Zaloguj się Zarejestruj się
Motywacja
Napisano 09 marca 2013 - 09:57
Z mojej strony nie ma żadnych złośliwości, przedstawiam swój punkt widzenia oraz ludzi którymi się otaczam i stwierdzam że motywacji nie ma. Jest to tylko ideologia wymyślona przez ludzi dla ludzi leniwych.
Dlaczego więc ja robię stale postępy? Nie poddaje się? A jak widzę filmiki motywacyjne to wolę iść obejrzeć deszcz za oknem.
Nie nazywaj czegoś bredniami tylko dlatego że Ty i inni potrzebujecie się motywować do robienia pompek, podnoszenia sztangi czy biegania po parku. Inni tego nie potrzebują, bo sama czynność jest dla nich wystarczającą przyjemnością
Guest_zahir11_*
Napisano 09 marca 2013 - 12:41
Guest_zahir11_*
To Twój problem że potrzebujesz filmików, muzyki i innych rzeczy by mieć parę. Ja w przeciwieństwie do Ciebie nie muszę się motywować do czegoś co chcę robić. Albo coś chcesz robić albo nie. Potem ludzie się uzależniają od filmików, muzyki i innych bredni. A jak tego nie ma? To co wtedy? Pary brakuje?
Z mojej strony nie ma żadnych złośliwości, przedstawiam swój punkt widzenia oraz ludzi którymi się otaczam i stwierdzam że motywacji nie ma. Jest to tylko ideologia wymyślona przez ludzi dla ludzi leniwych.
Dlaczego więc ja robię stale postępy? Nie poddaje się? A jak widzę filmiki motywacyjne to wolę iść obejrzeć deszcz za oknem.
Nie nazywaj czegoś bredniami tylko dlatego że Ty i inni potrzebujecie się motywować do robienia pompek, podnoszenia sztangi czy biegania po parku. Inni tego nie potrzebują, bo sama czynność jest dla nich wystarczającą przyjemnością
Oddzieliłem wątek, więc dodam swoje dwa grosze odnośnie motywacji. Oczywiście, że coś takiego istnieje. nie wierzę, że zawsze można czerpać przyjemność z treningu. Progres ma to do siebie, że idzie falami i kiedy się zatrzymuje ciężko odczuwać przyjemność z treningu. Wtedy właśnie trzeba olbrzymiej motywacji, by przełamać niechęć do treningu. Nie zawsze musi być ona czerpana z zewnątrz (filmy, muzyka itp.) największe znaczenie ma motywacja wewnętrzna. Silna wola która każe przełamywać mi lenistwo i zniechęcenie, by robić to, co w danym momencie nie przynosi radości.
Napisano 09 marca 2013 - 13:41
Skoro nie musisz to się ciesz, czy co tam chcesz. Wg. mnie motywacja jest ważna, bo nie ma tak, że są same sukcesy. Nawet ktoś kto nie bierze treningu na poważnie i chce sobie tylko "dopakować mięśnie" może osiągać same sukcesy sztywnym, nudnym treningiem, który ma tylko mu dopakować te mięśnie. Ale to wtedy żaden trening, tylko mordownia :-/To Twój problem że potrzebujesz filmików, muzyki i innych rzeczy by mieć parę. Ja w przeciwieństwie do Ciebie nie muszę się motywować do czegoś co chcę robić. Albo coś chcesz robić albo nie. Potem ludzie się uzależniają od filmików, muzyki i innych bredni. A jak tego nie ma? To co wtedy? Pary brakuje?
Upadki są ważne, żeby brać z nich nauki i żeby podnosić się silniejszymi. W tym pomaga motywacja - filmy, muzyka, autorytety...
Napisano 09 marca 2013 - 14:00
Cel jest motywacją, jeżeli robisz pompki dla przyjemności, to tym celem jest dla Ciebie sam fakt robienia pompek,
Dla mnie celem są efekty płynące z treningów i to jest dla mnie motywacja, każdy ma czasem gorsze dni i trzeba dorzucić trochę do pieca, żeby wywrzeć chęć do treningów, kiedy psycha odpada.
lucluca - o ile dobrze pamiętam sam ostatnio wrzuciłeś link do yt w temacie "Muzyka motywacyjna".
Napisano 09 marca 2013 - 14:22
JAK NApisiałeś, wolisz obejrzeć deszcz za oknem, to też jest jakąś motywacją, właściwie mnie deszcz również motywujeTo Twój problem że potrzebujesz filmików, muzyki i innych rzeczy by mieć parę. Ja w przeciwieństwie do Ciebie nie muszę się motywować do czegoś co chcę robić. Albo coś chcesz robić albo nie. Potem ludzie się uzależniają od filmików, muzyki i innych bredni. A jak tego nie ma? To co wtedy? Pary brakuje?
jest wiele motywacji zewnętrznych jak i wewnętrznych, do każdej z nich można przypisać co innego
Rodzaje sił, więc zastanów się nad czym chcesz pracować:
* siłą bezwzględna * siła względna * siła maksymalna * siła ogólna * siła szybkościowa * siła specjalna * siła wytrzymałości mięśniowej * siła biegowa
Napisano 09 marca 2013 - 14:55
Guest_zahir11_*
Napisano 09 marca 2013 - 18:16
Guest_zahir11_*
Napisano 09 marca 2013 - 19:44
Poza tym faktycznie - to jest chwilowa motywacja. Często szybko znika :-/ więc oglądam dużo, albo, żeby odwoływać sie nie tylko do filmów, słucham często, lub gadam z ludźmi którzy mogą mi pomóc
Moje cele gdzieś zanikły chyba pośród gęstwiny treningu :-/ pierw było być najsilniejszym na świecie, potem osiągnięcie wielkiej 6, a teraz wkońcu nie wiem. Chyba czas na nowo ustalić...
Guest_zahir11_*
Napisano 09 marca 2013 - 21:56
Guest_zahir11_*
Napisano 10 marca 2013 - 16:06
Poza szóstką chciałbym bardzo umiec MU - to ćwiczenie chodzi za mną krok w krok i przypomina " naucz się mnie..."... to wkońcu oficjalnie zaczynam MU i zobaczymy, może zdołam ( na kółkach
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »

Do góry
Zgłoś