruk) 5x narazie do 10
Mostek
Krok 2. (Mostek prosty) 5x15
Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!Zaloguj się Zarejestruj się
Plan Treningowy do oceny
Rozpoczęty przez
Radecki
, mar 09 2013 22:30
Napisano 11 marca 2013 - 11:38
Po pierwsze nie piszemy posta pod postem, po drugie widzę tutaj lekko zmodyfikowany plan z książki nic więcej. Nie widzę rozpisanych ćwiczeń wiec zakładam że zaczynasz od pierwszych kroków. Aha jeszcze jedno, nikt na forum zapewne Cię nie zna i nie wiemy nic o tobie wiec ciężko określić twoje możliwości regeneracyjne. Nie wiemy też jaki masz staż treningowy wiec nie dziw się że nikt w tym temacie nie kwapi się do wylewnych odpowiedz.
Napisano 15 marca 2013 - 10:37
Ok myślę że, plan jest w miarę dobry bo w końcu oparty na skazanym, rozumiem że 6 dni w tyg i niedziela wolna na regenerację. Nie pamiętam jak się miały serie i powtórzenia w książce ale wydaje mi się że tutaj masz troszkę za dużo (serii jak i powtórzeń) w ten sposób kształtujesz głównie wytrzymałość mięśniowa, jednak gdzieś tam mi świta że pierwsze kroki w skazanym własnie taki miały cel. Co do nabrania wagi, w treningu kalistenicznym jest to "ciężka misja" jednak masa jest wysokiej jakości. Aby nabierać wagi potrzebny jest dodatni bilans kaloryczny i zbilansowana dieta (faszerowanie się samym białkiem nie wystarczy
). Wiec dobra dieta w tym przypadku to podstawa, nie mowie tu o liczeniu kalorii ale o zdrowym racjonalnym odżywianiu. Tak na koniec co do treningu to dorzucił bym jakieś ćwiczenia eksplozywne na upper jak i lower body oraz izometrię czyli pozycje statyczne o tym musisz sobie doczytać. A potem w miarę rozwoju stopniowo zwiększać objętość treningu
Napisano 15 marca 2013 - 11:07
Ważysz 60 chcesz ważyć 70 hmm "odosobnienie" no chyba nie.... może się wydawać, że wykonując ćwiczenia dzień w dzień bardzo szybko rosną mięśnie ale tak nie jest a wydaję się tak dlatego bo palisz dużo tłuszczu co powoduje uwidocznienie wielu mięśni. Jeśli chodzi o masę to ja sugerując się na moim doświadczeniu polecam 3/4 dni w tyg. tydzień w tydzień(Chociaż nie nazwałbym tego jakimś super przyrostem masy tylko przyrostem czystej siły mięśniowej.) Przerwę tygodniową możesz sobie zrobić za miesiąc 2 jak już coś osiągniesz i będziesz zmieniał trening ale nie rób tego tak często ponieważ moim zdaniem będzie to strata tylko i wyłącznie dla Cb nawiązując do średniej reg. naszych mięśni, zaczynając przerwę w niedzielę to praktycznie wszystkie mięśnie są gotowe do jeszcze większego wysiłku już we wtorek.
"Liczy się nie to, kim ktoś się urodził, ale kim wybrał, by być". - Joanne Kathleen Rowling
Napisano 16 marca 2013 - 10:07
W mojej wadze wystąpił błąd
ważyłem 60 kg jak ostatni raz sie ważyłem było to 2 miesiące temu wczoraj stanełem na wage i waże 74 kg jednak mi się udało:)
A co do mojego planu to go troche zmodernizowałem opieram sie na planie treningowym odosobnienie w Ksiażce wyglada tak:
1.Poniedziałek:
Podciąganie
Przysiad
Ćwiczenie siły chwytu
2.Wtorek:
Pompki
wznosy nóg
Ćwiczenia łydek
3.Środa:
Mostek
Ćwiczenia karku
4.Czwartek:
Podciaganie
Przysiad
Ćwiczenie siły chwytu
5.Piątek:
Pompki
wznosy nóg
Ćwiczenie łydek
6.Sobota:
Pomki w staniu na rękach
Mostek
Ćwiczenie Karku
i każde ćwiczenie 3-5 serii treningowych
A mój plan by wyglądał tak:
1.
Podciąganie
Przysiad
2.
Pompki
Wznosy nóg
3.
Pomki w staniu na rękach
Mostek
4.Bieganie
5.
Pompki
Wznosy nóg
6.
Pomki w staniu na rękach
Mostek
7.bieganie
Trening będzie sie zapętlał
I każde ćwiczenie będę wykonywał w 3 seriach, powtórzenia co trening będę zwiekszał.
Jeżeli chodzi o kroki to są podane w pierwszym poście nic sie nie zmieniło narazie
1.Poniedziałek:
Podciąganie
Przysiad
Ćwiczenie siły chwytu
2.Wtorek:
Pompki
wznosy nóg
Ćwiczenia łydek
3.Środa:
Mostek
Ćwiczenia karku
4.Czwartek:
Podciaganie
Przysiad
Ćwiczenie siły chwytu
5.Piątek:
Pompki
wznosy nóg
Ćwiczenie łydek
6.Sobota:
Pomki w staniu na rękach
Mostek
Ćwiczenie Karku
i każde ćwiczenie 3-5 serii treningowych
A mój plan by wyglądał tak:
1.
Podciąganie
Przysiad
2.
Pompki
Wznosy nóg
3.
Pomki w staniu na rękach
Mostek
4.Bieganie
5.
Pompki
Wznosy nóg
6.
Pomki w staniu na rękach
Mostek
7.bieganie
Trening będzie sie zapętlał
I każde ćwiczenie będę wykonywał w 3 seriach, powtórzenia co trening będę zwiekszał.
Jeżeli chodzi o kroki to są podane w pierwszym poście nic sie nie zmieniło narazie
Napisano 16 marca 2013 - 18:37
Dom ja nie nappisałem nic o jednej seri:)
1.
Podciąganie
Przysiad
2.
Pompki
Wznosy nóg
3.
Pomki w staniu na rękach
Mostek
4.Bieganie
5.
Podciaganie
przysiad
6.
Pompki
Wznosy nóg
7.
Pomki w staniu na rękach
Mostek
8.bieganie
Trening będzie sie zapętlał i każde ćwiczenie 3 serie kazde powtóżenie z treningu na trening będe zwiekszał
1.
Podciąganie
Przysiad
2.
Pompki
Wznosy nóg
3.
Pomki w staniu na rękach
Mostek
4.Bieganie
5.
Podciaganie
przysiad
6.
Pompki
Wznosy nóg
7.
Pomki w staniu na rękach
Mostek
8.bieganie
Trening będzie sie zapętlał i każde ćwiczenie 3 serie kazde powtóżenie z treningu na trening będe zwiekszał
Napisano 16 marca 2013 - 22:06
Hehe:) ogólnie to ja jadlem dwa posiłki dziennie i takie mizerne nic dziwnego ze wazylem 60kg:)
Gdy przeszedlem na diete 5-6 posilkow dziennie to nic dziwnego ze skoczylem az 10 kg a jezeli chodzi o tluszcze to nie spozywam ich tak wiele staram sie tak do 80 gram dziennie ni i odrzywka wysoko bialkowa
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Logowanie »

Do góry
Zgłoś