Zaloguj się Zarejestruj się
Witam !
Napisano 25 września 2012 - 11:10
Napisano 25 września 2012 - 11:29
Dużo ćwiczysz na siłowni, uprawiasz sport - wskocz na wyższy poziom w skazanym. Pierwsze etapy wg. mnie są dla ludzi którzy w ogóle nie mieli styczności z jakimkolwiek sportem. Oczywiście ktoś może zanegować moje zdanie podając przykład który opisany jest w książce o dwóch takich którzy zaczęli ćwiczyć tylko że jeden powoli od pierwszych etapów a drugi powiedzmy od 3 czy 4.
A jeśli mogę Ci coś poradzić, przeczytaj skazanego, przeczytaj nagiego wojownika i może jeszcze jakieś 2 inne pozycje o tej tematyce, przeglądaj forum a będziesz miał podstawy wiedzy do tego żeby sobie ułożyć samemu trening który będzie dopasowany do Twoich potrzeb. Do tego poznasz różne "triki" jak smarowanie gwintów, oddychanie przeponą itd które pomogą Ci w treningu:)
Pozdrawiam,
M.
Napisano 25 września 2012 - 11:57
Edit: Wydaje mi się że we wszystkich ćwiczeniach oprócz mostka i pompek w staniu na rękach (które robiłem w przeszłości aczkolwiek rzadko i nie jestem pewny czy dobrze technicznie) jestem w stanie zacząć od poziomu 5.
Napisano 25 września 2012 - 12:27
Guest_zahir11_*
Napisano 25 września 2012 - 14:43
Guest_zahir11_*
Powodzenia:)
Napisano 25 września 2012 - 15:03
Napisano 25 września 2012 - 15:32
masz rację, nie warto spieszyć się, jak łatwo ci owe ćwiczenie wchodzi, to trenuj je aż wzmocnią się stawy i ścięgna, bo na trudniejszym etapie/ćwiczeniu ciężej o przygotowanie bazowePo pierwszym treningu z rozpiski "dobre sprawowanie" stwierdzam że krok piąty w pąmpkach jaki i w rozwoju mięśni brzucha, to jest poziom dla mnie. Owszem spokojnie w obu tych ćwiczeniach zrobiłem tyle serii i powtórzeń ile wymaganych jest do przejścia na następny poziom, aczkolwiek wydaje mi się ze napięcie mięśniowe było wystarczające i nawet jeśli mogę przejść do następnego ćwiczenia to na razie 2-3 tygodnie poświecę na doskonalenie tego etapu i przygotowanie stawów i ścięgien do trudniejszych ćwiczen
Rodzaje sił, więc zastanów się nad czym chcesz pracować:
* siłą bezwzględna * siła względna * siła maksymalna * siła ogólna * siła szybkościowa * siła specjalna * siła wytrzymałości mięśniowej * siła biegowa
Napisano 26 września 2012 - 11:38
Guest_zahir11_*
Napisano 26 września 2012 - 17:11
Guest_zahir11_*
Napisano 28 września 2012 - 00:14
O ile dobrze pamiętam, to Wade pisze tak: jeśli nie chcesz zaczynać od pierwszego kroku i jesteś w stanie zrobić ćwiczenie np. z 5 kroku, to zacznij o 2 kroki wcześniej czyli od kroku 3. Wzmocnisz stawy i ścięgna oraz wyrobisz technikę będącą podbudową pod późniejsze ćwiczenia. Nie mam teraz książki pod ręką ale stawiam, że jest to w Super FAQ (to pdf do ściągnięcia za darmo ze strony Dragon door).
Napisano 06 października 2012 - 18:21
Trochę spóźnione powitanie.
Więc ja zaczynałem od świeża krew później doszedłem do dobrego sprawowania co jest najlepszym planem treningowym w skazanym, później przeszedłem na weterana, ale okazał się bardzo wymagający. Od tego tygodnia ćwiczę także Dobre Sprawowanie i jest lepiej mam więcej czasu na czytanie i inne sprawy.
Myślę, że bardzo dobrze wybrałeś Dobre Sprawowanie ze względu, że ćwiczysz na siłowni.
i dla tego jeszcze raz uważam, że wybrałeś bardzo dobrze, że chcesz przygotować swoje ciała do wysiłku cięższego jak dźwiganie większych ciężarów
Staraj się to robić wszystko z głową moja rada i nie przeginaj, bo nie o to chodzi w tym wszystkim. Wiadomo wszystko stopniowo i wolno.
Tu masz coś o treningu konsolidacyjnym http://kalistenikapo...g kosolidacyjny
Pozdrawiam i wytrwałości
Napisano 06 października 2012 - 19:13
Napisano 06 października 2012 - 19:50
Muscle up w 12 tygodni trochę długo, ale masz link
http://urbanevo.com/...to-a-muscle-up/
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »

Do góry
Zgłoś