Jump to content

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Photo

" Moje umiejętności skazany na trening Paul Wade "

• Please log in to reply
53 replies to this topic

BeF1990

BeF1990

Outsider

• Zasłużony
  • 433 posts
  • LokalizacjaSosnowiec
Dla sprecyzowania dopiszę, że tym sposobem robię praktycznie wszystkie ćwiczenia ze Skazanego. Jedynie mostki i pompki w staniu na rękach robię według zaleceń z książki co i tak w niedługim czasie mam zamiar zmienić. :)
  • 0

bartekbaltyk15

bartekbaltyk15

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 283 posts
Też właśnie teraz próbuję 5x5. Już wcześniej dużo dobrego o tym słyszałem, ale na sobie do tej pory nie testowałem. Wydaje się ciekawe. Na razie robię tylko z pike pushups.
  • 0
"Aby prze­być ty­siąc mil, trze­ba zro­bić pier­wszy krok." - Bruce Lee

roxor00

roxor00

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 2 posts
Powiedzcie, chcę zacząć trening Paula Wade planem "Dobre Sprawowanie" i czegoś tutaj nie rozumiem :/
Chodzi o to, że np. w poniedziałek są pompki i wznosy nóg. Jest napisane, że 2 serie treningowe, a z karty progów przejścia wynika, że aby przejść do następnego kroku to mają być wykonane 3 serie... Jak to rozumieć? ;|
Zaczynać po prostu od 1 kroku aż wykona się te 3s30p pompek przy ścianie i w kolejny poniedziałek zacząć już krok drugi z pompkami pochyłymi?
Aaa, i ocb z tym 5x5 bo nie czaje xDD
  • 0

cassi

cassi

Go KalistenikaPolska.pl!

• Zasłużony
  • 1,496 posts
Chodzi o to, że gdy dojdziesz w podciągnięciach w kroku 8 to możesz mieć zastój i dla tego próbuję inaczej, a chce zrobić ich 8 i nie jest to łatwe. Ty rób jak w książce pisze.
Przeczytaj http://kalistenikapo...listeniczne-FAQ
http://kalistenikapo...zany-na-trening
  • 0

bartekbaltyk15

bartekbaltyk15

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 283 posts

Robisz 5 serii danego ćwiczenia, każda po 5 powtórzeń. :P
  • 0
"Aby prze­być ty­siąc mil, trze­ba zro­bić pier­wszy krok." - Bruce Lee

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Na temat ilości serii w planach i progach przejścia była już dyskusja. Przeczytaj wątki podrzucone przez Cassiego i wszystko powinno być jasne:)
  • 0

Hannibal

Hannibal

Go Hard or Go Home

• Bywalec
  • 2,739 posts
  • LokalizacjaBXL

Powiedzcie, chcę zacząć trening Paula Wade planem "Dobre Sprawowanie" i czegoś tutaj nie rozumiem :/
Chodzi o to, że np. w poniedziałek są pompki i wznosy nóg. Jest napisane, że 2 serie treningowe, a z karty progów przejścia wynika, że aby przejść do następnego kroku to mają być wykonane 3 serie... Jak to rozumieć? ;|
Zaczynać po prostu od 1 kroku aż wykona się te 3s30p pompek przy ścianie i w kolejny poniedziałek zacząć już krok drugi z pompkami pochyłymi?

http://kalistenikapo...zany-na-trening
punkt 3

Ile serii powinienem wykonywać? Co innego jest w planach treningowych, a co innego przy opisie ćwiczeń...
Ilości podane przy planach treningowych to informacja poglądowa. Większość osób, szczególnie początkujący, powinno w treningach stosować ilość serii i powtórzeń, które są podane przy każdym kroku danego ćwiczenia.
Większe ilości serii podane w planach Odosobnienie czy Supermax przeznaczone są dla zaawansowanych ćwiczących.
Podsumowując - rozkład ćwiczeń (co w którym dniu tygodnia wykonywać) weź z planów treningowych, a ilość serii i powtórzeń weź z konkretnego kroku danego ćwiczenia.

• 0

Rodzaje sił, więc zastanów się nad czym chcesz pracować:

* siłą bezwzględna  * siła względna  * siła maksymalna  * siła ogólna  * siła szybkościowa  * siła specjalna  * siła wytrzymałości mięśniowej  * siła biegowa

krzysiek20ino

krzysiek20ino

Jay-Jay Petersburg

• Zasłużony
  • 1,536 posts
Albo to: http://kalistenikapo...rie-powtórzenia
  • 0

roxor00

roxor00

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 2 posts
Okk. Wszystko jasne. Dzięki wielkie za pomoc :))
  • 0

cassi

cassi

Go KalistenikaPolska.pl!

• Zasłużony
  • 1,496 posts
Ostatnio dodałem do mostków ćwiczenie polegające na przyzwyczajenie nadgarstków do opadów.- tylko czy to coś pomoże?
Oczywiście udało mi się zrobić krok 9, ale jak dla mnie za wcześnie.
Przykład poniżej :

Czy to jest dobry pomysł?
  • 0

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Moim zdaniem zbyt dynamiczny opad może przyczynić się do kontuzji pleców:( Myślę, że lepiej skupić się na powolnym zejściu na ziemię.
  • 0

cassi

cassi

Go KalistenikaPolska.pl!

• Zasłużony
  • 1,496 posts
Dobra Zahir. Wiem już o co biega. Ruch ma być powolny. Nadgarstki są bardzo podatne na kontuzje jak i plecy w tym wykonaniu co przedstawiłem. Dzięki leci rep.

Tutaj podaję 2 filmiki w dobrym wykonaniu mostków :) nie moje
Myśle skorzystać z tej strony http://www.kinobody....ridge-tutorial/ i uzupełnić trening. Czuję się na siłach i myślę, że nie zaszkodzi dodać jeszcze:

• 0

gumaty

gumaty

Advanced Member

• Użytkownik
  • 76 posts
  • LokalizacjaBrzeszcze

Moje dotychczasowe osiągnięcia w planie "Skazany na trening" to:

Pompki - krok 6

Podciąganie - krok 2

Przysiady - krok 6

Brzuch - krok 4

Pompki w staniu na rękach - krok 3

Mostek - krok 2

Dopiero jednak niedawno zacząłem po przeczytaniu książki:)

Wcześniej chodziłem na siłkę, teraz kalistenika górą :)

• 0

gdyku

gdyku

Member

• Użytkownik
  • 15 posts

moim osiągnięciem jest na razie rozpoczęcie planu zobaczymy co z tego wyniknie ;D

• 1

Dumny jak Vegeta..

Vegeta_in_the_rain.jpg

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users