Skocz do zawartości

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Zdjęcie

Sonia - świeżynka ze świeżynek

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
283 odpowiedzi w tym temacie

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 postów
  • LokalizacjaWałbrzych

02.01.2013 Czwartek

Pole Dance - dziś pierwszy raz po zajęciach endorfiny zamieniły się w zwątpienie w siebie. 2 tygodnie nic nie robiłam.. totalnie nic. Dało się to odczuć na zajęciach. Dół jak ch... Podobno tak czasem bywa. Później jest lepiej, każdy jak dawniej znów jest szczęśliwy i jak zwykle cieszy się życiem. Chodzi z dumnie podniesioną głową patrząc z wyższością na innych.. ale zaraz... 

... zaczęłam już dość dawno temu. Dlaczego więc, wciąż jestem w miejscu, w którym zaczęłam.. dlaczego nie daję z siebie wszystkiego i nie patrzę z dumą w lustro.. ? Skąd ten brak wiary. przecież tylko czasami sobie odpuszczam i robię dzień, tydzień przerwy.. i dlaczego moja głowa jest pochylona w geście pokory?

Jaki morał z tego płynie? Jak coś zaczniesz to skończ. Ucz się na moich błędach i nie odpuszczaj. 

• 3
"Najpierw, rób to co konieczne, potem, to co możliwe, a na końcu okaże się że robisz rzeczy nie możliwe"

Chcesz dodać mi skrzydeł? :) to proste!! wciśnij Rep !! :)

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 postów
  • LokalizacjaWałbrzych

03 Stycznia 2014 (piątek)

Dziś dobry humor sponsoruje nowa para butów :) (tak jestem uzależniona od butów!)

i mała dawka ćwiczeń w pracy :) jestem szczęśliwa tez ze względu na to, że kumpela kupiła sobie rurkę i będziemy mogły od czasu do czasu intensyfikować trening Pole D.   :) rura będzie jedna Nas klika więc bierzemy maty i w międzyczasie rozciąganie, joga, Chodakowska te sprawy:)

L-sit (na krześle nogi ugięte)

20s, 30s, 30s.

• 0
"Najpierw, rób to co konieczne, potem, to co możliwe, a na końcu okaże się że robisz rzeczy nie możliwe"

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 postów
  • LokalizacjaWałbrzych

09 Stycznia 2014 (czwartek)

Dziś dla małej odmiany mieliśmy zajęcia Praktis czyli rurkowa sala do Naszej dyspozycji bez instruktora. Czasami mam wrażenie że rura to byt cielesny, ma odczucia i jest niesamowicie sprawiedliwa :) dziś na przykład była dla mnie kochana :) widziała, że się staram i chwali moje postanowienie aby codziennie coś ćwiczyć (ćwiczenia izomertyczne też się liczą - czyli 3x6s widzenia na ręczniku) Pozwoliła mi wejść w pozycję krucyfiksa i nawet w jednym momencie mogłam się trzymać na samych nogach - CZAD !! Oprócz tego opanowałyśmy nowe figury.. Proste ale ładnie wyglądające :) Jestem zmęczona, obolała i naładowana energią :D :) Trening oceniam na MEGA ++++

• 0

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 postów
  • LokalizacjaWałbrzych

16 Stycznia 2014 (czwartek)

Był zamach drewnianym kołkiem na moją miłość do pole dance. Przepełnia mnie gorycz, smutek, rozczarowanie i poczucie beznadziejności. Na ostatnich zajęciach, po konsultacji z dziewczynami z mojej grupy doszłyśmy do wniosku, że chcemy zmianę sposobu prowadzenia zajęć. Obecnie wyglądają tak, że robimy układ z wieloma elementami tanecznymi, nie ma nacisku na technikę. Zmiany miały wyglądać w ten sposób, że rezygnujemy z układu (którego nikt nie chce) na rzecz czystej siły i techniki. Instruktorka zgodziła się, stwierdzając że nie ma problemu.

Rezultat..?

Zjebana atmosfera, kontynuacja układu i dopier****nie się do mnie o wszystko (bo ja powiedziałam instruktorce o zmianach). Odczucia po zajęciach tragiczne.. Oprócz atmosfery, totalnie NIC się nie zmieniło. Co gorsza, dziewczyny stoją za mną i są mocno zniechęcone. 1. Uważa, że jak forma zajęć się nie zmieni to rezygnuje. 2. Ma własną rurę i zastanawia się nad rezygnacji zajęć na rzecz ćwiczenia w domu. 3. Ja, podłamałam się i solidnie wkurzyłam, mam ochotę kupić sobie własną rurę i ćwiczyć na własną rękę, bo więcej wynoszę z zajęć kiedy ćwiczymy bez instruktorki.. połowa składu wisi na włosku ;( 

Fajnie co?

Było miło ale się spiepszyło..

• 0

Pabloone

Pabloone

"Fly or ...Fly "

• Użytkownik
  • 109 postów

Nie załamuj się dacie jakoś radę :)

• 0

“Jeśli masz marzenie, musisz je chronić. Ludzie nie potrafią sami czegoś zrobić, więc mówią, że ty też nie możesz. Jeśli czegoś chcesz, to zdobądź to. Kropka.”

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 postów
  • LokalizacjaWałbrzych

17 Stycznia 2014 (piątek)

Pablo.. jestem załamana.. :( 

Dziś trening z Kettlami z Damianem i Piotrkiem :) zajęcia zorganizowane, chłopaki ruszyli z grubej rury, wynajmują salę w szkole, udało mi się wyrwać koleżankę :) fajniutko było :)

• 0

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 postów
  • LokalizacjaWałbrzych

19 Stycznia 2014 (Niedziela)

Praktis - Pole Dance - uwielbiam :) po ostatnim kopie psychicznym w głowę nie opiepszałam się o czym świadczą dwa piękne wypukłe pęcherze na rękach :)

W pozycji "do góry nogami" udało mi się utrzymać za pomocą samych nóg :) - czyli progres :) 

Zajęcia bardzo na PLUS :D

• 0

Pabloone

Pabloone

"Fly or ...Fly "

• Użytkownik
  • 109 postów

Hej, co się dzieje, żadnych wpisów od ok. miesiąca, no chyba, że trenujesz w spokoju i ciszy, a później się będziesz chwalić efektami :)

• 0

“Jeśli masz marzenie, musisz je chronić. Ludzie nie potrafią sami czegoś zrobić, więc mówią, że ty też nie możesz. Jeśli czegoś chcesz, to zdobądź to. Kropka.”

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 postów
  • LokalizacjaWałbrzych

spokojnie trenuję nieprzerwanie :) mam troszkę nawał pracy, sesja i brak czasu na pisanie. Systematycznie Pole 2 razy w tygidniu, pojawiły się dwa dni nart - które mnie zabiły zakwasami na nogach i całym ciele :P kettle - chociaż na nie nie mam niestety ostatnio czasu :( Ogólnie muszę ogarnąć plan żeby się nie zajechać i dać odpocząć mięśniom. Pole jest na pierwszym miejscu obecnie :)

• 0

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 postów
  • LokalizacjaWałbrzych

09 Czerwca 2014 (poniedziałek)

Wybaczcie zaniedbanie dziennika... ale nie obijałam się.

Dziś Pole Dance

Rozgrzewka

na start polowe salto w tył - z podwójną asekuracją. Prawa ręka na rurze lewa w dłoniach instruktorki <3 tak w ramach przypomnienia.

Następnie stanie na przedramionach, nogi oparte na rurze, jedna z nóg, prosta, mocno w tył docelowo prosta noga ma być ugięta i dotknąć ziemi. Później obie nogi w tył, rura między nogami - ciężko mi było bo nie mam rozciągniętego mocno kręgosłupa i zabolało troszkę :( świetne ćwiczenie!! :)

Później bardziej dynamiczne ćwiczenie. Trudno mi je opisać.Startuje się od L-sita - rura między nogami ręce mocno ugięte, trzymają całe ciało, odgięcie nóg w tył do Pole Hold, powrót do L- sita znów w tył i tym razem nogi w bok, wewnętrzna noga łapie rurę w kolanie a zewnętrzna idzie prosta w tył :) - bardziej obrazowo nie umiem opisać ;) - wrażenia - nie polecam dla panów bo moooże bardzo boleć męskość :P (kobiecość też ... tak zasmakowałam niestety, a instruktorka mówiła, że przy nogach w przód biodra dać w tył...) boli również udo podczas przełożenia nóg w bok.. :) ahh ! :D (tak jestem sado maso )

Na deser tradycyjnie brzuszki, ćwiczenia grzbietu, pompki piersiowe, próba pompek tricepsowych, ćwiczenia na pośladki rozciąganie :)

UWIELBIAM !!!! P. Love ! <3

Tak nawiasem - wczoraj udało mi się kilka razy zrobić L-sita na podłodze na 1s ale zawsze coś :D wcześniej oderwanie nóg było awykonalne :)

• 1

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 postów
  • LokalizacjaWałbrzych

12 czerwca 2014 (czwartek)

Mała rozgrzewka

Dzisiaj w planie palenie bicków i tricepsów czyli pompki w roli głównej :)

Pompki:

Szybkie:

piersiowe 7

tricepsowe 5

diamentowe 5 (nie do końca)

Powolne i dokładne:

piersiowe: 5

tricepsowe - od leżenia na ziemi, przytrzymanie w dolnej fazie kilka sekund. 3

diamentowe do wysokości piłki tenisowej 0..;/

Na dobicie półpompki:)

4 + 5 + 9 + 3 +7 +5 + 3 +8 + 3 + 3 = 50 :)

Kruk: 18s, 47s.

• 0

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 postów
  • LokalizacjaWałbrzych

8 października 2014 (środa)

POWRACAM !!! :) przepraszam za tak dłuuugą nieobecność. .  na szczęście nieobecność była jedynie w dzienniku. Trenuje sporo, przyznam że było duużo chaosu w moich treningach, nie wiedziałam na co się zdecydować ( w sumie nawet w tym momencie nie jestem pewna na 100%, bo chciałabym jeszcze więcej ćwiczyć.. jest tyle przyjemności . . .  niestety ciało ma swoje ograniczenia, doba ma za mało godzin, tydzień za mało dni i wypłata za mało zer. . . ) 

Mam tygodniowy plan docelowy. Plan muszę z tygodnia na tydzień modyfikować i lekko przestawiać (zachowując cały czas ilość zadań i obowiązków, zmieniając jedynie kolejność). Plan zależy od grafiku w pracy, oraz grafiku koleżanki :). możliwe, że plan będzie modyfikowany przez brak siły, bo wiem, że jest dość intensywny i mogę nie dać rady. Póki co próbuję !! :)

PLAN RAMOWY

Poniedziałek:

Rano: Przysiady (wg skazanego)

Wieczór: Rura

Wtorek:

Rano: Siłownia - ćwiczenia pod flagę chwytaną i normalną (wg skazanego), podciąganie (wg skazanego), 3 wybrane obroty na rurze nad którymi muszę pracować, chwyt (wg skazanego), trifecta i ćwiczenie na gibkość - przejście od pozycji pieska do mostka.

Wieczór: Brzuch wg Franka M.

Środa:

Rano: Mostek (wg skazanego)

Wieczór: Kettle + trifecta

Czwartek:

Rano: Siłownia - stanie na rękach (skazany), wybrane 3 obroty na rurze, ćwiczenia na pośladki z ciężarem i na deser chwyt (skazany) i Trifecta + piesko-mostek.

Piątek:

Rano: wznosy nóg (skazany)

Wieczorem: Kettle + trifecta + pieskomostek

Sobota:

Pompki (skazany)

Chwyt (skazany)

Niedziela:

Odpoczynek :)

Plan na tydzień 6-12 października

Poniedziałek: Rura

Wtorek: Rano - Siłownia - flagi, podciąganie, powtóka wszystkich obrotów w celu wychwycenia tych, nad którymi muszę szczególnie pracować, trifecta, pieskomostek, chwyt.

Wieczorem: Trening na placyku - brzuch L-sit i wznosy nóg ze zwisu na drążku, rozciąganie

Środa: L- sit (5xmax), lekkie ćwiczenia na pośladki (10 przysiadów sumo, 10x noga w tył, 10x noga w bok, 30 wejść na palce)

Czwartek: Rano: Siłownia - będę króliczkiem doświadczalnym wymiataczki która będzie robić trenera z rury - uwielbiam :) i pałam zazdrością z podziwem nt jej umiejętności i tego że robi kurs:), po jej treningu chcę poćwiczyć stanie na rękach (wg skazanego), tyłek z ciężarem (martwy ciąg z kettlem 32kg 5x5, przysiady z kettlem 12kg 5x5, wznosy nóg (skazany), chwyt.

Piątek: pompki (skazany), L-sit 5x max.

Sobota: nie wiem jeszcze bo mam szkołę;/ a nie mam planu !! uhhh!!

kettli w tym tygodniu brak przez grafik :( nie wykluczam własnego treningu w sobotę :) o ile będę mieć siłę :)

Ok to teraz wrażenia z dzisiaj :)

Bajeczne zakwasy - jednak flaga to najlepsze ćwiczenie na skośne brzucha !!

W pracy:

L - sit (pozycja krzesła, mocno podkurczone nogi aby wyrównać tyłek z rękami - kosmos !!) 

5s, 8s,10s, 10s, 8s

Tyłeczek:

10 przysiadów sumo, 10 x na stronę noga w tył, 10 noga w bok, 30 wejść na palce - w 5ciu seriach. 

• 0

student87

student87

Advanced Member

• Bywalec
  • 384 postów
  • LokalizacjaPodkarpacie

Rzeczywiście Twój plan jest przeładowany, ale jeśli wystarczy Ci sił to ciesz się z treningów. Fajnie że wróciłaś :)

• 0

I want represent an idea, I want represent possibilities

Powadzi

Powadzi

Wymówki domeną ludzi słabych

• Administrator

• 2 335 postów
  • LokalizacjaGorzów Wlkp
Swietne na skosne jest wiadro. Ja po pierwszym treningu 5x10 na drugi dzien nie moglem powietrza w pelni nabrac :)

GymnasticBodies.com - Bucket Circles/for building…:

Wysłane za pomocą TapaTalk
  • 0

Piękno i siła, a nie pompa i masa

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 postów
  • LokalizacjaWałbrzych

O rety ale fajne to wiadro :D :) chętnie bym spróbowała :) ale nie mam gdzie..  wczoraj i dzisiaj na własnej skórze przekonałam się że jednak trening zbyt mocny jak dla mnie . . . muszę zrezygnować z kettli niestety.. max 1 raz w miesiącu i wiadomo ćwiczenia na pośladki zostawię - martwy i przysiady z ciężarem.. resztę muszę odpuścić...

Lubię bardzo treningi z kettlem zwłaszcza, że instruktor, który je prowadzi jest świetny  - przeogromnie polecam! Ogromna wiedza, potężna pasja i w ogóle samo oh i ah Damian Sipiorski - jakby ktoś pytał ;) Jednak moim zdecydowanym konikiem w tej chwili jest rura.

Wczoraj w związku z dniem wolnym byłam na siłce 2,5h - byłabym dłużej gdyby nie nagła zmiana planów i ekspresowy wyjazd do Wrocławia.

Najpierw godzina treningu z super kumpelą, która w weekend będzie robić instruktora:), później katowanie cholernego przejścia z łabędzia przodem do łabędzia tyłem (tak wiem to podstawowa figura, dopiero niedawno ją miałyśmy) i na deser. . . moja zmora... stanie na rękach (przy ścianie...). Milion nieudanych prób wejścia, wkurzenie na maxa, bo wiem, że to wszystko siedzi w mojej głowie, ten urojony strach i brak wiary w siłę rąk i zbyt słabe wybicie. . . ale... z tego miliona, 3 próby udane.. :) - radość jak nie wiem ! ale....

dużo się nagrywałam... i zobaczyłam, że nie jest tak fajnie jak mi się wydawało.. może też tak macie, że jak patrzycie na innych lepszych od siebie to wydaje wam się, że również tak pięknie wyglądanie..? Lepiej to sprawdźcie, im szybciej odkryjecie jak wygląda prawda tym szybciej zaczniecie się skupiać na swoich błędach.. Patrząc na własne nagrania ( Boże dziękuję Ci że byłam sama na sali i nikt tego nie widział !!) poczułam się zażenowana i autentycznie było mi wstyd za osobę, którą oglądam.. a jeszcze gorszy wstyd że tą osobą jestem ja.

Diabeł tkwi w szczegółach. Niedopracowane szczegóły potrafią zepsuć wszystko.. Piękna postawa, OBCIĄGNIĘTE STOPY, odpowiedni czas zatrzymania w figurze do takich szczegółów należą. Muszę tyrać jak koń, obroty powtarzać setki razy aby w końcu, pewnego, pięknego dnia dojść do perfekcji i czuć dumę patrząc na własne nagrania. Póki co jest źle.

Nie załamałam się, dostałam kopa motywacyjnego żeby się mocniej starać i potężną lekcję pokory. Mój plan tygodniowy będzie wyglądać tak samo, tylko z wykluczeniem kettli. Biorę również pod uwagę zwiększenie ilości treningów na rurze, typowo pod obroty i przejścia między figurami :)

Użytkownik Powadzi edytował ten post 10 października 2014 - 12:12
Zmieniłem nico literki w słowie :)

• 1

Powadzi

Powadzi

• Administrator

• 2 335 postów
  • LokalizacjaGorzów Wlkp

Wiadro niszczy system. 

Znajomy wpadł na chwilę jak trenowałem i mówił, że śmiesznie to wszystko wygląda i pytał się, kiedy zacznę ze wstążką biegać po polach. Zaproponowałem, żeby wskoczył w wiadro i zrobił kilka obrotów, bo przecież to "nie wymaga siły". 

Niestety spodnie do prania musi dać, bo dupą przejechał kawałek ogrodu po ambitnej próbie zrobienia szybkiego i energicznego obrotu HIHIHIHI

Ogólnie na prawdę polecam. W konfrontacjach na gimnastykach było to ćwiczenie i niestety tylko chyba 4 użytkowników podjęło walkę. 

A zrobienie wiadra to 5 minut roboty, więc to nie może być wymówką.

ps. tak samo miejsce nie może być wymówką!! Wiadro pod pachę i do lasu! 

• 1

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 postów
  • LokalizacjaWałbrzych

kuszące.. :)) wiadro pod pachę i dres na straty bo skończyłabym podobnie do kolegi :D i uchwyty jeszcze :) 

• 0

Powadzi

Powadzi

• Administrator

• 2 335 postów
  • LokalizacjaGorzów Wlkp

Ja robię po prostu na ziemi, bez uchwytów. Na początku bardzo, ale to bardzo ciężko jest utrzymać pozycję i dłonie cały czas kłaść w tym samym miejscu. Na początku jest tak, że nie robimy pełnego obrotu 360 stopni lecz np 270 stopni. Z uchwytami by nam się to nie udało. 

Spójrz np tutaj. Wielki i z pozoru wyglądający na silnego crossfiter po prosty rozkłada się jak dziecko przy wiadrze :)  Mój znajomy był bardziej ambitny i od razu chciał zrobić bardzo dynamiczny obrót i mu nogi uciekły i dupką po ziemi szrrrrrrrrrr :)  Coś podobnego jak ta laseczka :)

• 0

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 postów
  • LokalizacjaWałbrzych

o kurcze!! a tak łatwo wyglądało na poprzednim filmiku :D myślę, że to jeszcze nie dla mnie :P

• 0

Powadzi

Powadzi

• Administrator

• 2 335 postów
  • LokalizacjaGorzów Wlkp

Wygląda na łatwe i takie jest. Tylko trzeba załapać o co chodzi dokładnie :)

Spróbuj zanim zrezygnujesz hehe

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych