Zaloguj się Zarejestruj się
trening skazanego + street workout?
Napisano 03 marca 2013 - 12:45
Napisano 05 marca 2013 - 12:30
"Cokolwiek umysł może sobie wyobrazić, jest w stanie to osiągnąć"
Skazany na sukces - zapraszam do mojego dziennika !!!
MEGA MOTYWACJA !!!
Napisano 05 marca 2013 - 14:12
Można, tylko po co?
Pierwsze kroki skazanego, a street workout to troche inny poziom i skazany mijałby się z celem.
Lepszym rozwiązeniem byłoby do nauki SW dodać jakieś obwody siłowe (podciągnie, pompki, przysiady, hspu, mostki, v-ups itp).
a to skazanego trzeba robić od pierwszego kroku? Nie zgłębiałem tematu skazanego, ale wydaje mi się logiczne, że jak dajesz radę zrobić wymaganą ilość np pompek zwykłych to nie zaczynasz od pompek przy futrynie (czy co tam jest 1 krokiem) bo to strata czasu.
Napisano 05 marca 2013 - 16:43
Napisano 05 marca 2013 - 18:04
W FAQ widzę natomiast odpowiedź na pytanie postawione w 1 poście - trening wg skazanego może być uzupełnieniem treningu innej dyscypliny (pkt 4 faq) o ile jesteś w stanie zdzierżyć tyle :)
Jeśli Twoja kondycja jest dużo lepsza niż ta opisana powyżej, uprawiasz różne dyscypliny sportu, masz dużo ruchu lub kalistenika ma być uzupełnieniem innej dyscypliny sportowej uprawianej wyczynowo, polecamy Ci program "Dobre sprawowanie". Intensywny trening trzy razy w tygodniu zapewni mocną stymulację organizmu i zapewni szybki wzrost siły i sprawności.
Nasuwają mi się jeszcze podstawowe pytania:
1. Co rozumiesz pod pojęciem "nauki SW"?
2. masz jakiś program ułożony albo wyznaczone cele do osiągnięcia czy pełna improwizacja?
3. jak długo ćwiczysz wg skazanego, jaki jest twój ogólny poziom sprawności fizycznej, czy trenowałeś coś jeszcze?
wiewioreq - obwody siłowe (podciągnie, pompki, przysiady, hspu, mostki, v-ups itp) - czy to nie jest te 6 ćwiczeń ze skazanego właśnie?
Napisano 05 marca 2013 - 18:11
cierpliwie jedź łyżeczką pomału,
praca nad sobą uczy pokory,
co przychodzi łatwo, łatwo odchodzi.
Napisano 05 marca 2013 - 19:20
wiewioreq - obwody siłowe (podciągnie, pompki, przysiady, hspu, mostki, v-ups itp) - czy to nie jest te 6 ćwiczeń ze skazanego właśnie?
Tak, są to ćwiczenia ze Skazanego (jedynie zamiast v-ups są tam chyba leg raises). 90% trenujących według tego systemu zaczyna od początku. Zazwyczaj przez 3 dni w tygodniu są wykonywane po 2 z tych ćwiczeń. Ma to na celu wzmocnienie stawów, ścięgien.
Ćwiczenie street workout wymaga dużo więcej wysiłku i łączenie początków skazanego z tym nie ma moim zdaniem sensu, bo równie dobrze można byłoby przejść do dalszych kroków.
Obwody siłowe złożone z ćwiczeń z dalszych kroków jednak byłyby dobrym rozwiązaniem w połączeniu z nauką SW.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »

Do góry
Zgłoś