Skocz do zawartości

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Zdjęcie

Sonia - świeżynka ze świeżynek

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
283 odpowiedzi w tym temacie

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 postów
  • LokalizacjaWałbrzych

@iloveU2 cieszę się. U mnie było podobnie:)

@arturwaw zależy ile to znaczące postępy:) zależy też od intensywności zajęć i predyspozycji:). Myślę, że 2 razy w tygodniu przez 3 mc i efekt będzie :)  tylko, że nauka jogi nigdy się nie kończy:)

specjalistka to za dużo powiedziane:) bardzo lubię:) tyle.

Byłam dziś na jodze u nowej instruktorki - Kingi. Fajnie:) podobnie prowadzi do Marty, trochę spokojniej. Godziny mi pasują :)

• 0
"Najpierw, rób to co konieczne, potem, to co możliwe, a na końcu okaże się że robisz rzeczy nie możliwe"

Chcesz dodać mi skrzydeł? :) to proste!! wciśnij Rep !! :)

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 postów
  • LokalizacjaWałbrzych

8 maja 2013 (środa)

wolne dziś:) więc:

Powitania Słońca na rozgrzewkę,

Nogi BB 

1 cykl 

Kruk:

1 min, ok 30s, ok 20s - znów boli mnie kość prawego ramienia.. nie mogłam się skupić :(

Delfin:

30 - do bólu:)

Na 20 joga:)

Ten ból kości utrudnia mi wejścia w pozycję deski w powitaniach, pompki i niektóre ruchy ręką..uhhhh!...;/ wkurza mnie to....

• 0
"Najpierw, rób to co konieczne, potem, to co możliwe, a na końcu okaże się że robisz rzeczy nie możliwe"

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 postów
  • LokalizacjaWałbrzych

9 maja 2013 (czwartek)

Jestem stworzona do życia w ciepłym, słonecznym miejscu... aż chce się żyć, kiedy jest tak ładnie na dworze:) zwłaszcza jak do pracy dopiero na 17:)

Rozgrzewka:

powitania B -ok 4

Podciągnięcia do poziomu

6, 7, 6.

Podciągnięcia - oszukane - z pomagającymi nogami:) ręce na maxa!

10, 10, 10.

• 0

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 postów
  • LokalizacjaWałbrzych

Uwielbiam zapach mojej skóry spieczonej Słońcem i nasiąkniętej wiatrem... :) - pierwsze opalanie w tym roku zaliczone:)

• 0

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 postów
  • LokalizacjaWałbrzych

13 Maja 2013 (poniedziałek)

Poranne ćwiczenia:)

Pompki damskie:

30, 30, 20  ---blisko zaliczenia:)

Na 20 joga:)

• 0

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 postów
  • LokalizacjaWałbrzych

Warto ćwiczyć, nawet tak mało jak ja teraz. Dzisiaj na jodze pierwszy raz udało mi się wejść w pozycję stania na głowie z kolanami opartymi na łokciach, wcześniej było to awykonalne teraz bez problemu:) jeszcze trochę i może uda się całkiem wyprostować ciało:)

Siła daje poczucie wolności... :)

Niezdrowo uwielbiam ten kawałek i jego remixy.....<3 :wub:

• 0

gwynbleidd

gwynbleidd

Sky is the limit

• Użytkownik
  • 245 postów
  • LokalizacjaPoznań
A co tutaj taka cisza? ;)
  • 0

"Uważaj, żeby nie pomylić nieba z gwiazdami odbitymi nocą na powierzchni stawu."

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 postów
  • LokalizacjaWałbrzych

27 Maja 2013 (poniedziałek)

@gwynbleidd cisza jest z dwóch powodów 1. Mało ostatnio ćwiczę (bardzo mało..:(). 2. mam awarię kompa - nie działa mi klawiatura a ekranowa szwankuje i okropnie się pisze..:( (dzisiaj mam dostęp do nieswojego lapika)

Miałam iść na jogę, niestety moje mięśnie są w agonii.. Po super killerskiej rozgrzewce  seminariów :) fajnie było :) Tak więc zajęcia (jogi) były by stracone. .  Seminaria pokazały mi w jak żenującej formie jest moja kondycja. .(zresztą nie tylko kondycja:P) zastanawiam się nad bieganiem. . . - nie lubię ale może to się zmieni :) jest szansa na znalezienie czasu w środy :) Bieganie chcę zrobić takie jak na super killerskiej rozgrzewce - czyli dodać wymachy ramion, podskoki, przysiady i takie tam utrudnienia żeby czasem nie było zbyt lekko i przyjemnie :) Na początek tylko raz w tygodniu :)

Kilka osobistych refleksji nt Seminariów:

1. Warto ćwiczyć, dbać o swoje ciało.

2. Umięśnione ciało podczas ćwiczeń wygląda bardzo rrrrrr :)

3. Ćwiczenia i doskonała sprawność fizyczna = długa, ciężka droga,  co nie oznacza że nie przyjemna droga - chodzenie po górach jest męczące ale widoki nie tylko ze szczytu są piękne :) na każdym etapie są inne i śliczne  (tak.. tęsknie za górami jak cholera... - na szczęście koniec remontu coraz bliżej:) )

4. Jestem cholernie słaba... aż mi wstyd.....

5. Muszę przestać wymyślać, że nie mam czasu i wcisnąć na chama czas na ćwiczenia!!!

6. Moje nowe cele - stać na rękach, wzmocnić się na tyle żeby stać na rękach, kontynuować rozciąganie, podciągnąć się.

7. Faceci z super ciałami nie są zadufanymi w sobie Leonidasami (przepraszam, że miałam takie podejrzenia ale byłby one uzasadnione i nie miałabym o to pretensji), tylko bardzo sympatycznymi i normalnymi chłopakami.

Chyba tyle, jak coś mi się przypomni to dopiszę.

Gwynleidd masz bardzo ładny opis pod postami.

Znając moje ciało jeszcze z dwa dni będę musiała dochodzić do siebie więc ćwiczenia będą mini mini..

• 0

gwynbleidd

gwynbleidd

Sky is the limit

• Użytkownik
  • 245 postów
  • LokalizacjaPoznań

No jak przeżyłaś seminarium to już jest niebagatelny wyczyn... ja nawet nie pomyślałem aby się na nie zdecyfować :)

Cieszę się, że podoba się Tobie podpis :)

• 0

"Uważaj, żeby nie pomylić nieba z gwiazdami odbitymi nocą na powierzchni stawu."

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 postów
  • LokalizacjaWałbrzych

a szkoda :) na pewno byś się czegoś nauczył:) i poznał wiele fajnych osób :) 

• 0

gwynbleidd

gwynbleidd

Sky is the limit

• Użytkownik
  • 245 postów
  • LokalizacjaPoznań

No to napewno... nad następnym pomyślę poważniej :)

• 0

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 postów
  • LokalizacjaWałbrzych

Nie chodzi o to by być tam najlepszym:) Ludzie są bardzo pozytywni i zawsze coś podpowiedzą :) 

31 Maja 2013 (czwartek)

Dzisiaj trening praktyczny 12 godzinny - sprzątanie całego domu... na jutrzejszą bibkę :) czeka mnie jeszcze do nadmuchania 100 balonów.. . . i zrobienie mega tęczy :) plus jedzonko. . . .  Padnę.... ale jestem ogromnie nakręcona :)

• 0

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 postów
  • LokalizacjaWałbrzych

23 Czerwca 2013

Wróciłam do żywych:) komputer został w końcu wskrzeszony :) Przez czas mojej nieobecności ćwiczenia oceniam na 2=.... Przyznaję bez bicia, że dałam d.. na maxa... :(( dopadło mnie moje okropne, wstrętne lenistwo... ćwiczyłam tylko czasami.. mało, stanowczo za mało... :( ale obiecuję poprawę i systematyczne sprawozdania z powrotu do mojej "formy" :)

Kawałek który mi się wkręcił ostatnio :) la la la  d^^b

• 1

Kalib3r

Kalib3r

El Carlito

• Użytkownik
  • 24 postów
  • LokalizacjaKrK

Chociaż tyle że jesteś świadoma tego że odpuściłaś trochę i chcesz poprawy więc giiit:D także czekam na dalsze relacje i powodzeenia!

• 0

"Każdy los swój kuje w swojej kuźni charakteru, Jestem u steru nie spuszczam z oczu celu, Maszeruj"!

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 postów
  • LokalizacjaWałbrzych

24 Czerwca 2013 (poniedziałek)

Smutno mi, że admini olali forum. Mocno się rozkręciło i teraz zostało puszczone samo sobie.. Przecież wystarczy tylko robić systematycznie nowe wyzwania. Spokojnie mógłby być ustalony grafik na cały rok. Później ogłaszać wyniki i tyle. Milo by było również dodawanie info o wydarzeniach sportowych, seminariach, zawodach itp.. Obawiam się, że forum zmieni się na takie w którym posty będą dodawać gimki (bez obrazy dla Was..) użytkownicy będą się pojawiać tylko na 2 mc, później się znudzą i oleją bo nic ciekawego się nie dzieje... Admini może potrzebujecie pomocy? :) chętnie pomogę :)

Wróciłam (już nie wiem który raz..) do ćwiczeń :) uspokoiło się w pracy i w końcu miałam czas żeby odpocząć :) nie widać tego w wynikach ale przynajmniej nie chce mi się wiecznie spać i wróciła ochota na wszystko :) w dodatku ta ochota wzmocniła się kilkukrotnie :) wrrrrr... ;)

Rozgrzewka

10 powitań słońca typ B

Ćwiczenia:

Pompki damskie:

15, 20, 17

Opuszczanie prostych nóg:

16, 15, 15

I got what You want Boy :)

*tekst utworu niszczy, chory jak całe Antwoord.. ale chyba właśnie za to ich uwielbiam:D:D

• 0

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 postów
  • LokalizacjaWałbrzych

Dziś w planach jeszcze trening na placyku na białym:)

• 0

Kalib3r

Kalib3r

El Carlito

• Użytkownik
  • 24 postów
  • LokalizacjaKrK
No szkoda że olali, może mają ku temu jakieś usprawiedliwienie, ale co do organizowania wyzwań i tego typu rzeczy mogli komuś dać tytuł i prawa aby mógł to ktoś ogarniać, jeżeli sami admini nie mają czasu, tylko trzeba byłoby znaleźć parę odpowiedzialnych osób, którzy poświęciliby temu trochę czasu.

A co do ćwiczeń też wróciłem dziś do treningu, miałem tydzień przerwy z powodu zastrzyku ale znów jestem pełny sił i ambicji żeby ciskać dalej :D
  • 0

"Każdy los swój kuje w swojej kuźni charakteru, Jestem u steru nie spuszczam z oczu celu, Maszeruj"!

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 postów
  • LokalizacjaWałbrzych

27 Czerwca 2013 (czwartek)

Znów poranek wolny:)

Rozgrzewka:

Powitania słońca najpierw 3 A, później B nie wiem ile..

Ćwiczenia:

Przysiady (krok 2 ze skazanego) -> Podciąganie do poziomu (drążek pod biustem) 15 ->przysiady krok 2 -> Podciąganie do poziomu 20

Tłumaczy się winny, więc: Przysiady krok 2 z powodu bólu w kolanach.. Przez moje ciągłe siedzenie w siadzie diamentowym...(tak się nazywa w jodze..) obłędnie lubię tak siedzieć, a to obłędnie niszczy stawy kolanowe.. i się doigrałam w końcu.. Teraz bardzo się pilnuję aby tak nie siedzieć.. Co do podciągania to chcę wrócić do "formy" dlatego wersja ułatwiona.

"Urodziłeś się królem, pokaż wszystkim koronę kłów;

Berło pięści wznieś jak księżyc nad morzem głów"

"Z głową w chmurach stąpając twardo przewodzę 

Przez moje życie tę siłę, która czyni ciężkość lekką"

"Gdy już nie wiesz dokąd iść, słuchaj krwi, która krąży w tobie,

Daj się ponieść"

"Masz w sobie coś, co możesz pokazać tylko wybranym. (...)

Lecz każdy z nas ma moc, by zacząć powoli wsączać łzy w serce skały "

" ... miejsca dla nas brak wciąż i gdy tylko chcesz otworzyć się, 
Słyszysz, że masz się zamknąć."

Cytaty bo zapewne mało kto odsłuchuje (super) kawałki, które wrzucam:P a teks w tym jest mega budujący - ja mam ciary :)

• 0

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 postów
  • LokalizacjaWałbrzych

8 Lipca 2013 (poniedziałek)

Pompki damskie

20, 20, 20

• 0

sheisbutterfly

sheisbutterfly

Go KalistenikaPolska.pl!

• Moderator
  • 473 postów
  • LokalizacjaWałbrzych

13.07.2013

50 przysiadów - dwie przerwy w trakcie

14.07.2013

55 przysiadów - dwie przerwy w trakcie

15.07.2013

60 przysiadów - ciągiem:)

jutro rest.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych