Skocz do zawartości

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Zdjęcie

Skazany na trening - częśc 2 !!!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
94 odpowiedzi w tym temacie

kano

kano

KB-MASTER !

• Zasłużony
  • 1 325 postów
Niemal jak w totolotku ;)

I tak większość czytała po ang.. Na szczęście ja nie zdążyłem (jedynie fragmenty)!! :P
  • 0

m6k3

m6k3

Man of Steel

• Zasłużony
  • 803 postów
  • LokalizacjaRzeszów
Ok przebrnąłem przez połowę, spokojnego czytania gdyż nie chciałem się z tym za bardzo spieszyć. Owszem jak już pisałem książkę czytałem wcześniej po angielsku nie całą lecz interesujące mnie fragmenty gdyż chciałem wprowadzić zwisy/flagę/pompki na palcach do swojego treningu resztę książki zostawiłem nieruszoną. Jak na razie jestem zadowolony autor (Wade czy ktokolwiek inny) ameryki nie odkrywa jednak niekiedy można trafić na ciekawe rady spostrzeżenia ogólnie trzyma poziom pierwszej części. Jedyne co moim zdaniem kuleje do rozpiska więziennej diety. Niby spoko jednak 3 posiłki to moim zdaniem za mało, zmusza to do jedzenia dużych porcji by zaspokoić zapotrzebowanie na kalorie a nie jest to do końca moim zdaniem dobry pomysł :)
  • 0

adrianb27

adrianb27

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 72 postów
Jak ktoś jest ekto i ciężko mu o nabranie wagi to 3 posiłki o dużej kaloryczności są dobrym rozwiązaniem ponieważ zwalniają metabolizm. Chociaż ja osobiście nie mam tyle miejsca w żołądku ;-)
  • 0
Zapraszam do polubienia mojego funpage'u który ma na celu promowanie kalisteniki i SW:
http://www.facebook....Podlaski?ref=hl

kano

kano

KB-MASTER !

• Zasłużony
  • 1 325 postów
Spoko...

Skazany 3 już się robi:
http://www.dragondoo...lqCampaignId=75

:)
  • 0

BeF1990

BeF1990

Outsider

• Zasłużony
  • 433 postów
  • LokalizacjaSosnowiec
Maszynka do zarabiania pieniędzy ruszyła... :(
Z drugiej strony, jeśli kolejne części będą trzymać poziom poprzedniczki to nie ma co się dąsać.

Ja właśnie czekam na CC2, już zamówiłem w empiku razem z Power of the People.
  • 0

Luko

Luko

Advanced Member

• Bywalec

• 1 921 postów
Czytałem wersję angielską i nie mam zamiaru kupować polskiej, bo niczego nowego się nie dowiem. Kolekcjonerem nie jestem, wolę książki które coś wnoszą do mojego życia. CC2 taką nie jest. Wiedza w niej zawarta jest okej, jednak zbyt ogólnikowo potraktowana. Temat diety mogli sobie całkowicie odpuścić bo jest to niepotrzebne. Chcieli zrobić misz masz wszystkiego i wyszło słabo.
  • 0

aquaknight

aquaknight

aqua

• Użytkownik
  • 366 postów
DO mnie dziś doszło CC2. Skaczę po pokoju :D
Co do maszynki na kasę - to w końcu naturalne. Każdy chce miec jakąś kasę z wiedzy. A i tak 50zł raz na rok to niewiele ;)
  • 0

Maycky

Maycky

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 73 postów
Hmmm... Czytałem CC2 po angielsku... teraz kupiłem CC2 po Polsku i stwierdzam, że zrozumiałem wszystko tak jak należy :D. Jeżeli ktoś ogarnia dobrze angielski to jedyny powód do kupna polskiej wersji jest chęć"legalnego" czytania.
  • 0

Salute!

Salute!

Salute!

• Zasłużony
  • 1 391 postów
Ogolnie warto? Czy juz tylko jako ciekawoskta?
  • 0

Maycky

Maycky

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 73 postów
Jeśli nie czytałeś po angielsku, a chcesz udoskonalić swój trening to według mnie warto przeczytać
  • 0

Salute!

Salute!

Salute!

• Zasłużony
  • 1 391 postów
No nie czytalem angielskiej. Czytalem wczesniej Lafaya i teraz sie zastanawiam czy znajde tam cos co sie przyda po przeczytaniu tych dwoch. Postawic na polce to bym i postawil, ale dopiero jak zejdzie z cena troche.
  • 0

Maycky

Maycky

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 73 postów
Wątpię żeby zeszli z ceną conajwyżej jakaś chwilowa promocja. CC1 trzyma cenę w empiku...
  • 0

kano

kano

KB-MASTER !

• Zasłużony
  • 1 325 postów
http://aros.pl/ksiaz...ny-na-trening-2
Wczoraj niedostępna, a dziś rano już była - po 32zł, aktualnie po 36.
Wątpię żeby była ta książka gdzieś taniej.. Może za jakiś czas - używana.

Warto kupić, bo więcej ponadnormatywnych informacji niż pompki/brzuszki itd..
  • 0

aquaknight

aquaknight

aqua

• Użytkownik
  • 366 postów
CC2 wyszło to temat się rozkręca... :)
Ja powiem tak: Warto. Dlaczego?
Są nowe ćwiczenia i mięśnie, które można doszlifować obok CC1.
Na razie czytam o pompkach na palcach, ale już się we mnie krew gotuje. Paul zachęcił mnie swoim stylem w CC1 - to było coś dla mnie. Wiedziałem, że jak tylko wyjdzie 2, obudzi we mnie nowy zapał. I tak jest. Zwłaszcza że jest rozdział poświęcony psychice tym razem. A to niebywale ważne. Bo co z tego, że trenujesz, nawet nie wiedząc, że trenujesz? Tak niektórzy robią, trening to dla nich tylko przelotne chwile, bo tak naprawdę zależy im na super sylwecie i innych bajerach.
Ogółem - jak sam nie spróbujesz to się nie przekonasz. Wg mnie naprawdę warto - stron też nie ma mało i książka jest duża :)
  • 0

Guest_DzikiCK_*

Guest_DzikiCK_*
  • Gość
Fajne są te ćwiczenia na chwyt złapać jakkolwiek byle czego i nie puścić ot co dopiero sztuka grą assassin's creed zapachniało ;]

A co do martwego ciągu to jestem 100 % przeciwny temu cwiczeniu, z tego co mi wiadomo jest bardzo kontuzjogenne wiec osobiscie nie polecam
  • 0

Hannibal

Hannibal

Go Hard or Go Home

• Bywalec
  • 2 739 postów
  • LokalizacjaBXL

Fajne są te ćwiczenia na chwyt złapać jakkolwiek byle czego i nie puścić ot co dopiero sztuka grą assassin's creed zapachniało ;]

A co do martwego ciągu to jestem 100 % przeciwny temu cwiczeniu, z tego co mi wiadomo jest bardzo kontuzjogenne wiec osobiscie nie polecam

można wykonać: 'high pull with a strong band' z książki 'Never Gymless st 55
no wiadomo do czego jest potrzebny mocny chwyt :P
  • 0

Rodzaje sił, więc zastanów się nad czym chcesz pracować:

* siłą bezwzględna  * siła względna  * siła maksymalna  * siła ogólna  * siła szybkościowa  * siła specjalna  * siła wytrzymałości mięśniowej  * siła biegowa

Emil

Emil

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 662 postów

Kontuzjogenne? To chyba jak robisz koci grzbiet. Nigdy nie spotkałem się z opinią żeby to mogło prowadzić do kontuzji w innym przypadku.
  • 0
Dołączona grafika

Salute!

Salute!

Salute!

• Zasłużony
  • 1 391 postów

Chyba go nigdy nie robiles i tak gadasz aby gadac. MC to najlepsze cwiczenie ze sztanga ever. Kontuzjogenne jest wszystko jak sie nie zna techniki, nawet zwykle pompki i przysiady.
  • 0

Luko

Luko

Advanced Member

• Bywalec

• 1 921 postów
Jedno ćwiczenie jeśli masz sztangę to właśnie martwy ciąg i basta! Tylko o to chodzi w deadlifcie że trzeba skupić się na detalach, a jak ktoś bierze się na opak do tego ćwiczenia, to później są bóle! ;)
  • 0

wattie

wattie

Amator

• Użytkownik
  • 201 postów
  • LokalizacjaSłupsk
Dokładnie, martwy ciąg to najlepsze ćwiczenie, zaraz obok są przysiady.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych