Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!Zaloguj się Zarejestruj się
Poręcze do dipsów. Pytanie
Started by
Przemek
, Oct 08 2012 20:49 PM
Posted 08 October 2012 - 20:49 PM
Czesc, ostatnio mam zamiar zakupić poręcze do dipsów żeby poćwiczyc w domu. Przeglądając allegro natrafiłem na między innymi takie poręcze:
http://allegro.pl/ma...2684961063.html
http://allegro.pl/ma...2690597410.html
Może ktoś z Was jest użytkownikiem, któregoś z tych modeli a jeśli nie to napiszcie co o tym sądzicie i czy warto w ogóle coś takiego kupić:)pozdro
http://allegro.pl/ma...2684961063.html
http://allegro.pl/ma...2690597410.html
Może ktoś z Was jest użytkownikiem, któregoś z tych modeli a jeśli nie to napiszcie co o tym sądzicie i czy warto w ogóle coś takiego kupić:)pozdro
Posted 08 October 2012 - 21:48 PM
Hmmm moim zdanie nie warto, doskonale tą role spełniają dwa krzesła, no może jedynie oprócz komfortu treningu bo to zalerzy od kształtu oparć
Posted 08 October 2012 - 22:13 PM
A ja bym nigdy nie dał tyle kasy za parę rurek 
Takie coś można o wiele taniej zrobić samemu.
Takie coś można o wiele taniej zrobić samemu.
Posted 08 October 2012 - 22:28 PM
Za te pieniądze można kupić kółka? I tak samo można ćwiczyć dipy i nie tylko.
Posted 08 October 2012 - 22:43 PM
Czytałem, że te z marbo są niestabilne. Trzeba je dociążyć i bujają się TYŁ/PRZÓD..
Magnus - wyglądają konkretnie, ale mają nieco węższe nóżki...
Z tych dwóch wybrałbym Magnusa.
Ale czy bym kupił tak w ogóle - to nie wiem
Magnus - wyglądają konkretnie, ale mają nieco węższe nóżki...
Z tych dwóch wybrałbym Magnusa.
Ale czy bym kupił tak w ogóle - to nie wiem
Posted 09 October 2012 - 05:32 AM
Za te pieniądze można kupić kółka? I tak samo można ćwiczyć dipy i nie tylko.
Kółka też zamierzam kupić
Posted 09 October 2012 - 15:51 PM
Też się zastanawiam nad podobnymi poręczami, ale chyba faktycznie lepiej zrobić samemu. Wyjdzie taniej i na pewno będą bardziej stabilne. No chyba, że komuś szkoda czasu, a ma kasę.
Posted 09 October 2012 - 18:11 PM
Lepiej kup kółka a poręcze zrób sam
Przynajmniej będziesz wiedział co masz:)
Posted 09 October 2012 - 22:14 PM
Lepiej kup kółka a poręcze zrób sam
Przynajmniej będziesz wiedział co masz:)
Myślałęm nad tym zeby zrobic tylko nie bardzo wiem jak Może macie jakieś sprawdzone sposoby?
Posted 10 October 2012 - 07:23 AM
Sposób na zrobienie? Po kosztach:D Rurki albo możesz kupić albo popytaj znajomych na pewno mają jakiś stare które im są niepotrzebne. Jak będziesz miał materiał to wymiar sobie ustalisz tak żeby Ci było wygodnie ćwiczyć. Potem albo szukasz spawacza wśród znajomych albo idziesz do punktu, za pospawanie paru rurek majątku nie weźmie. Poza tym improwizuj, ja np. jak było ciepło ćwiczyłem na poręczy na balkonie chociaż było troche niewygodnie bo niestety musiałem ćwiczyc w rogu. Teraz jak jest chłodniej cwicze na szfkach w kuchni
Posted 10 October 2012 - 09:01 AM
Myślałęm nad tym zeby zrobic tylko nie bardzo wiem jak Może macie jakieś sprawdzone sposoby?
http://kalistenikapo...zeń-z-rurek-pcv
Posted 17 October 2012 - 20:31 PM
ja mam te z marbo, na początku się trochę kiwałem ale to raczej brak siły a co za tym idzie bujanie ciałem we wszystkie strony, jestem z nich bardzo zadowolony.
"Oświęcim zaczyna się wszędzie tam, gdzie ktoś patrzy na rzeźnię i myśli: to tylko zwierzęta"
Posted 17 October 2012 - 21:18 PM
Ja od kilku dni też mam w końcu prawdziwe poręcze (własnej roboty) i również jestem z nich zadowolony. Dość stabilne, nadają się nie tylko do dipsów.
I koszty wyszły zerowe.
Posted 18 October 2012 - 18:54 PM
Ja od kilku dni też mam w końcu prawdziwe poręcze (własnej roboty) i również jestem z nich zadowolony. Dość stabilne, nadają się nie tylko do dipsów.
I koszty wyszły zerowe.
możesz wrzucić fotki? ja właśnie pracuje nad swoimi, jestem ciekaw jak to wychodzi innym
Posted 18 October 2012 - 20:38 PM
Oto i one. Rurki pochodzą ze starej trampoliny, z której już wyrosłem.
Leżały w garażu już chyba 2 lata nieużywane. Konstrukcja jest bardzo lekka, w każdej chwili mogę przenosić bez problemów. Na takich poręczach można wykonywać wiele ćwiczeń, np. podciąganie chwytem młotkowym (oczywiście nogi muszę podwijać, ale to dobrze, bo jest trudniej
). I w tle moja motywacja - lekko ''dopakowana'' Mona Lisa. 

Posted 18 October 2012 - 21:39 PM
Ale sobie sanie dorębałeś!!
Rury pionowe są spawane w dwóch miejscach??
Wytrzyma to trening? Rozpychanie na boki przy dpsach?
Rury pionowe są spawane w dwóch miejscach??
Wytrzyma to trening? Rozpychanie na boki przy dpsach?
Posted 19 October 2012 - 18:24 PM
Tak, spawane w dwóch miejscach. Tylko, że ta górna część to były pierwotnie nogi od trampoliny i w miejscach tych spawań jedna rurka jest włożona w drugą, więc lepiej się trzyma (na trzecim zdjęciu widać wystające śrubki). Co do wytrzymałości, to konstrukcja wydaje się stabilna. Trochę już dipsów na tym zrobiłem, ponadto np.takie wspinane wejście siłowe na jedną poręcz (kolega dociążał drugą stronę
), na razie się trzyma. Myślę, że chwilę mi to posłuży (mam nadzieję
).
Posted 22 October 2012 - 20:50 PM
ją też zrobiłem swoje, dzisiaj pospawalem i ustawilem;) jak wrócę z wieczornego biegu prześle zdjęcia.
ps. Do tego mam jeszcze drążek do podciągania.
poręcze mają wymiary: wys. około 90cm, szer ok. 55cm i dł. 2m
jak widać na zdjęciach mam możliwość regulacji wysokości :cool:
pod względem kosztów się nie sprawdziło, ale bardzo chciałem zrobić to sam:P
ps. Do tego mam jeszcze drążek do podciągania.
poręcze mają wymiary: wys. około 90cm, szer ok. 55cm i dł. 2m
jak widać na zdjęciach mam możliwość regulacji wysokości :cool:
pod względem kosztów się nie sprawdziło, ale bardzo chciałem zrobić to sam:P
Posted 23 October 2012 - 12:45 PM
Joooł, profeska
Ale troche mnie niepokoi, że są przyspawane tylko z dołu do kątownika, nie boisz sie, że sie będą rozchodzić na bok ? Ja bym tam pro forma dospawał jeszcze z każdej strony po jednej rurce poprzecznie żeby trzymało nogi razem
Posted 23 October 2012 - 15:03 PM
narazie się trzyma, dzisiaj będę trochę na tym ćwiczył. nawet pobujam mocniej żeby zobaczyć czy mogę mieć spokój w przyszłości;)
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Sign In
Create Account

Back to top
Report