Jump to content

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Photo

Jedzenie i narkotyki

• Please log in to reply
65 replies to this topic

Luko

Luko

Advanced Member

• Bywalec

• 1,921 posts
Masz wybór, możesz jeść przecież zdrowe jedzenie, nie musisz oglądać telewizji itp. itd. A Ci co ślepo wierzą papce jaka jest dookoła, mhm trudno bywa.
  • 0

Dom

Dom

Advanced Member

• Użytkownik
  • 1,022 posts
Z dowiadywaniem trochę jest problem bo ludzie zobaczą badania i pomyślą: "o! to jest badanie profesorka więc trzeba mu wierzyć bezgranicznie!", ale niestety sporo badań jest nakręcanych przemysłem farmaceutycznym, całym tym bullshitem, a potem przychodza dyskutować i piszą, że tak jest w badaniach więc tak musi być, a jak ktoś ma inny pogląd, to odrazu jest wykrzyczany.
  • 0

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość

Z dowiadywaniem trochę jest problem bo ludzie zobaczą badania i pomyślą: "o! to jest badanie profesorka więc trzeba mu wierzyć bezgranicznie!", ale niestety sporo badań jest nakręcanych przemysłem farmaceutycznym, całym tym bullshitem, a potem przychodza dyskutować i piszą, że tak jest w badaniach więc tak musi być, a jak ktoś ma inny pogląd, to odrazu jest wykrzyczany.

Przyglądam się tej dyskusji i jak na razie widzę, że to nie Ty jesteś wykrzyczany, lecz to właśnie Ty krzyczysz. Padły już sformułowania, że ludzie głoszący Twoje poglądy to ci mądrzejsi, że Twoi oponenci nie potrafią ze zrozumieniem przeczytać tego co im podrzucasz itp.

Apeluję do Ciebie o trochę tolerancji i wyluzowania w tej dyskusji. Używaj argumentów ale nie obrażaj. Chciałbym, by panowała tu kulturalna atmosfera.
  • 0

cassi

cassi

Go KalistenikaPolska.pl!

• Zasłużony
  • 1,496 posts
Bardzo dobrze że są jakieś badania na te tematy i sądzę, że jest to właściwie dobre. Każdy ma swój pogląd :) tylko nie ten wymyślony z głowy:(

Ja uwierzyłem Campbellowi. Jeśli kogoś to interesuje to polecam przeczytać książkę tego lekarza na dobry początek.
  • 0

Robert

Robert

Overcoming Gravity

• Użytkownik
  • 254 posts
  • LokalizacjaBydgoszcz
Ddochodzę do wniosku, że powinniśmy przestać sobie zaglądać do talerza i skupić się na dyskusji o treningu.
  • 0

Luko

Luko

Advanced Member

• Bywalec

• 1,921 posts
Temat mojego artykułu był zupełnie inny, dyskusja poszła w stronę procesów biochemicznych.
Ufanie tylko jednemu autoretytowi też dla mnie jest nierozsądne. Ja przeczytałem masę książek z dziedziny odżywiania, każda mnie zainspirowała na swój sposób. Połączyłem wszystko co najlepsze z każdej z nich i stworzyłem własny system odżywiania dostosowany pod siebie. I jedyne kogo słucham w tej kwestii to tylko mojego ciała, ono mnie nie zawodzi w przeciwieństwie do badań naukowych. Owszem badania mogą być po części wiarygodne, jednak nie biorą pod uwagę także wielu innych czynników jak aktywność ruchowa, chroniczny stres, problemy z dzieciństwa i inne czynniki od których zależy nasze zdrowie.
Wyżej ktoś napisał że wciąż powstają nowotwory, owszem powstają i będą powstawać chociażby ze stresu panującego w naszym świecie na każdym kroku.
A teraz idę zrobić sobie śniadanie, co polecacie bym nie złapał nowotwora :D
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users