Skocz do zawartości

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Zdjęcie

Dieta tłuszczowa.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1337 odpowiedzi w tym temacie

Stonish

Stonish

Advanced Member

• Użytkownik
  • 133 postów

W artykule jest też mowa o zapachu, czytałeś? :>

Co to jest ketonuria?

Ketonuria - zwana także acetonurią lub ketoacidurią - to stan, gdy w moczu pojawiają się ciała ketonowe. W praktyce tym ketonem jest aceton, który dzięki charakterystycznemu zapachowi jest łatwo wyczuwalny w moczu w przypadku znacznego jego stężenia czemu dodatkowo towarzyszy podwyższenie stężenia ketonów we krwi (tzw.ketonemia), która powoduje powstanie kwasicy metabolicznej a sam aceton może być wyczuwany w powietrzu wydechowym.

Moment pojawienia się ciał ketonowych w moczu jest ostateczną chwilą podjęcia odpowiednich działań leczniczych. Dlatego też w profilaktyce powinno stosować badanie krwi na obecność ciał ketonowych a nie badania moczu, ponieważ ciała ketonowe najpierw występują w krwi a później w moczu.

A to nie było tak, że zagrożenie kwaśnicą występuje tylko u osób chorych na cukrzycę?

• 0

glosrozsadku

glosrozsadku

Brak

• Użytkownik
  • 4 postów

Ok mija już prawie miesiąc i coś jest nie tak. 

Zacząłem miewać regularne codzienne biegunki, których nie miałem NIGDY. Nawet gdy zdarzały się okresy alkoholowe + śmieciwe żarcie.

Jem jajka, mięsa, rosoły, warzywa, śmietankę 30, masło, ser żółty i w zasadzie tyle ; /

Chłopie masz przewlekłe zapalenie jelit, konsultuj sie z lekarzem a nie lecz się u ludzi na forum co są w temacie może rok i mianują się ekspertami  bo przeczytali 2 książki i są na diecie pół roku. Znam wiele przykładów ludzi na ŻO gdzie na początku była rewelacja samopoczucie spadek wagi rzeźba jak ta lala a jednak po jakimś czasie zaczynały się problemy zdrowotne.

Użytkownik glosrozsadku edytował ten post 28 września 2016 - 12:57

• 1

Merfi84

Merfi84

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 733 postów
  • LokalizacjaGdańsk

Ok mija już prawie miesiąc i coś jest nie tak. 

Zacząłem miewać regularne codzienne biegunki, których nie miałem NIGDY. Nawet gdy zdarzały się okresy alkoholowe + śmieciwe żarcie.

Jem jajka, mięsa, rosoły, warzywa, śmietankę 30, masło, ser żółty i w zasadzie tyle ; /

Napisz trzy ostatnie dni. Co jadłeś, w jakich ilościach i o której to może coś się rzuci w oko.

• 0

zenefir

zenefir

Brak

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisz trzy ostatnie dni. Co jadłeś, w jakich ilościach i o której to może coś się rzuci w oko.

gosc powinien zglosic sie do lekarza a nie pytac na forum.

• 0

Merfi84

Merfi84

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 733 postów
  • LokalizacjaGdańsk

gosc powinien zglosic sie do lekarza a nie pytac na forum.

Wiem, że jak się nie ma nic do powiedzenia to ciężko o przyklask no ale zawsze możesz się po prostu poduczyć, a nie zakładać konto za kontem, żeby sobie samemu przybić piątkę :) Smutne to w sumie.

W temacie czillout tak jak pytałem - rozpisz co jadłeś przez ostatnie 3 dni - postaram się pomóc :)

• 0

fotodaro

fotodaro

Advanced Member

• Użytkownik
  • 34 postów

Wiem, że jak się nie ma nic do powiedzenia to ciężko o przyklask no ale zawsze możesz się po prostu poduczyć, a nie zakładać konto za kontem, żeby sobie samemu przybić piątkę :) Smutne to w sumie.

W temacie czillout tak jak pytałem - rozpisz co jadłeś przez ostatnie 3 dni - postaram się pomóc :)

imho udzielanie porad zdrowotnych przez internet nie nalezy do dzialan profesjonalnych :) ale to tylko subiektywna opinia :)

siła ! :)

Użytkownik fotodaro edytował ten post 28 września 2016 - 14:38

• 0

Merfi84

Merfi84

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 733 postów
  • LokalizacjaGdańsk
mozesz dostac zarzut nieumyslnego spowodowania uszczerbku na zdrowiu stawiajac diagnozy bez odpowiedniego wyksztalcenia, a zakladam ze takowego nie masz bo nie brylowalbys na forum dla nastolatkow.

O nieeeeeeee to już trzecie? :D Idę stąd bo skisnę aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :D

PS. Jeszcze jak edytował, żeby nie było, że ten sam język no ni DOM SE RODY :D

• 0

glosrozsadku

glosrozsadku

Brak

• Użytkownik
  • 4 postów

Niby aluzja, że to są moje konta ? lol, posprawdzajcie sobie ip, nie mam nic wspólnego z tamtymi. forum przeglądam od bardzo dawna (pare lat) a konto może mam z miesiąc, wypowiedziałem się w końcu bo coś mnie tkneło, widzę że jest pare os z podobnym zdaniem to od razu musimy być jedna osoba :D

Użytkownik glosrozsadku edytował ten post 28 września 2016 - 14:52

• 0

fotodaro

fotodaro

Advanced Member

• Użytkownik
  • 34 postów

no najwidoczniej merfi twoje podejscie wywołuje kontrowersje, krótki staż, duza pewnosc i wiara w swoja wiedze, nie dziw sie ze masz odzew. 

edytowalem bo faktycznie trąciło podobnym stylem, po zastanowieniu postanowilem wyrazić jedynie umiarkowany brak zgody, nie utożsamiam sie z żadnym drugim kontem :) 

eloł :)

• 0

Pablo1

Pablo1

Advanced Member

• Administrator
  • 3 444 postów

IP Zenefira i Fotodaro są identyczne. Natomiast to nie zmienia faktu, że koledzy poradzili Czillautowi żeby udał się do profesjonalisty, bo sprawa może być poważniejsza - nie widzę w tym nic złego. Bierzesz na siebie sporą odpowiedzialność Merfi próbując komuś doradzać w kwestiach zdrowotnych w momencie, gdy faktycznie dzieje się już coś niedobrego. Wiem, że nie ma co panikować, jednak udzielanie tego typu porad przez neta nie jest najlepszym rozwiązaniem.

• 0

E = mc2
Efekty = motywacja * (ciężka praca)2
Enstein naprawdę był geniuszem.

fotodaro

fotodaro

Advanced Member

• Użytkownik
  • 34 postów

IP Zenefira i Fotodaro są identyczne. Natomiast to nie zmienia faktu, że koledzy poradzili Czillautowi żeby udał się do profesjonalisty, bo sprawa może być poważniejsza - nie widzę w tym nic złego. Bierzesz na siebie sporą odpowiedzialność Merfi próbując komuś doradzać w kwestiach zdrowotnych w momencie, gdy faktycznie dzieje się już coś niedobrego. Wiem, że nie ma co panikować, jednak udzielanie tego typu porad przez neta nie jest najlepszym rozwiązaniem.

korzystam z publicznego wifi :)

• 0

Merfi84

Merfi84

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 733 postów
  • LokalizacjaGdańsk
Przecież dorosły człowiek jak ma problemy ze zdrowiem to idzie do lekarza i jest to raczej oczywiste. Inna sprawa, że lekarz przepisze tabletki i węgiel, a biegunka ze sporym procentem jest skutkiem nieodpowiedniego żywienia. Myślę, że zajrzenie w jadłospis i ew. zwrócenie uwagi na to czy na tamto nie jest żadną wielką NIEODPOWIEDZIALNOSCIĄ :) Podejrzewam, że kolega przejada za dużo tłuszczu - stąd taka reakcja organizmu ale ciężko to stwierdzić nie wiedząc jak je. Równie dobrze lepiej nie pytać o ćwiczenia na forum tylko iść do specjalisty albo w ogóle o nic nie pytać bo można sobie zaszkodzić. lol :)
  • 0

Merfi84

Merfi84

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 733 postów
  • LokalizacjaGdańsk

korzystam z publicznego wifi :)

Weź nie rób z ludzi idiotów błagam. Dla szacunku również do swojej osoby :)
  • 0

fotodaro

fotodaro

Advanced Member

• Użytkownik
  • 34 postów

Weź nie rób z ludzi idiotów błagam. Dla szacunku również do swojej osoby :)

ok, wiesz lepiej :) szklana kula i te sprawy :D 

ide robic fronta z szacunku do siebie, pozdrawiam :)

• 0

Merfi84

Merfi84

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 733 postów
  • LokalizacjaGdańsk
No idź idź. Zdecydowanie pożyteczniejsza opcja. :)
  • 0

fotodaro

fotodaro

Advanced Member

• Użytkownik
  • 34 postów

No idź idź. Zdecydowanie pożyteczniejsza opcja. :)

nie mow mi jak mam żyć :)

• 0

Pablo1

Pablo1

Advanced Member

• Administrator
  • 3 444 postów

Jest różnica w doradzaniu komuś na temat doboru ćwiczeń, a jest różnica w próbie rozwiązywania problemów zdrowotnych. Jeśli czujesz się a siłach to Ci nie zabraniam, po prostu zwróciłem uwagę na powagę sytuacji.

• 0

E = mc2
Efekty = motywacja * (ciężka praca)2
Enstein naprawdę był geniuszem.

Merfi84

Merfi84

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 733 postów
  • LokalizacjaGdańsk

nie mow mi jak mam żyć :)

A gdzie ja Ci napisałem jak masz żyć? Co za gość :D Podobno miałeś robić fronta 😂
  • 0

fotodaro

fotodaro

Advanced Member

• Użytkownik
  • 34 postów

A gdzie ja Ci napisałem jak masz żyć? Co za gość :D Podobno miałeś robić fronta

o tu tu "No idź idź." :D zrobilem juz 4 od tamtej pory, zaraz kolejny :)

• 0

s_grzes

s_grzes

Advanced Member

• Użytkownik
  • 74 postów
Nie wdawaj sie Merfi w ta bezsensowna dyskusje, tylko go/ich, kurde no tych z publicznym wifi- hifi i hdtv "karmisz".

A to ze Merfi chce zajrzec w jedlospis kolegi i cos doradzic nie wyklucza przeciez ze pelnoletni kolega moze sie rownolegle skontaktowac z lekarzem...

Wysłane z mojego GRACE przy użyciu Tapatalka
  • 0

musisz się odważyć, musisz to w ch** wyważyć

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych