Skocz do zawartości

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Zdjęcie

Bez mięsa. Bez mleka. Bez jajek. Czyli dieta wegańska.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
86 odpowiedzi w tym temacie

Emil

Emil

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 662 postów

No tak, bo wśród mięsożerców nie ma głupich ludzi :)

• 1
Dołączona grafika

BarMan37

BarMan37

STŻ!

• Użytkownik
  • 38 postów
  • LokalizacjaBiałystok

Panowie zapytam z ciekawości (nie jest to broń Boże żaden atak w Waszą stronę). Nie jedząc mięsa i tym podobnych produktów jesteście w stanie cały dzień mieć energię na wszystko? (wiem, że może głupie pytanie, no ale ciężko mi to sobie wyobrazić). Czym zastępujecie mięso w posiłkach, żeby bilans kalorii i BTW wyszedł taki sam?

• 0

Emil

Emil

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 662 postów

Jest energia na wszystko. Rośliny też mają kalorie :) Jesz warzywa, owoce, orzechy, pełne ziarna zbóż, strączki, grzyby, glony i nie zastanawiasz się co czym trzeba zastępować. Wszystko samo się układa jeśli masz różnorodne menu.

• 0
Dołączona grafika

kano

kano

KB-MASTER !

• Zasłużony
  • 1 325 postów

Jest energia na wszystko. Rośliny też mają kalorie :) Jesz warzywa, owoce, orzechy, pełne ziarna zbóż, strączki, grzyby, glony i nie zastanawiasz się co czym trzeba zastępować. Wszystko samo się układa jeśli masz różnorodne menu.

Hehe.. Bardzo ładnie to ująłeś!

I w końcu jest recka "Diety roślinnej na co dzień" ;)

• 0

Ja bym tu widział jeszcze tureckie wstawanie poparte ostrym wymachem !!! :D

p1uk

p1uk

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 30 postów
  • LokalizacjaBiałystok

Co jak co, ale człowiek nie chomik, żeby same chwasty jeść. Nie rozumiem diet, w których nie ma mięsa. Wiadomo, że warzywa, owoce i inne roślinki są zdrowe, ale dieta bez mięsa? Jak mięcho to podstawa.

• 0

pisanka

pisanka

Brak

• Użytkownik
  • 7 postów

żyję bez mięsa od 3 miesięcy i nigdy tak dobrze się nie czułam :) mam wrażenie (może to placebo) że bez mięsa mam więcej energii i czuje się znacznie lżej. Może nie żyję tak w 100% bez mięsa, bo jadam od czasu do czasu ryby i na tym chcę pozostać. Kombinuję cały czas z dietą, żeby dostarczać odpowiednie ilości białka i póki co się udaje ;)

• 0

orba

orba

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 430 postów
  • LokalizacjaPoznań

Nie jedzenie mięsa to rewelacyjny sposób na przeżycie tych upałów :wub:  i to mówię ja, wciągająca kaszę jaglaną słodzoną jabłkiem i bakaliami :wub:

Rzuciło mi się w oczy mleko roślinne. Za 0.7l 9zł :o

• 0
Każdy ma swego uciekającego króliczka

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych