Dokładnie, martwy ciąg to najlepsze ćwiczenie, zaraz obok są przysiady.
Racja. Ale sa nawet tacy, co twierdza, ze to siady sa krolem a nie mc
Nasze strony:
Dokładnie, martwy ciąg to najlepsze ćwiczenie, zaraz obok są przysiady.
Guest_DzikiCK_*
Ogólnie uważam, że to strata czasu i pieniędzy, ale jak ktoś kolekcjonuje to niech kupi.
Osobiście polecam jednak książkę Overcoming Gravity (Steven Low). Po jej przeczytaniu można ułożyć sobie plan treningowy i skonsultować go z autorem na http://www.reddit.co...ercominggravity
Założyłem, że dla użytkowników tego forum podejście po pilota nie sprawia większych problemówTo książka do bardzo szerokiego grona odbiorców (amerykańskich), dla których wysiłkiem jest podejście po pilota - że tak uproszczę!
Wiadomo - czytać i ćwiczyć może każdy.
Overcoming Gravity - i tam jakoś udało się to samo opisać na 2 stronach1. nie każdy ogląda YT; poza tym nigdzie indziej nie widziałem opisuhuman flag - widziałeś w jakiejś książce??
Jak dla mnie to też teorie o 2g (czasem nawet 3g) na kg masy to paranoja. musiałbym samo białko jeść...2. dieta - zdania są podzielone, Campbell też twierdzi że jakieś 80g białka dla faceta wystarczy.. Dla niektórych - 3 zbilansowane posiłki to i tak spora odmiana od taniego, śmieciowego żarcia - dobry punkt wyjścia
Masz rację, nie każdy to potrafi. Pisałem to z myślą o tych, którzy ćwiczą np wg skazanego i chociażby podciągają się. Jeżeli czytają to osoby, które się nie podciągają jeszcze to niech się skupią na części pierwszej. Podciąganie wystarczy do wzmacniania chwytu. Ewentualnie ściskacz w łapkę i ściskamy5. CHWYT:
"5 minut zwisania bez sensu... w tym czasie można robić muscle-up'y, podciągnięcia, wymyki, wagi przodem, wagi tyłem - jednocześnie wzmacniamy chwyt."
Nie każdy to potrafi i generalnie niby wszystko wzmacnia chwyt, brzuch, a jak widać - ludzi z imadłami w rękach i sześciopakami - jak na lekarstwo..
No i tutaj jest skupienie się na samym chwycie, a nie na całym ciele (vide muscle up)
Tu się nie zgodzę - progresje są od najprostszych ćwiczeń. Może nie aż tak prostych jak w CC1, ale jak ktoś jest na 3-4 kroku to powinien znaleźć dla siebie ćwiczenia np podciągnięcia zaczynają się od wskakiwanych, później powolne negatywy i dopiero podciągnięcia zwykłe.Overcoming gravity - to już zaawansowana literatura!! Zaawansowane ćwiczenia!!
To tak jakbyś porównał podręcznik języka obcego dla dziecka, do literatury akademickiej - i obśmiałbyś podręcznik dla dziecka, bo jest za mało słówek, tylko 4 czasy, i kolorowe obrazki.. A na 20 stronach (z 1000) lit. akademickiej jest zawarty ten cały śmiechu warty podręcznik dziecka (nie zamotałem?).
Guest_DzikiCK_*
Guest_DzikiCK_*
Guest_DzikiCK_*
Guest_DzikiCK_*
0 members, 0 guests, 0 anonymous users