Skocz do zawartości

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Zdjęcie

Dieta tłuszczowa.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1337 odpowiedzi w tym temacie

Merfi84

Merfi84

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 733 postów
  • LokalizacjaGdańsk

Nie wdawaj sie Merfi w ta bezsensowna dyskusje, tylko go/ich, kurde no tych z publicznym wifi- hifi i hdtv "karmisz".

A to ze Merfi chce zajrzec w jedlospis kolegi i cos doradzic nie wyklucza przeciez ze pelnoletni kolega moze sie rownolegle skontaktowac z lekarzem...

Wysłane z mojego GRACE przy użyciu Tapatalka

W sumie masz rację. Śmierdzi trollingiem na kilometr i jeszcze wszyscy z tego wspólnego osiedlowego wifi założyli konto na kalistenikapolska i postanowili się dzisiaj tak masowo wypowiedzieć w tym samym temacie 😂 Ah ten wszechświat 😂
  • 0

fotodaro

fotodaro

Advanced Member

• Użytkownik
  • 34 postów

W sumie masz rację. Śmierdzi trollingiem na kilometr i jeszcze wszyscy z tego wspólnego osiedlowego wifi założyli konto na kalistenikapolska i postanowili się dzisiaj tak masowo wypowiedzieć w tym samym temacie Ah ten wszechświat

miejskiego do ktorego ma dostep dziennie okolo 3000 ludzi, hakerskie umiejetnosci juz tego nie wykazaly hmmm :D 

eloł :)

Użytkownik fotodaro edytował ten post 28 września 2016 - 16:32

• 0

Hannibal

Hannibal

Go Hard or Go Home

• Bywalec
  • 2 739 postów
  • LokalizacjaBXL
Myślicie ze tłuszcze nasycone mogą zmienić wplyw hormonow i mieć wpływ na nie, dokładnie chodzi mi o SGHB i wolny testosteron które mogą wyjść poza normę? Jeden podwyższyć a drugi obniżyć.

Tutaj badania

https://www.ncbi.nlm...pubmed/10634401
https://www.ncbi.nlm.../pubmed/3558725

Wysłane z mojego SM-T113 przy użyciu Tapatalka
  • 0

Rodzaje sił, więc zastanów się nad czym chcesz pracować:

* siłą bezwzględna  * siła względna  * siła maksymalna  * siła ogólna  * siła szybkościowa  * siła specjalna  * siła wytrzymałości mięśniowej  * siła biegowa

czillaut

czillaut

Advanced Member

• Moderator
  • 993 postów
  • LokalizacjaPL

Przepraszam, że dopiero teraz ale następne dni były na prawdę ciężkie, teraz już wyszedłem na prostą można powiedzieć i jest OK.

Teraz już merfi nie pamiętam ale to była raczej śmietana. Ciekawe jedyny produkt mleczny, którego nigdy wcześniej nie jadłem (na pewno nie w takich ilościach) i akurat on.

Teraz trochę zboczyłem z tłuszczówki, bardziej SCD, nie liczę makrosów ale nawet więcej ww może teraz być (ze względu na dużą ilość tych 'leczniczych rosołów') i od 3-4 dni jest stabilizacja i git :) 

• 0

tm_

tm_

Advanced Member

• Użytkownik
  • 146 postów

Którą książkę dr Kwaśniewskiego byście polecili na początek dla osoby względnie zdrowej tzn. bez cukrzycy, nowotworów, nadciśnienia, otyłości itd., kiedy ma się już jakąś podstawową wiedzę odnośnie diety tłuszczowej (głównie to forum + artykuły z innych stron), ale nie miało się jeszcze styczności z publikacjami dr Kwaśniewskiego? Chodzi mi głównie o wybór między Dietą Optymalną a Żywieniem Optymalnym, bo z opisu są bardzo zbieżne, ale gdzieś tutaj przeczytałem, że różnią się one od siebie w zależności od tego jak wiele problemów mamy ze zdrowiem tzn. jedna jest bardziej dla ludzi chorych a druga dla zdrowych. Chyba że coś pokręciłem.

• 0

eragon3d

eragon3d

Go KalistenikaPolska.pl!

• Bywalec
  • 748 postów

Myśmy z żoną przeczytali żywienie optymalne, dla cioci mojej żony kupowaliśmy dietę optymalną i różnica w grubości obu jest znaczna więc za jakiś czas kupimy dietę optymalną. Z tego co pamiętam w diecie optymalnej jest zawarte żywienie optymalne i jest rozszerzona o wywiad z dr Kwaśniewskim oraz uaktualniona.

• 2

Salute!

Salute!

Salute!

• Zasłużony
  • 1 392 postów

Dieta Optymalna jest dla chorych, Zywienie Optymalne jest dla zdrowych. Wiekszosc nie rozroznia tych ksiazek, stad pozniej klopoty i narzekanie na Kwasniewskiego , bo co dobre dla chorego to niekoniecznie dobre dla zdrowego i odwrotnie.

• 2

tm_

tm_

Advanced Member

• Użytkownik
  • 146 postów

Salute! kim wg tego podziału jest osoba zdrowa? To ktoś bez chorób takich, jakie wymieniłem w poprzednim poście, czy też coś więcej?

Trochę głupie pytanie ale dobrze wiem że można być zdrowym, "zdrowym", chorym, umierającym itd. A definicja tego stanu będzie inna w zależności kto się wypowiada - typowy lekarz, spasiony janusz po 40-stce czy też osoba na żywieniu optymalnym.

• 1

Salute!

Salute!

Salute!

• Zasłużony
  • 1 392 postów

Moze byc ktos taki jak wymieniles. Kazdy mniej wiecej wie co mu dolega, na co cierpi i potrafi ocenic swoje samopoczucie. W "Diecie Optymalnej" najwiecej jest o tym jak sie pozbyc tych chorob, wiec dla zdrowego czlowieka takie informacje nie sa przeznaczone. To inny tok postepowania, bo inne sa warunki.

• 1

MikeR34

MikeR34

Advanced Member

• Użytkownik
  • 67 postów
  • LokalizacjaŚląsk
Kiedyś obiło mi się o uszy że picie gorących napojów po spożyciu tłuszczy pomaga w ich trawieniu,słyszeliście coś o tym?Drugie pytanie:skąd się dowiedzieć ile zapewnić gram tłuszczy albo węgli żeby organizm nie czerpał energii z białka tylko właśnie z tłuszczu albo ww.Trzecie,ostatnie :)Jakie są skutki mieszania ww i tłuszczy w proporcji 50:50?
  • 0

JamesFranek

JamesFranek

Advanced Member

• Bywalec
  • 1 134 postów

Tłuszczom nie potrzeba pomagać się trawić.
Najlepiej spożywać ok 0,8-1g białka 0,5-0,8g wegli oraz 3-3,5g tłuszczu (na kg masy ciała) z tym, że tłuszczu dojadasz w takich ilościach jak organizm się domaga, wtedy białko będzie przeznaczone na budulec a tłuszcz (miedzy innymi) bedzie źródłem energii. O ile masz BF>15% to waga będzie spadać jak wszystko bedzie ok. Skutki są nieprzyjemne :D wszystkie choroby się rozwijają :D a tak na serio to węglowodany są przekształcane w trójglicerydy i cholesterol i jest postęp miażdżycy, bardzo rośnie ryzykl zawału, udaru, do tego dolegliwości układu pokarmowego i inne.

• 0

czillaut

czillaut

Advanced Member

• Moderator
  • 993 postów
  • LokalizacjaPL

http://www.drmichala...sniewskiego.htm

A tu linkowany przez was michalak mówi, że 70% społeczeństwa lepiej będzie działać na proporcjach 1:2:1 a nawet 1:1:1

U mnie właśnie sprawdza się ta mniejsza liczba tłuszczy.

• 0

Hannibal

Hannibal

Go Hard or Go Home

• Bywalec
  • 2 739 postów
  • LokalizacjaBXL
Myslicie, ze w tych zdaniach jest prawda?

'Ocet poprawia pracę trzustki tak, że organizm uwalnia mniej insuliny w odpowiedzi na węglowodany. Jest to przydatne, ponieważ trzustka ma tendencję do przeceniania ilość potrzebnej insuliny i uwalnia jej zbyt wiele. Poza tym ocet poprawia zdolność organizmu do przechowywania glukozy w postaci glikogenu mięśniowego, a nie tłuszczu. Kwas octowy zwiększa również uczucie sytości po posiłku.'

Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka
  • 0

* siłą bezwzględna  * siła względna  * siła maksymalna  * siła ogólna  * siła szybkościowa  * siła specjalna  * siła wytrzymałości mięśniowej  * siła biegowa

MikeR34

MikeR34

Advanced Member

• Użytkownik
  • 67 postów
  • LokalizacjaŚląsk
"Nowe" informacje http://www.bodypak.p...interesowanie-2
  • 0

fotodaro

fotodaro

Advanced Member

• Użytkownik
  • 34 postów

świeża archeologia z '92 :D 

• 0

Gromowładny

Gromowładny

Advanced Member

• Użytkownik
  • 168 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Według mnie dobry artykuł, który wyjaśnia co i jak. To, że żadne odkrycie to jeszcze nic złego - funkcjonowanie organizmu przez lata się nie zmieniło :)

• 0

Hannibal

Hannibal

Go Hard or Go Home

• Bywalec
  • 2 739 postów
  • LokalizacjaBXL
Jak powiedzialem lekarzowi ogolnemu ze jem na sniadanie o 6h 8 jajek i nastepny posilek o 15h20 jem.
Miedzy mic nie jem, pije tylko wode.
A on zaczal glosic kazanie na temat szkodliwosci tluszczy, ale mowil ze 4 mozna zjesc i jajko ma duza wartosc mineralna i witaninowa.
Ja go sluchalem i przytakiwalem i udawalem ze go slucham i ma racje.

To chyba czas zmienic lekarza?

Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka
  • 1

MikeR34

MikeR34

Advanced Member

• Użytkownik
  • 67 postów
  • LokalizacjaŚląsk

http://www.pepsielio...iecie i mięsie.

Ciekawa burza rozwinęła się w komentarzach o treningu(znowu przywołują knife'a jako przykład) i o diecie.Gość z nickiem Adam pisze nawet z sensem o diecie i mięsie.

Użytkownik MikeR34 edytował ten post 26 października 2016 - 19:42

• 0

Revo

Revo

Advanced Member

• Bywalec

• 659 postów

http://www.pepsielio...iecie i mięsie.

Ciekawa burza rozwinęła się w komentarzach o treningu(znowu przywołują knife'a jako przykład) i o diecie.Gość z nickiem Adam pisze nawet z sensem o diecie i mięsie.

poprawiam błędnego linka http://www.pepsielio...to-tez-idiotki/

• 0

Stonish

Stonish

Advanced Member

• Użytkownik
  • 133 postów

Pytanie do tych co już dłuższy czas są na tłuszczowej. W moim przypadku to będzie już z półtorej roku. Wiadomo na początku człowiek nie wiedział z czym się to je, ale na dzień dzisiejszy uważam, że jem coraz zdrowiej. Ale nie o tym.

Pytanie co do momentów w których dajecie sobie "zjeść coś zakazanego". Mnie raz w miesiącu napada chęć na zjedzenia pudła lodów, paczki chipsów czy też na imprezie rodzinnej nie będę robił z siebie dziwoląga co żadnego ciasta nie ruszy i tylko wodę pije. No, ale jeśli chodzi o posiłki nieodpowiednie to jest w sumie tyle. Poza tym stricto trzymam się założeń. Czy również macie coś takiego, że na drugi dzień czujecie sie źle? W moim przypadku zazwyczaj kończy się to bólem głowy/brzucha/dzisiaj to mnie nawet jakoś zaraz pod żebrami boli z lewej strony (wczoraj akurat zjadłem pudło lodów stąd pytanie).

Nie wydaje mi się, abym miał tego typu odczucia kiedyś gdy jadłem wszystko. Dlaczego tak jest i skąd to może być? Organizm odzwyczaił się od śmieciowego jedzenia i nie umie sobie z nim poradzić tak jak kiedyś?

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych