Skocz do zawartości

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Zdjęcie

Sonia - świeżynka ze świeżynek

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
283 odpowiedzi w tym temacie

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 postów
  • LokalizacjaWałbrzych
30.10.2012 (wtorek)

Warto wsłuchać się w ciało, kiedy jest taki dzień kiedy ze wszystkich sił mówi "NIE" to najlepiej go posłuchać i iść spać a zadanie zrobić jutro:)
Dzisiaj się w końcu wyspałam na maxa i efekt jest !!

Pompki na biurku
40, 40, 40 Próg Przejścia ZALICZONY!!

Podwijanie Kolan
40, 40, 40 Próg Przejścia ZALICZONY!!

Krok drugi z Żelaznych napierśników i stalowych tricepsów (w skrócie Pompki) ZALICZONY:)))
Teraz czas na Pompki na kolanach (tzw Damskie)

Progi:
1. Początkowy 1 seria 10 powtórzeń
2. Średniozaawansowany 2 serie po 15 powtórzeń
3. Przejścia 3 serie po 30 powtórzeń

Krok pierwszy z Sześciopaka z kamienia - podwijanie kolan ZALICZONY!
Teraz mnie czekają Wznosy kolan na leżąco

Progi:
1. Początkowy 1 seria 10 powtórzeń
2. średniozaawansowany 2 serie po 20 powtórzeń
3. Przejścia 3 serie po 35 powtórzeń

Muzyka towarzysząca mi dzisiaj w ćwiczeniach <3

@Mr.Burns obawiam się, że ten fikołek mógłby się w moim przypadku skończyć na obdartym nosie.. Póki co robię swoje - mają funkcje odprężająco relaksacyjną:P
  • 0
"Najpierw, rób to co konieczne, potem, to co możliwe, a na końcu okaże się że robisz rzeczy nie możliwe"

Chcesz dodać mi skrzydeł? :) to proste!! wciśnij Rep !! :)

krzysiek20ino

krzysiek20ino

Jay-Jay Petersburg

• Zasłużony
  • 1 536 postów
No wreszcie ze spaniem już nie będzie problemu? Postanowiłaś? ;) Ćwicz dalej, obserwuję. ;)
  • 0

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 postów
  • LokalizacjaWałbrzych
Miałam wolne dzisiaj :)
  • 0
"Najpierw, rób to co konieczne, potem, to co możliwe, a na końcu okaże się że robisz rzeczy nie możliwe"

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 postów
  • LokalizacjaWałbrzych
4 Listopad 2012 (niedziela)

Dzisiaj tylko:
Przysiady scyzorykowe:
40, 40, 30 :)
  • 0

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 postów
  • LokalizacjaWałbrzych
5 Listopad 2012 (poniedziałek)

Dziś pierwszy dzień z nowych kroków z pompek i sześciopaka z kamienia:)

Pompki na kolanach
5, 1/2, 1

Wznosy kolan na leżąco
10 (była siła na więcej ale jak to Paul Wade radzi - dałam tą siłę do banku) :) Próg początkowy ZALICZONY

Wieczorkiem Joga po 2 tygodniach przerwy zapomniałam jak bardzo ją uwielbiam:) pozycja kija w coraz większych ilościach:D :) (wzmocnienie rąk daje efekty!) :):):)

Kawałek na dziś:
http://www.youtube.com/watch?v=NIwBXth9SX4

i filmik motywujący aby dalej wzmacniać ręce, nogi, plecy, brzuch i się rozciągać:)
http://www.youtube.com/watch?v=N9UggZe6_cY&feature=g-all-lik

6 Listopad 2012

Ćwiczę kruka metodą smarowania gwintów.. żeby pod koniec miesiąca wrzucić filmik na wyzwania. Dzisiaj udało mi się max na ok 4 s.. mało..

P.S. zamówiłam sobie książkę Rozciąganie odprężone - Tsatsouline Pavel :)
  • 0

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 postów
  • LokalizacjaWałbrzych
9 Listopad 2012 (piątek)

Przysiady scyzorykowe
40, 40, 40 Próg przejścia ZALICZONY:)

Co do podciągnięć, to mam mały problem.. brak drążka, a niestety wczoraj po raz drugi nie udało mi się być na "kotach" (miejsce w Wałbrzychu gdzie są rurki do ćwiczeń). Ostatnio na mojej byłej podstawówce zrobili mały placyk zabaw dla dzieci, gdzie są rurki i dziś mam zamiar je wypróbować:) ze względu na to, że jest to podstawówka brak tam rurek do podciągania, są takie na których można ćwiczyć podciąganie do poziomu, czyli akurat mój etap:)

Ćwiczyłam kruka
Jest postęp:) troszkę dłużej udaje mi się wytrzymać ok 8s:)

Kolejnym krokiem w przysiadach są przysiady wspomagane:
Próg początkowy: 1x 10
Próg średniozaawansowany: 2x 15
Próg zaawansowany: 3x 30 
i nie udało się wypróbować rurek:( było pełno dzieci.. a wyglądały tak kusząco:(.. ale mam pożyczony drążek więc jutro rano zrobię dzisiejsze podciąganie:)
  • 0

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 postów
  • LokalizacjaWałbrzych
12 Listopad 2012 (poniedziałek)

Zły dzień. Stres w pracy.. irytacja w domu.. brak sił po weekendzie (remont- nie kończąca się opowieść). Efekty są.. Efekty zmęczenia i stresu..
Pompki damskie.. 4.. niestety bardzo kiepsko zrobione. Po pierwszej serii odpuściłam resztę.. Na 20 joga - nie było źle, odstersowałam się trochę zaraz idę na spacer. Jutro na 13 do pracy, mam nadzieję, że będzie lepiej i zrobię dzisiejsze ćwiczenia. 
13 Listopad 2012 (wtorek)

Etap pompek i podciągania potrwa u mnie dłużej niż u normalnych ludzi niestety..
Pompki damskie znów ciężko, zmniejszyłam zakres ruchu (obniżam się do ok 20 cm nad ziemią) jak schodzę do wysokości pięści to ledwo się podnoszę (oszukując niestety.. ), więc jak dojdę do 20 powtórzeń łatwiejszego obniżenia, to będę się zniżać coraz bardziej aż do prawidłowej wysokości...

Pompki damskie:
normalne, lekko oszukiwane:
5..
obniżone do 20 cm nad ziemią
10, 10

Podciąganie do poziomu:
7, 6

Wznosy kolan na leżąco
20, 20 Próg średniozaawansowany ZALICZONY !! :)

Ma ktoś jakiś pomysł jak przyspieszyć przyrost siły w rękach? Może już zacznę robić "smarowanie gwintów"? Zaznaczam, że nigdy przedtem nie ćwiczyłam rąk i dalej mam patykowate (z leciutkim zarysem bicepsa i tricepsa odkąd ćwiczę kali i jogę:) )
  • 0

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 postów
  • LokalizacjaWałbrzych
18 Listopad 2012 (niedziela)

Dzisiaj kręciliśmy filmiki na wyzwania i motywacyjny:) robiłam wszystko co przyszło do głowy + próby tych których nie umiem.. :P Podczas kręcenia kruka udało mi się pobić kilka razy rekord:) najpierw ponad 10s a na koniec 23s :)) SIŁA!!:)) 
trening z dzisiaj:)
http://www.youtube.com/watch?v=b9c9tuiSBuI&feature=plcp
  • 0

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 postów
  • LokalizacjaWałbrzych
19 Listopad 2012 (poniedziałek)

Mam zakwasy po wczorajszym dniu, a dzisiejsza joga mnie dobiła :) pompki i brzuch przekładam na jutro.
Co do jogi pozycja kija coraz dłużej mi wychodzi :) jeszcze nie przez całą jogę ale przez całą rozgrzewkę :) Czytam "Rozciąganie odprężone" i też inaczej skupiam się na rozciąganiu, głębiej udaje mi się wejść w pozycje :) albo to efekt placebo albo wskazówki z książki dają efekty :)
  • 0

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 postów
  • LokalizacjaWałbrzych
22 Listopad 2012 (czwartek)

Dzisiaj ćwiczenia na powietrzu :)

Podciąganie do poziomu (ułatwione)
10, 10, 10

Przysiady wspomagane
30, 30, 30 :) Wymagany próg początkowy to 1x 10 więc ZALICZONY :)

Pompki do poziomu - różne, z przyklaśnięciem, zwykłe nie wiem ile :)

Ćwiczę zwisanie (widziałam w pdf`ie II cz. Skazanego w wersji ang i ćwiczę wg niej)
Krok pierwszy jak w podciąganiu do poziomu. Próg przejścia 1x10s. Zobiłam 2x10s :)

Pole Hold - ciężko.. utrzymuję się ok 3s... w sumie 2x3s.. mało, ciężko, zimno w łapki..
[attachment=173]
  • 0

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 postów
  • LokalizacjaWałbrzych
26 Listopad 2012 (poniedziałek)

Pompki na kolanach:
- do wysokości piłki tenisowej: 6, 4, 3
- do wysokości ok 20 cm: 20
Pompki powoli do przodu.. ciężkie są..

Wznosy kolan na leżąco :
3x 35 powtórzeń :) Próg przejścia ZALICZONY :)
  • 0

gwynbleidd

gwynbleidd

Sky is the limit

• Użytkownik
  • 245 postów
  • LokalizacjaPoznań
Rep za determinację i motywację dla innych... np dla mnie :-)
  • 0

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 postów
  • LokalizacjaWałbrzych
26 Listopad 2012 (poniedziałek) c.d.
20:00 Joga:) dzisiaj dostaliśmy niezły wycisk, spodziewam się ok 3 dni zakwasów:) nasza instruktorka była przeziębiona więc wyciągnęła mnie i koleżankę na środek i pokazywałyśmy wszystko innym:) w takim momencie nie wypada nie dawać z siebie maksimum możliwości:) już przy powitaniach słońca (ok 15 min.) byłam cała mokra i rozgrzana. . . :) a później było tylko gorzej:) padam. . . za to humor się poprawił :) pozycja kija już prawie zawsze mi wychodzi:D:D:D co uważam za ogromy sukces i strasznie się z tego cieszę:)) (dzięki kali i ćwiczeniom pompki:) ) Książka o Rozciąganiu Odprężonym - która jest super :), dała mi dobrą wskazówkę na temat efektywniejszego rozciągania:) nie wiedziałam, że główna wina leży w nierozciągniętych mięśniach, zawsze myślałam, że to ścięgna.. Tą wskazówką jest napięcie mięśni rozciąganego miejsca, w tym momencie wdech, a przy wydechu rozluźnienie:) - działa! :)
  • 0

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 postów
  • LokalizacjaWałbrzych
28 Listopad 2012
Dzisiaj nie ćwiczyłam i wpis nie na temat. Po pewnej rozmowie, która wsiadła na moje ego. . (podwójnie, bo niestety dobrze wiem i wiedziałam przez całą rozmowę, że nie mam racji. . . - nie znoszę tego uczucia..) mam nowe postanowienie. Muszę więcej jeść. Odkąd zaczęłam ćwiczyć nie zwiększyłam tego co jem.. a zawsze jadłam mało - głównie z lenistwa, po części z braku potrzeby i z dlatego, że na mało co mam ochotę (tak jestem cholernie wybredna..:( ). Nie odchudzam się, przynajmniej nie robię tego świadomie. W sumie to ostatnio nawet mniej jem niż wcześniej. Spowodowało to utratę wagi, której nie chcę! (mieszczę się jeszcze w granicach normy ale zaczynam dotykać linii niedowagi).. moje nogi zrobiły się patykowate, żebra się zaczynają pojawiać i schudłam na twarzy.. Muszę przytyć do 62 kg czyli ok 5 kg.
  • 0

frantic

frantic

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 188 postów
Nadchodzi zima, więc masujemy wszyscy :D Jeżeli zależy Ci głównie na masie mięśniowej i chcesz ułożyć dietkę, to mogę Ci pomóc, bo jakiś kawałek wiedzy mam o tym.
  • 0

BeF1990

BeF1990

Outsider

• Zasłużony
  • 433 postów
  • LokalizacjaSosnowiec
Nie przejmuj się ja też ostatnio zaniedbałem dietę i trzy kilo poszły w dół. Teraz trzeba wrócić do moich ulubionych 66kg. :)
  • 0

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 postów
  • LokalizacjaWałbrzych
1 Grudzień 2012 (sobota)

@frantic mam pomocnika co do diety :) ale dziękuje za propozycję :)

@Bef1990 dzięki za pocieszenie, że nie jestem sama :)

Dzisiaj męczyłam podciągnięcia. Tym razem z asystą :P niestety nie pamiętam ile było dokładnie podciągnięć do poziomu. Pamiętam, że później udało się 15 razy ale z drążkiem wyżej:) więc jest postęp :) - bicho rośnie:P

W związku z tym, że ostatnio przeszłam próg przejścia w przysiadach wspomaganych, dziś czas na nowy krok :) Półprzysiady:)

Progi:
1. Początkowy 1 seria 5 powtórzeń
2. Średniozaawansowany 2 serie po 10 powtórzeń
3. Przejścia 2 serie po 30 powtórzeń

Półprzysiady:
3 x 5 próg początkowy ZALICZONY :)
  • 0

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 postów
  • LokalizacjaWałbrzych
4 Grudzień 2012 (wtorek)

Depresja przesilenia mnie złapała brak weny i motywacji:( ogólne zmęczenie i późna pora pewnie stąd kiepski wynik. Tak winny się tłumaczy, więc się tłumaczę. Chciałabym wyjechać gdzieś gdzie jest ciepło, brakuje mi słońca.. albo chociaż na narty..

Pompki damskie (ułatwione)
10, 15, 15

Zaczęłam krok 3 w brzuchach wznosy przy lekko ugiętych nogach:
10 Próg początkowy ZALICZONY
  • 0

krzysiek20ino

krzysiek20ino

Jay-Jay Petersburg

• Zasłużony
  • 1 536 postów
"To wędrówka daje szczęście, nie jej cel."
  • 0

spruce

spruce

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 48 postów