@krzysiek20ino ćwiczę wg tej książki ale jeszcze jej nie przeczytałam.. co obiecuję nadrobić w najbliższym czasie:) na szczęście jest w zasięgu mojej ręki

tak zgadzam się joga to rozciąganie i siła:) a w tym miejscu też mam braki (które oczywiście cierpliwie rozwijam:) )
@Hannibal jeszcze nie robie 3x40.. dąże do tego etapu od 3 tyg.. wczoraj udało mi się zrobić 40, 15, 30, 30 co jest dużym sukcesem ponieważ miałam 2 tyg przerwy (wakacje) a przed przerwą (05.08) robiłam 30, 30,30,20.. i za każdym razem jest to dla mnie totalny max.. postęp cholernie mnie motywuje bo z każdym tygodniem jest lepiej
@Borys85 hymmm co motywacji żony to zależy w jakiej jest formie jeśli w kiepskiej to najlepszym początkiem są pompki na ścianie wg "skazanego.." a co do argumentów za ćwiczeniem to myślę, że najbardziej przekonywującym jest (dla kobiet) fakt że piersi stają się jędrniejsze..

(przynajmej ja odniosłam takie wrażenie..

) co do ćwiczących dziewczyny vs faceci to w sumie nie wiem.. znam wielu facetów, którym się nie chce i mają już brzuszki mimo że pare lat temu byli chudzi jak patyczki, chcieli przybrać na masie, przybrali ale chyba nie tyle ile chcieli. Co do dziewczyn bardzo podobnie:) najgorzej chyba się tak mocno "zapuścić" bo trudno znaleźć motywację a w kalistenice efekty widać po roku, dwóch.. mało kto ma na tyle cierpliwości.. a przeciez nie ma to jak "dieta cud" jakieś bezsensowne głodzenie się przez tydzień które przynosi boskie efekty 4kg mniej.. tylko, że na tydzień.. nie mogą pojąć tego, że lepiej chudnąć 2 tyg na miesiąc (co w przeciągu pół roku daje 12 kg!!) niż te bezsensowne diety które dają szybki ale byle jaki efekt.. i tak samo właśnie jest z kalisteniką- chyba dlatego właśnie ją polubiłam:)
@Emil całkiem fajna metoda:) ale na razie skupie się na treningu "skazanego" plus joga:) ale w sumie w pracy jak będę miała "przymusowy przestój" to czemu nie:)
"Najpierw, rób to co konieczne, potem, to co możliwe, a na końcu okaże się że robisz rzeczy nie możliwe"
Chcesz dodać mi skrzydeł?

to proste!! wciśnij Rep !!