Skocz do zawartości

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Zdjęcie

Rehabilitacja- Marta

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
151 odpowiedzi w tym temacie

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Tucha, znam to z autopsji. Trzy razy miałem operowane kolano i nachodziłem się trochę o kulach. Dlatego dla mnie jesteś wielka:)
  • 0

stone

stone

Member

• Użytkownik
  • 10 postów

Idąc korytarzem szkoły czy jakiego kolwiek budynku, gdzie są ludzie i słysze: patrz chodzi jak pingwin albo jaka sierota to odechciewa się... dosłownie wszystkiego....

Tacy ludzie nie są niczego warci, a szczególnie przejmowania się ich bzdurnym gadaniem. Oni nigdy nic nie osiągnęli, nie mieli prawdziwego problemu, nie przeżyli wypadku. Dlatego pamiętaj trzymać się od takich z daleka i ignorować te zaczepki.

My jesteśmy z Tobą :)
  • 0
"How much can you know about yourself if you've never been in a fight?"

roball

roball

Advanced Member

• Użytkownik
  • 36 postów
Cześć Marta :)

Przeczytałem właśnie Twój dziennik i mogę jedynie powiedzieć WOW !!!!! Kawał pracy jaki wykonałaś jest oszałamiający.

Nigdy nie byłem w takiej sytuacji, ale to co opisujesz naprawdę robi wrażenie. Nie przejmuj się niczyim gadaniem. Ludzie raz paplają tak, a drugi raz zupełnie inaczej. Jeżeli mogę Cię o coś prosić, to proszę nie miej myśli pt. "odechciewa się". W moich oczach jesteś wielka, więc nie powinnaś dać się sprowadzić do "zwykłej maleńkości" :)
  • 0
Pozdrawiam,

Roball

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 postów
  • LokalizacjaWałbrzych
Wiesz co, takie opinie wydają osoby, próżne, powierzchowne i w 99% mało inteligentne więc co w związku z tym? Nic ;) Olej ich i tyle :) Na pewno nie są warci ani odrobiny Twojego smutku :*
  • 0
"Najpierw, rób to co konieczne, potem, to co możliwe, a na końcu okaże się że robisz rzeczy nie możliwe"

Chcesz dodać mi skrzydeł? :) to proste!! wciśnij Rep !! :)

Tucha123

Tucha123

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 92 postów

Uuuu lalala ;)

Dziś poniedziałek, a więc moje ćwiczenia;)

Podciągniecia

3x10

Brzuszki

3x10

Nożyce

3x 60 sekund

Dajcie mi jakieś ćwiczenia na brzuszek (z małym lub zerowym użyciem nóg) PROSZĘ ;)

Moje treningi będą różne, a nie cały czas takie same ;)

• 0

"You can fight but you won't always win
Somehow life finds a way to beat you
But I'll come join you in the ring"

roball

roball

Advanced Member

• Użytkownik
  • 36 postów

Teoretycznie wymaga sprzętu, ale jak pokombinujesz to do części z nich wystarczy zwykły ekspander i (ewentualnie) pomoc drugiej osoby :)

• 0
Pozdrawiam,

Roball

Tucha123

Tucha123

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 92 postów

We Wtorek były dwie godziny basenu, późnej był spacerek.

Dziś był rehabilitant i rozmawialiśmy o unoszeniu ciężarów (typu zakupy).

Przeszłam się dziś z kijkami i kolegą do opieki, no ładnie było ;) w sumie zrobiłam jakieś 5 km) ale nie czułam tej odległości. Jutro mam wizytę u lekarza, także zdam Wam relacje co i jak. Mam nadzieje, że wszystkie wiadomości będą pozytywne.

Na koniec nie była bym sobą, gdybym się nie pochwaliła, a mianowicie spadłam z wagi o 5 kg, jeszcze 2 i wróce do wagi sprzed wypadku. No i dla mnie pozytywna wiadomość jest taka że spotykam się z kimś i uśmiech coraz częściej pojawia się na mojej twarzy;)

• 0

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość

Gratuluję Tucha:)

• 0

Koscik

Koscik

Advanced Member

• Użytkownik
  • 92 postów

Tak trzymaj! Jesteś prawdziwą inspiracją dla wszystkich tutaj!

• 0

"Nie obawiaj się porażki – to nie porażka, ale mało ambitny cel jest błędem. W wielkiej próbie honorowo jest nawet polec."

Bruce Lee

Tucha123

Tucha123

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 92 postów

Mam dużo do nadrabiania, a mianowicie:

czwartek moje ćwiczenia były:

Brzuszki 3x10

Podciągnięcia 3x10

Pompki 3x10

Rozciąganie nóg około 20 minut

Ogólnie dużo się ruszałam przez cały ten czas.

Piątek:

Basen 1 godzina

Spacer z kijkami około 6 km

Sobota:

Nic nie robiłam, bo urodziny i gośćie ;)

Niedziela:

Pompeczki ze skazanego krok 4 (chyba) 3x10

Nożyce 3x 60 sekund

Poniedziałek:

Brzuszki 3x10

Wynosy nóg, skazany krok 2, 3x10

Wtorek:

Basen 1 godz

Spacer z kijkami ok.4 km

Środa:

Spotkanie z rehabilitantem. Rozmawialiśmy sobie i rozciągaliśmy się ;)

Będziemy jeżdzić rowerkiem ;) fajnie co? ;)

• 0

Papryk

Papryk

Advanced Member

• Użytkownik
  • 69 postów
  • LokalizacjaZąbkowice Śląskie

Jako że jestem tu od niedawna i nie widziałem tego tematu. Żałuje, przeczytałem wszystko od początku, na prawdę jesteś wielka! Tak trzymaj! I nie przejmuj się głupim gadaniem ludzi.

• 0

Tucha123

Tucha123

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 92 postów

Cieszyłam się, że wszytko idzie mi tak światnie ale wczoraj lekarz uświadomił mnie troszeczkę. Udałam się wczoraj na kontrole z moim prześwietleniami nógi kręgosłupa wystarczyło jedno spojrzenie lakarza i usłyszałam pytanie. Ćwiczysz ?

Po długim wywiadzie lekarz powiedział, dziewczyno, nie wolno Ci się tak katować, kto Ci kazał po tyle kilometrów chodzić? Basen oczywiście, ćwiczenia rozciągające też ale z tym brzuszkami i podciągnieciami przesadziłaś, nie możesz obciążać aż tak bardzo kręgosłupa, masz go wzmacniać, a nie mu szkodzić. Jeśli będziesz tak robić to zastanie Ci taki styl chodzenia.

Stwierdzam, że teraz moje wiosenne motywacje spadły. Dostawałam monologi raz za razem najpierw lekarza potem rehabilitant, a póżniej w domu od braci.

Nie mogę ćwiczyć codziennie, zostaje mi basen i krótkie przechadzki, ćwiczenia rozciągające i lekkie wzmacniające.

Fajnie co nie ?

• 0

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 postów
  • LokalizacjaWałbrzych

no tak bo najlepiej siedzieć i nic nie robić. . . Lekarze też przesadzają czasami. . . Wzmacniając mięśnie tylko odciążysz kręgosłup . . ;) Może dla bezpieczeństwa zapisz się na aqua aerobik?:)

• 0
"Najpierw, rób to co konieczne, potem, to co możliwe, a na końcu okaże się że robisz rzeczy nie możliwe"

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 postów
  • LokalizacjaWałbrzych

http://kobiecegadzet...się_ZROBIŁO_niż

;)

• 0

Pabloone

Pabloone

"Fly or ...Fly "

• Użytkownik
  • 109 postów

Rób to co możesz, najważniejsze jest zdrowie, efekty przyjdą z czasem. Jak będzie Ci spadać motywacja, pamiętaj jak wiele osób tutaj jest z Tobą :) Pozdrawiam:)

• 0

“Jeśli masz marzenie, musisz je chronić. Ludzie nie potrafią sami czegoś zrobić, więc mówią, że ty też nie możesz. Jeśli czegoś chcesz, to zdobądź to. Kropka.”

Tucha123

Tucha123

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 92 postów

Długo mnie tu nie było m.in. przez majówkę, małe zmiany i wyjazd do Gdańska ale już powróciłam i nie opisze żadnych postępów oprócz taklich że ładnie chodzę ;)

Cały czas chodzę na basen i na spacery, robie badania i słucham się lekarzy.

Jakoś mało motywacji ostatnio i oklapłam ale to u mnie jest zmienne jak pogoda ;) I miałam też wiosenną zmianę, która nie wyszła mi na dobre i zostałam z czarnymi włosami ... blehhh ;( nie pasuje mi ten kolor...

to by było na tyle, dziękuje, dobranoc ;)

• 0

Guest_DzikiCK_*

Guest_DzikiCK_*
  • Gość

,,Cokolwiek się wydarzy, nigdy nie traćcie nadziei. Ten kto zawsze mówi sobie ,,Uda mi się" , w końcu dojdzie do celu."
,,Ciało i umysł są ze sobą ściśle powiązane i oddziaływują na siebie. Dlatego choćby wasza choroba była najpoważniejsza, nigdy nie przestawajcie wierzyć."

Dalajlama ,,myśli płynące z serca"

• 0

Tucha123

Tucha123

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 92 postów

Mineło troszkę czasu, a ja znów za wiele nie napisze ;)

Jakie są postępy ... marne, chciałabym już biegać i jeździć rowerem ;)

Może napisze to co się wydarzyło. ;)

Ogólnie były podjęte próby grania w tenisa ziemnego ale koleżanka celowała we mnie żebym nie musiała biegać (czyli to się nie liczy)

byłam rónież jeździć na deskorolce i to mi w miare szło, nawet skoczyłam kilka razy;)

Rehabilitacja jako taka zbliża się dokońca ale sama będę musiała się ruszać do końca życia. Jutro kontrola u lekarza i mam nadzieje, że pozwoli mi bardziej się ruszać (zacząć biegać),

Waga stoi w miejscu i to mi nawet pasuje, dieta zostaje na dłużej mimo to.

W sobote byłam pierwszy raz po długiej przerwie w pracy za kelnerkę i troszkę to odczułam na drugi dzień ale nikomu nie dałam tego zauważyć, żeby gadania nie było.

No i to by było na tyle ;) dziękuję ;)

• 1

kano

kano

KB-MASTER !

• Zasłużony
  • 1 325 postów

Tutaj rehabilitacja, a tam gdzieś śmigasz na desce i próbujesz grać w tenisa??

No, ładnie, a co na to lekarz i rehabilitanci?

• 0

Ja bym tu widział jeszcze tureckie wstawanie poparte ostrym wymachem !!! :D

Tucha123

Tucha123

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 92 postów

Kano- myślisz że fajnie jest siedzieć w domu albo na podwórku i patrzeć co robią inni, gdy Ty nie możesz się dobrze ruszyć... miałam dość ciągłego siedzenia w domu na tyłku i patrzenia w monitor albo w TV. Oczywiście dostałam nagane od mojego rehabilitanta i pogadanke zarówno od lekarza jak i  rodziny ale potrzeba ruszenia się jest silna ;)

Dodam jeszcze że byłam dzisiaj u lekarza dostałam skierowanie na różne badania i prześwietlenia, byłam tez u neurologa, który też twierdzi, że wszystko jest dobrze.

Ogólnie wszyscy mówią o tym, że jestem uparta i bardzo szybko wstałam z łóżka;) 

Pan od rehabilitacji ułożyła krótką piosenkę:

Taki mały, taki duży może Martę czcić,

Taki gruby, taki chudy może Marte czcić,

Taki ja i taki Ty może Marte  czcić,

Na sam koniec było : Jaka by nie była w Marcie drzemie siła ;)

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych