Skocz do zawartości

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Zdjęcie

poręcze czy kółka gimnastyczne?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
69 odpowiedzi w tym temacie

mtidea.pl

mtidea.pl

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 10 postów
Panowie

Wypowiedź Tomo Birda nie była zamierzona i przygotowana bo o to już jestem posądzony.
I nie chciałem się tutaj komercyjnie reklamować tylko wyjaśnić kilka spraw.
Każdy ma prawo się tutaj wypowiedzieć i to w różnej formie.

Jeszcze raz powtórzę wypowiedź Tomo Birda nie jest zamierzonym działaniem.
Mam swoje konto i wypowiadam się tylko pod moim kontem na innych nie mam wpływu.
I nie stosuje takiej taktyki reklamy. To jest wypowiedź i zdanie Tomo Birda.

Kano a konkurs i promocja bardzo dobry pomysł :)

• 0

Tomo Bird

Tomo Bird

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 11 postów

To się nazywa agresywna reklama... :)

A można było zaproponować konkurs, promocję, czy coś. Teraz to już pewnie nikt stąd nie sięgnie po te kółka.

Chyba większość póki co robi sobie podstawowe ćwiczenia. Pompki, podciąganie różnego rodzaju, rozpiętki, dipsy.
Przy niewielkiej liczbie powtórzeń kółka nie wpijają się w dłoń. Ewentualnie - założenie rękawiczek załatwi sprawę.

Nie chcę wypowiadać się w imieniu całego forum, ale jak tak sobie tutaj poczytuję, to nikt tutaj nie robi na kółkach jakichś obrotówek (nie wiem nawet jak to się nazywa), więc takie skórki (droższe od kółek) - to nie ta bajka. Nie ta liga itd..

A może każdy chce być olimpijczykiem i dlatego jest presja na 28mm :)

(są tańsze i tyle)

Mogę sie z Tobą zgodzić co do tego że jak ktoś chce tylko poćwiczyć pompki i "podstawowe ćwiczenia" jak to nazwałeś to tak niech wybierze tańsze ale zawsze przyjdzie ten moment na eksperymentowanie i sprawdzenie innych elementów a kółka po to są i po to je ludzie kupują by z biegiem czasu robić różne figury podpatrzone u gimnastyków no i żeby mieć postępy w ćwiczeniach potrzebny jest progress. Nie twierdzę że 28 są złe ale twierdzę że zatrzymały się w epoce pierwszych gimnastyków i jak już ktoś chce ćwiczyć bez kontuzji nadgarstków i dłoni to trafny wybór padnie na 32 inaczej lepiej zaopatrzyć się w nadgarstniki i skóry. Ah na koniec Twoja wypowiedź mnie rozśmieszyła bo wpierw mówisz o zwykłych ćwiczeniach a potem przeskakujesz że może każdy chce być olimpijczykiem.Sam nie potrafisz obronić tych 28mek. Człowiek który dopiero zaczyna przygodę z kółkami powinien wiedzieć co jest dobre a za moją opinię/reklamę nie wziąłem nic.Bo dobra rada jest bezcenna! I nie powinna nic kosztować!

• 0

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Panowie dyskusja robi się trochę jałowa. Mtidea mam propozycję zorganizuje jakieś seminarium poświęcone treningowi na kółkach. Myślę, że wielu z nas weźmie w nim udział. Będziesz miał okazję do promocji swoich produktów a przy okazji może powstać fajny materiał szkoleniowy w postaci filmów. Myślę, że gra jest warta świeczki, bo na tym forum mamy już ponad 1000 osób.

W razie pytań pisz do mnie na priv:)
  • 0

Bar-Man

Bar-Man

Bodyweight, Bags, Bells & Barbells

• Bywalec
  • 826 postów
  • LokalizacjaToruń
gymmaniak - jak zapewne zauważyłeś, moja wypowiedź dotyczyła dowolności w doborze sprzętu w przypadku ćwiczeń amatorskich. I jest ono zgodne z Twoim własnym poglądem, iż różnorodność bodźców działa korzystnie. Tylko tyle.

Co do kettli (przepraszam bo to nie ten wątek) ale mają one w większości przypadków (poza zawodniczymi) grubsze rączki niż grubość gryfu olimpijskiego, a kettle żeliwne których używam mają zwiększającą się średnicę rączki w zależności od ciężaru. Kettlami staram się ćwiczyć otwartym chwytem czyli nie zamykam dłoni podczas rwania, podrzutu itp. Ręka ciągnie lub pcha ale uchwyt jest otwarty. Nie zawsze technika jest idealna ale tak staram się ćwiczyć. To powoduje, że ćwiczenie grubą rączką nie nastręcza problemów. Jest to oczywiście całkiem inna technika niż wymagana przy ringach.
  • 0

Najgorszą rzeczą którą mógłbyś spotkać na drodze samodoskonalenia to uczucie spełnienia.

http://kalistenikapo...y-odosobnienie/

kano

kano

KB-MASTER !

• Zasłużony
  • 1 325 postów
Akurat chciałem być pośrodku.
Dobrze, że wszedł inny model kółek.
Powaliło mnie tylko takie WEJŚCIE SMOKA.

Z tym, "a może każdy chce być olimpijczykiem i dlatego jest presja na 28mm" - to była ironia..
Wcale nie bronię 28!
Powiedziałbym raczej, że nie skreślam 32!!

To forum kalisteniczne a nie gimnastyczne i póki co - kółka są tutaj jednym z narzędzi, a ze względu na cenę jeszcze nie tak popularnym, ale pożądanym..

Ale dobra.. już się nie odzywam.
Idę zrobić sobie kilka pompek na moich tańszych kółkach :)
  • 0

konan

konan

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 14 postów
haha! ja też idę poćwiczyć na moich 28 mm :)
  • 0

krzysiek20ino

krzysiek20ino

Jay-Jay Petersburg

• Zasłużony
  • 1 536 postów
A ja na droższych 32 mm. :D
  • 0

Tomo Bird

Tomo Bird

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 11 postów

A ja na droższych 32 mm. :D

Ja zrobię tak samo ;-p a co do ceny "droższe" heh śmieszne że ktoś bierze pod uwagę cenę a nie jakość ! Ja kupując nie sugerowałem się cenom tylko towarem a że miałem okazje sprawdzenia 28 i 32 i miałem kasę na oba to wybrałem lepsze dla mojego zdrowia i progressu treningowego! PEACE trenujcie z głową byle zdrowo!
  • 0

konan

konan

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 14 postów
"śmieszny" to Ty jestes TOMO BIRD / MTIDEA - nie kazdy jest takim zarobasem jak Ty.

Wiele osób chciałoby mieć w domu kółka ale ich nie stać na taki wydatek bo np się uczą, studiują albo zapier...lają za najniższą krajową w fabryce.

Ja mam najtańsze drewniane kółka z allegro i jestem bardzo zadowolony. Pisanie ze trzeba kupować 32 dla własnego zdrowia to jest ponizej krytyki.

Cały świat trenuje na 28 mm

Miałem w ręku kiedyś wasze kółka i nie widze zadnej różnicy z tymi najtańszymi. Jakośc taka sama jak innych. Róznica tylko taka ze moje nie mają napisu ale za to taśmy w moich są duzo wygodniejsze do regulowania. pamietam jak na tamtych z mtidea kolega męczył się z wypoziomowaniem na tych węzełkach.

U mnie na uczelni wiele osób ma najtańsze drewniane kółka i wszyscy zadowoleni. Weź juz lepiej nic nie pisz bo to zajezdza taka komercją ze ręce opadają.  
A progres kur.....a to przychodzi od trenowania a nie waszych 4mm!!!
  • 0

Bar-Man

Bar-Man

Bodyweight, Bags, Bells & Barbells

• Bywalec
  • 826 postów
  • LokalizacjaToruń
Zanim się tu zrobi większy i całkiem niepotrzebny ferment proponuję się uspokoić i skończyć temat. Każdy ćwiczy na czym mu się podoba. Faktycznie forma reklamy niezbyt wymyślna. Społeczności sieciowe są dość negatywnie nastawione na kryptoreklamę więc ewentualne ryzyko jest wysokie. Czasem współdziałanie wydaje się lepszą opcją.
  • 0

Najgorszą rzeczą którą mógłbyś spotkać na drodze samodoskonalenia to uczucie spełnienia.

http://kalistenikapo...y-odosobnienie/

mtidea.pl

mtidea.pl

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 10 postów
Miało być wyjaśnienie kilku spraw a wyszło jak wyszło. Niepotrzebna przepychanka słowna.
Nie chodzi o żadną reklamę czy wciskanie na siłę komuś produktu.

Muszę na tą zaczepkę odpisać.

Po pierwsze :
Konan nie prowadzę z Tobą ani z nikim na tym forum żadnej negatywnej wymiany zdań, także nie wiem z jakiego powodu mnie obrażasz.

Po drugie:
Regulacja jest na klamrach zaciskowych, także jest szybka i bezpieczna.

Jeśli chodzi o budowę kółek. Nie widzisz żadnych różnic poza grawerem ?

Niby kółka mają budowę prostą jak budowa cepa, ale oczywiście diabeł tkwi w szczegółach.
Wiadomą różnicą jest średnica przekroju i proszę tutaj kolejne szczegóły:
Nakreślę tylko gdzie mogą być jeszcze jakieś różnice:

- sposób sklejania kolejnych warstw (bardzo ważne)
- ilość warstw z których klejona jest obręcz
- zastosowany klej
- czas schnięcia w prasie i temperatura
- co najważniejsze jakość sklejki !! ( jest kilka gatunków sklejki które dzielą się na klasy jakościowe od 1 najlepszej do 4 najgorszej), jeżeli kółka są zrobione ze sklejki w klasie 4 to praktycznie są pełne wad wewnętrznych, czyli po prostu są podziurawione jak ser szwajcarski, producent wypełnia takie ubytki szpachlą lub innym wypełniaczem, jak najbardziej tego z zewnątrz nie poznasz bo to są wady wewnętrzne czyli może się okazać że po czasie coś nagle wypadnie czy po prostu kółka mają puste przestrzenie wewnątrz czyli takie wydmuszki (zagrożone bezpieczeństwo), tego oczywiście nikt nie napisze z jakiej sklejki są zrobione kółka

A sklejka klasy 4 jest 3 razy tańsza od sklejki klasy 1 ot czary i możliwa różnica w cenie !!

Ja oficjalnie podaje że nasze kółka wykonane są ze sklejki liściastej najwyższej jakości.
Gdzie podają na aukcjach z jakiej sklejki są wykonane kółka ? Ja nie widziałem nigdzie.
Możecie kupić kota w worku. To jest cholernie ważne jaki gatunek i jaka klasa jakościowa.

I trudno zarzucicie mi po tym wpisie reklamę itd., ale miejcie tylko świadomość że taka sytuacja może mieć miejsce.
A ja osobiście nie chciałbym ćwiczyć na kółkach wykonanych ze sklejki klasy 4. Jest to niebezpieczne !!

A i do kółek gimnastycznych najlepsza jest właśnie sklejka liściasta (większa twardość i wytrzymałość).
Poddaliśmy jedno kółko badaniom na rozciąganie siłą 290 kg. i kółko nie uległo rozerwaniu i rozwarstwieniu.
Cyklicznie powtarzamy takie badania. Tak samo kto podaje na aukcjach allegro że ich kółka spełniają wymogi normy
PN-EN 12665. No też nikt.

Także różnice mogą być znaczne mimo iż tego na 1 rzut oka nie widać.
Także jeśli chodzi o cenę to lepiej czasem się zastanowić. Tymbardziej, że to sprzęt na lata.

Pozdrawiam

Oczywiście chodziło mi o tą zaczepkę.
Odpowiedź na nią jest post wyżej.

"
konan Offline
Świeża krew
Liczba postów: 10
Reputacja: 3

RE: poręcze czy kółka gimnastyczne?
"śmieszny" to Ty jestes TOMO BIRD / MTIDEA - nie kazdy jest takim zarobasem jak Ty.

Wiele osób chciałoby mieć w domu kółka ale ich nie stać na taki wydatek bo np się uczą, studiują albo zapier...lają za najniższą krajową w fabryce.

Ja mam najtańsze drewniane kółka z allegro i jestem bardzo zadowolony. Pisanie ze trzeba kupować 32 dla własnego zdrowia to jest ponizej krytyki.

Cały świat trenuje na 28 mm

Miałem w ręku kiedyś wasze kółka i nie widze zadnej różnicy z tymi najtańszymi. Jakośc taka sama jak innych. Róznica tylko taka ze moje nie mają napisu ale za to taśmy w moich są duzo wygodniejsze do regulowania. pamietam jak na tamtych z mtidea kolega męczył się z wypoziomowaniem na tych węzełkach.

U mnie na uczelni wiele osób ma najtańsze drewniane kółka i wszyscy zadowoleni. Weź juz lepiej nic nie pisz bo to zajezdza taka komercją ze ręce opadają. A progres kur.....a to przychodzi od trenowania a nie waszych 4mm!!! "
  • 0

konan

konan

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 14 postów
No teraz to pojechałeś po całości.

Powtarzam Ci ze miałem wasze kółka w ręku i o dziwo kolego własnie w waszych były takie dwa czy trzy puste miejsca w warstwie sklejki po około centymetrze długości. mieliscie wtedy jeszcze zamiast napisu takie oko wypalone jakims gwoździem chyba albo cos bo nie za ciekawie to wygladało.

W tych najtańszych nie widze ani pustych miejsc ani zadnego szpachlowania. Próbujesz wmówic ludziom ze trzeba kupić u Ciebie i słono zapłacić zeby były dobre a tak nie jest.
Zamknijmy juz ten temat bo usranie lekko mówiąc sie zrobiło.
  • 0

kano

kano

KB-MASTER !

• Zasłużony
  • 1 325 postów

co do ceny "droższe" heh śmieszne że ktoś bierze pod uwagę cenę a nie jakość ! Ja kupując nie sugerowałem się cenom tylko towarem a że miałem okazje sprawdzenia 28 i 32 i miałem kasę na oba to wybrałem lepsze dla mojego zdrowia i progressu treningowego! PEACE trenujcie z głową byle zdrowo!

Jak ktoś nie ma kasy, nie ma możliwości porównania, a nawet spróbowania!! (ja nie miałem gdzie spróbować swoich sił na kółkach), to nie będzie ładował ponad 200zł na coś, co może nie będzie mu odpowiadać i po kilku treningach wyląduje w szufladzie.
Piszę o samych kółkach, a nie o konkretnym produkcie firmy X czy Y.

Jeszcze nie tak dawno kółka z mtidea były chyba po 350zł.
Nic dziwnego że sporo osób kupiło alternatywne - z tworzywa, czy z drewna za 130-150zł..

Takim wejściem to sami sobie strzeliliście w kolano. Niestety..
Bo na pewno można było to zrobić fajniej, a nie zaraz, że kółka 32mm są n.a.j.z.a.j.e.b.i.s.t.s.z.e, a reszta to szmelc.

Może i są takie! Tego nie wiem. Ale trochę za dużo tu agresji..

Praktycznie pojechaliście każdemu tutaj kto ma kółka..
Poza Krzyśkiem, który ma 32mm :)
  • 0

Tomo Bird

Tomo Bird

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 11 postów
[quote='konan' pid='13810' dateline='1354024319']
"śmieszny" to Ty jestes TOMO BIRD

Nie jestem śmieszny tylko wesoły ;-p a ty obrażasz się jak baba lol i brak ci argumentów to chwytasz sie tanich sztuczek słownych poniżej pasa ale jednego nie wiesz ja lubie walczyc ponizej pasa a w zasadzie w parterze ;-p ale nie o tym bo szkoda tego forum na takie epitety. Ćwicz sobie na swoich My na swoich i będziemy szczęśliwi. Aha taka mała sugestia nie rób ty pseudoreklamy i zacznij robic ten swój k...wski progress ćwicząc a nie bawiąc w słowne przepychanki!
  • 1

mtidea.pl

mtidea.pl

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 10 postów

No teraz to pojechałeś po całości.

Powtarzam Ci ze miałem wasze kółka w ręku i o dziwo kolego własnie w waszych były takie dwa czy trzy puste miejsca w warstwie sklejki po około centymetrze długości. mieliscie wtedy jeszcze zamiast napisu takie oko wypalone jakims gwoździem chyba albo cos bo nie za ciekawie to wygladało.

W tych najtańszych nie widze ani pustych miejsc ani zadnego szpachlowania. Próbujesz wmówic ludziom ze trzeba kupić u Ciebie i słono zapłacić zeby były dobre a tak nie jest.
Zamknijmy juz ten temat bo usranie lekko mówiąc sie zrobiło.

------

Konan nie wmawiam nic ludziom.
Napisałem te rzeczy informacyjnie, dla wiedzy wszystkich na czym mogą
polegać różnice i tyle i nie ma tutaj żadnego "jechania po całości".

Myślę że dzięki temu każdy podejdzie do zakupu z większą wiedzą
i będzie mógł zwrócić uwagę na pewne szczegóły.
A co kto wybierze to już wolny wybór :)

ps. jak komentujesz to co napisałem to czytaj uważnie

pozdrawiam

• 0

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Konan, nie przeklinamy na forum. Postaraj się lepiej dobierać słownictwo.

Panowie, przestańcie też atakować Mtidea. To bardzo dobrze, że producent zalogował się na forum i zabiera głos. Wyciągnimy z tego obopolne korzyści. W tym momencie ta dyskusja nie jest konstruktywną i ogranicza się do ataku. Producent ma prawo promować swój towar i wskazywać korzyści wynikające z trenowania na nim. Będąc na forum ma też możliwość poznania oczekiwań potencjalnych klientów. Tymczasem padają tu same agresywne komentarze które do niczego nie prowadzą. Będąc producentem nie chciał bym współpracować z taką społecznością i nie organizował bym dla niej promocji, eventów, programów partnerskich itp. :(
  • 0

mtidea.pl

mtidea.pl

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 10 postów

co do ceny "droższe" heh śmieszne że ktoś bierze pod uwagę cenę a nie jakość ! Ja kupując nie sugerowałem się cenom tylko towarem a że miałem okazje sprawdzenia 28 i 32 i miałem kasę na oba to wybrałem lepsze dla mojego zdrowia i progressu treningowego! PEACE trenujcie z głową byle zdrowo!

Jak ktoś nie ma kasy, nie ma możliwości porównania, a nawet spróbowania!! (ja nie miałem gdzie spróbować swoich sił na kółkach), to nie będzie ładował ponad 200zł na coś, co może nie będzie mu odpowiadać i po kilku treningach wyląduje w szufladzie.
Piszę o samych kółkach, a nie o konkretnym produkcie firmy X czy Y.

Jeszcze nie tak dawno kółka z mtidea były chyba po 350zł.
Nic dziwnego że sporo osób kupiło alternatywne - z tworzywa, czy z drewna za 130-150zł..

Takim wejściem to sami sobie strzeliliście w kolano. Niestety..
Bo na pewno można było to zrobić fajniej, a nie zaraz, że kółka 32mm są n.a.j.z.a.j.e.b.i.s.t.s.z.e, a reszta to szmelc.

Może i są takie! Tego nie wiem. Ale trochę za dużo tu agresji..

Praktycznie pojechaliście każdemu tutaj kto ma kółka..
Poza Krzyśkiem, który ma 32mm :)

-------
Kano nakreśliłem tylko, gdzie mogą być różnice i myślę że takie informacje mogą być bardzo przydatne dla użytkowników.
Nie mówię, że macie złe obręcze i do niczego się nie nadają.
Dlaczego odbierasz te informacje jako atak z mojej strony.

• 0

konan

konan

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 14 postów
Uuuuuuu.... Tomo to ty kozak parterowiec jestes. ho ho! Strach wszystkich na forum obleciał. Lubisz walczyc poniżej pasa? - poniżej pasa to walczą dziewczyny...ustami.

Masz moje slowo ze jeżeli będzie jakis zjazd forumowiczów i bedziesz to się srawdzimy w tym twoim parterze ( po kolezeńsku do odklepania ) i pokażesz co potrafisz

Najgorsi są ludzie tacy jak wy którzy uważaja sie za najsprytniejszych i najmądrzejszych a całą resztę za debili do urobienia.

A Ty mtidea nic nie tłumaczyłes tylko pojechałes wszystkim ze maja $#%jowe kółka i tylko Twoje sie nadają. A wiekszość osób ma nie od ciebie i ćwiczy z zadowoleniem i powodzeniem wiec daruj sobie juz tę reklamę bo zmeczyliście chyba już wszystkich
  • 0

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Konan prosiłem żebyś nie atakował i nie przeklinał. Zignorowałeś moje prośby. Leci ostrzeżenie. Jeśli nie przestaniesz ban:(
  • 0

m6k3

m6k3

Man of Steel

• Zasłużony
  • 803 postów
  • LokalizacjaRzeszów
Przyglądam się dyskusji od dłuższego czasu i moim zdaniem reklama na forum to nie za dobry pomysł i raczej zawsze kończy się to takimi przepychankami. Ja mtidea odebrałem jako kogoś kto po po prostu szuka potencjalnych nabywców na swój towar, jednak zaraz po nim pojawił się Tomo Bird i zaczął prowadzić tak zwaną agresywną kampanie pewnie po konsultacji z użytkownikiem mtidea.

Panowie, przestańcie też atakować Mtidea. To bardzo dobrze, że producent zalogował się na forum i zabiera głos. Wyciągnimy z tego obopolne korzyści. W tym momencie ta dyskusja nie jest konstruktywną i ogranicza się do ataku. Producent ma prawo promować swój towar i wskazywać korzyści wynikające z trenowania na nim. Będąc na forum ma też możliwość poznania oczekiwań potencjalnych klientów. Tymczasem padają tu same agresywne komentarze które do niczego nie prowadzą. Będąc producentem nie chciał bym współpracować z taką społecznością i nie organizował bym dla niej promocji, eventów, programów partnerskich itp

Moim zdaniem tutaj nikt na celu nie miał badania oraz sprawdzania oczekiwań klientów tym bardziej tworzenia promocji, raczej jak już wspomniałem promował czysto swój produkt w celu zwiększania popytu. Na większości forum z jakiego korzystam takie reklamy są zabronione bądź wydzielone są do tego odpowiedni działy dzięki czemu unika się właśnie takiej dyskusji tam osoby zainteresowane mogły by się wypowiadać a te które nie chciały by np kółek 32mm to by to po prostu olały.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych