Zaloguj się Zarejestruj się
Skazany na trening - częśc 2 !!!
Guest_DzikiCK_*
Napisano 27 lutego 2013 - 01:32
Guest_DzikiCK_*
Napisano 08 marca 2013 - 10:32
Napisano 08 marca 2013 - 11:23
I dział ćwiczenia na poboczne partie mięśni,
II dział stawy, trifecta,
III dział psychika, żywienie, sen, etc.
Napisano 08 marca 2013 - 12:25
jest kark, łydki, flaga ( czyli boczne brzucha mięśnie ), palce i przedramię, poza tym L sit, skręty tułowia i chyba tyle z ćwiczeń. Jest też program TRIFECTY, który jest w uproszczeniu rozgrzewką przed treningiem, która daje więcej korzyści ( tak twierdzi Paul ). Ja sam go stosuję i musze powiedzieć, że jak narazie bardzo pozytywnie, lepsze rezultaty niż w zwyczajnej rozgrzewce są.
I dział ćwiczenia na poboczne partie mięśni,
II dział stawy, trifecta,
III dział psychika, żywienie, sen, etc.
Wlaśnie o takie cos mi chodzilo. Rep dla Ciebie:) i tak nawiasem mówiąc to książkę pare minut temu zamówiłem.
Napisano 09 marca 2013 - 18:34
zależy chyba od priorytetów ja np. mam takie; rzeźba (poniekąd siła) i gibkość + elementy akrobatyki myślę że wtedy mostek jest bardziej przydatny natomiast MC to było by ćwiczenie typowe na zdobycie masy jak i siły zależy to oczywiście od ilości serii, powtórzeń oraz % maksymalnego obciążenia.
Martwy ciąg uważam za najlepsze ćwiczenie na siłowni.
Rozwija ono nie tylko plecy lecz poniekąd działa na nogi i bardzo zwiększa siłę chwytu. Prawdą jest, że nawet po poprawnie wykonanym martwym ciągu czuć plecy, lecz jest to taka jakby pompa. Bardzo łatwo sobie zaszkodzić i nawet pasy nie pomogą jak technika kuleje. Według mnie to ćwiczenie można zastąpić mostkiem jeżeli nie mamy sztangi, obciążenia oraz umiejętności w wykonywaniu tego ćwiczenia.
Cytaty z wikipedii na temat MC :
" Martwy ciąg jest ćwiczeniem rozwijającym prostowniki grzbietu, a także, w mniejszym stopniu, mięśnie czworogłowe i dwugłowe ud, pośladkowe oraz najszersze grzbietu, pośrednio zaś prawie wszystkie mięśnie. "
" Podnoszenie dużych obciążeń w martwych ciągach świadczy o ogólnej dobrej kondycji fizycznej i dużej sile ćwiczącego, ponieważ przy wykonywaniu tego ćwiczenia zaangażowane są prawie wszystkie mięśnie i stawy. "
Żeby nie było, że hejtuje mostek, bo uważam, że jest to dobre ćwiczenie ale martwy ciąg jest lepszy.
Guest_DzikiCK_*
Napisano 12 marca 2013 - 19:58
Guest_DzikiCK_*
Napisano 12 marca 2013 - 20:11
Guest_DzikiCK_*
Napisano 13 marca 2013 - 15:30
Guest_DzikiCK_*
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Logowanie »

Do góry
Zgłoś