Skocz do zawartości

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Zdjęcie

Crossfit + SW

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

wolves2

wolves2

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 86 postów
Cześć ; )

Aktualnie trenuje samo kali ale, po nowym roku ruszam na crossfit i SW (zapasy/judo/bjj + boks). Wstępnie tak będzie to wyglądać :

TYDZIEŃ I
Pon - Crossfit
Wt - SW
Śr - SW
Czw - SW
Pt - Crossfit
Sb - basen (1h dla relaksu)
Nd - wolne

TYDZIEŃ II
Pon - Crossfit
Wt - Trening wytrzymałościowy (w szkole SW)
Śr - wolne
Czw - Trening wytrzymałościowy
Pt - Crossfit
Sb - basen
Nd - wolne

Tak to będzie wyglądać gdyż w pracy mam 2 zmiany i nie ma innej opcij :P. Dietka będzie, dokupię kompleks witamin od A do Z.

Jedyne czego się obawiam to że się zajade... Co wy o tym sądzicie ?
(Crossfit będę zaczynał od zera...w moim mieście powstała sala do niego i tam będę szedł).
  • 0

BlackHeart

BlackHeart

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 119 postów
Zjedziesz na pewno. Szczególnie przy takiej częstotliwości...
Jeden dzień wolny na 2 tygodnie?! Trochę mało jak dla mnie ale nie znam twoich możliwości regeneracyjnych. Daj znać po 2 tygodniach jak się z tym wszystkim czujesz.
Co do crossfitu to nie potrzebujesz do niego żadnej sali, choć na początku przydałoby się żeby ktoś korygował twoją technikę.
Powodzenia!
  • 0
Dum spiro, spero!

wolves2

wolves2

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 86 postów
Kiedyś ćwiczyłem podobną intensywnością i było dobrze ;P

Jak już zacznę tak ćwiczyć napisze jak mi idzie...na razie od przyszłego tygodnia sam crossfit i basen..
  • 0

Wino

Wino

Lecimy tutaj

• Bywalec
  • 268 postów
Jak dla mnie cały tydzień bez dnia wolnego to przesada. Natomiast jeżeli chcesz zmieścić dużo treningów w tygodniu, to może warto rozważyć łączenie w jednym dniu ćwiczeń siłowych i sztuk walki, przy czym najlepiej wtedy robić sztuki walki najpierw. Inna sprawa, że ćwicząc 3 razy/2 tygodnie MMA raczej będziesz miał powolne rezultaty (tam ludzie prawie codziennie na matę chodzą). W ogóle trochę nie rozumiem tego drugiego tygodnia i dodatkowych treningów wytrzymałościowych w momencie, jak ćwiczysz sztuki walki - wytrzymałość zrobisz na BJJ, lepiej wyrzuć wszystkie treningi wytrzymałościowe i zamiast nich wsadź BJJ.
  • 0

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Jak dla mnie trening przeladowany. Przy tak intensywnym i wszechstronnym treningu sw odpuścił bym sobie z intensywnością treningu siłowego. Bo moim zdaniem raczej Cię osłabi niż wzmocni. Poza tym warto by było byś nie powracał do danych form ruchu w sw co dwa tygodnie. Tam wszystko bazuje na koordynacji i pamięci ruchowej, więc czym częściej trenujemy tym lepiej. Ja zostawił bym boks i bjj co najmniej po dwa razy w tygodniu. Do tego jeśli chcesz dorzuć lekkie kalistenikapolska np. "świeżą krew". Moim zdaniem taki trening będzie dużo skuteczniejszy. Zapasy to piękny sport i warto z niego czerpać po wyrobieniu kosmicznej techniki w bjj. Ale zrobisz jak uważasz:)
  • 0

wolves2

wolves2

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 86 postów
SW trenuje od 4/5 lat (do tego z 3 lata siłownia na przemian z SW i się nie zajechałem)...teraz idę tam raczej 4fun niż bóg wie co osiągnąć, ewentualnie pojadę na zawody jakieś.. Spróbować spróbuje taki trening, jeśli odczuje przemęczenie będę chodził 2x na crossfit.

Zahir masz rację zapasy to piękny sport..szkoda że tak późno się w nim "zakochałem" od niedawna jestem nimi zafascynowany..
  • 0

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość

Zahir masz rację zapasy to piękny sport..szkoda że tak późno się w nim "zakochałem" od niedawna jestem nimi zafascynowany..

Więc wrzuć zapasy i boks, trening będziesz miał wszechstronny i częsty:)
A boks jest tak samo piękny jak zapasy:)
  • 0

wolves2

wolves2

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 86 postów
Mała edycja...dowiedziałem się że na tą salkę jest karnet 8 wejść więc chodziłbym 2x w tyg nie 3, czyli niedziela na odpoczynek zostaje przeznaczona..
Mam zapasy, lecz u mnie w mieście nie ma czysto sekcji zapaśniczej :(:(:(

Idę na mma, lecz w tej szkole są podzielone treningi na zapasy/judo/bjj, boks, k1/kick-boxing...dziwnie troche ale lepsze to niż nic.
A w większym przybliżeniu
Pon- k1/kick-boxing
Wt- zapasy/judo/bjj / o 6 rano trening wytrzymalosciowy
Śr- zapasy/judo/bjj
Czw- najpierw boks, a pozniej zapasy/judo/bjj / o 6 rano trening wytrzymalosciowy
Pt- k1/kick-boxing
Sb- wolna mata (sparingi itp)

Mnie interesuje tylko wtorek/środa/czwartek od czasu do czasu sobota..
Ewentualnie przed pracą co drugi tydzień na ten trening poranny pójdę.

Masz rację zahir, boks jest również wspaniały..ale szkoda że nie ma już tak wspaniałych bokserów jak kiedyś typu Tyson, Jones Jr itp..
Na zapasach się tak nie znam jeszcze za bardzo ale już mam swojego idola Jordan Burroughs..jest niesamowity, wrzuciłem jego filmik do tematu o motywacji : P
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych