Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!Zaloguj się Zarejestruj się
sporty walki
Rozpoczęty przez
qwsdm
, wrz 02 2012 21:52
Napisano 03 września 2012 - 09:38
To ja wnioskuję o dział Kettlebells
Najgorszą rzeczą którą mógłbyś spotkać na drodze samodoskonalenia to uczucie spełnienia.
Napisano 03 września 2012 - 12:26
Moim zdaniem lepiej jakby użytkownicy naszego forum kalistenicznego dyskutowali o treningach w dziedzinach pokrewnych jak sporty walki czy kettle tutaj na forum, niż jakby mieli pytać o to gdzie indziej. A dodatkowy podział ułatwi utrzymanie porządku.
Najgorszą rzeczą którą mógłbyś spotkać na drodze samodoskonalenia to uczucie spełnienia.
Napisano 03 września 2012 - 15:40
To fajny pomysł, ja ze sztukami walki mam mało wspólnego ale pośród Nas jest wielu którzy czynnie biorą udział w tej formie rekreacji (zresztą mocno związanej z treningiem kalistenicznym sensu stricto). Sprawa ma się troche inaczej co do kwestii Kettli. Jakby nie patrzeć jest to trening z obciążeniem dodatkowym, co nie idzie w parze ze starą, "czystą" kalisteniką czyli formą treningu którego Nasze forum dotyczy (co może niektórym z Nas nieodpowiadać-jestem w stanie to zrozumieć). Ja osobiście nie mam nic przeciwko kettlą i chętnie poszerzył bym swoje horyzonty o wiedze na temat treningu z nimi związanego.
Podsumowując jeśli powstałby odrębny dział dotyczący innych form treningu (powiązanych lub mniej z kalisteniką) to czemu nie? Ja jestem za.
Pozdrawiam!
Podsumowując jeśli powstałby odrębny dział dotyczący innych form treningu (powiązanych lub mniej z kalisteniką) to czemu nie? Ja jestem za.
Pozdrawiam!
Napisano 03 września 2012 - 22:00
Kalistenika ma to do siebie że można ją uprawiać samemu bez jakiekogolwiek sprzętu a sztuki walki trzeba trenować z kimś bo samemu to można sobie krzywdę zrobić. Chociaż znalazłem coś takiego http://www.fitnessbl...dio-Routine/aj/ dużo jest też innych ćwiczeń na podanej przez mnie stronie które warto zobaczyć szkoda że nie ma nigdzie planu kiedy co ćwiczyć no ale trzeba będzie samemu kombinować.
Guest_zahir11_*
Napisano 04 września 2012 - 09:58
Guest_zahir11_*
Panowie, to jest forum poświęcone kalistenice i rozważanie zamieszczenia działu "sztuki walki" ma na celu wsparcie sztuk walki treningiem kalistenicznym ukierunkowanym. W tej chwili chciałbym zrobić rozeznanie na temat zapotrzebowania na taki dział. Dlatego bardzo Was proszę o wypowiedzi na ten temat a nie poboczne dyskusje na temat sztuk walk.
Napisano 04 września 2012 - 10:41
Dział - sztuki walki - jestem na TAK.
Dział - nazwy nie mam - ale chodzi o trening z dodatkowym sprzętem, jak kettle, kamizelki, maczugi, itd.. Sam dział dla kettli to raczej zbyt wąski zakres. Dobrze byłoby go oddzielić od kali.. JAKOŚ
Tak, żeby nie szukać wątku o kettlach pomiędzy pompkami.
Dział - nazwy nie mam - ale chodzi o trening z dodatkowym sprzętem, jak kettle, kamizelki, maczugi, itd.. Sam dział dla kettli to raczej zbyt wąski zakres. Dobrze byłoby go oddzielić od kali.. JAKOŚ
Napisano 04 września 2012 - 13:20
Ja jestem za tym by utworzyć "Kettle".
Kettle mogą być uzupełnieniem treningu kali. Wiele osób na forum je używa więc fajnie żeby miały własny kącik. Sam chętnie bym co nieco zapoznał się z tematem, bo kettla mam w domu od 20 lat choć nigdy nim nie ćwiczyłem
Co do pozostałych akcesoriów - obciążenie, sandbagi itp. to część lub rozwinięcie treningu kali. Nie wydzielałbym tego. Chyba, że zacznie pojawiać się wiele wątków, które będą stanowiły jakąś logiczną całość. Wtedy pomyślimy o nowym dziale.
Co do sztuk walki - jak dla mnie można go stworzyć ale bez poddziałów (nie ma sensu tworzyć podforum). Pytanie tylko czy są osoby, które będą się tam udzielać i ile tych wątków będzie.
Boję się po prostu, że poszatkujemy forum na mnóstwo działów typu "Sztuki Walki", "Sandbag", "Bieganie", "Wspinaczka", "Shopping"
itp. a w każdym będzie po 2 wątki.
Dobrze by było gdyby odezwały się tu osoby, które swój trening kali ukierunkowały na sztuki walki i chcą o tym dyskutować.
Kettle mogą być uzupełnieniem treningu kali. Wiele osób na forum je używa więc fajnie żeby miały własny kącik. Sam chętnie bym co nieco zapoznał się z tematem, bo kettla mam w domu od 20 lat choć nigdy nim nie ćwiczyłem
Co do pozostałych akcesoriów - obciążenie, sandbagi itp. to część lub rozwinięcie treningu kali. Nie wydzielałbym tego. Chyba, że zacznie pojawiać się wiele wątków, które będą stanowiły jakąś logiczną całość. Wtedy pomyślimy o nowym dziale.
Co do sztuk walki - jak dla mnie można go stworzyć ale bez poddziałów (nie ma sensu tworzyć podforum). Pytanie tylko czy są osoby, które będą się tam udzielać i ile tych wątków będzie.
Boję się po prostu, że poszatkujemy forum na mnóstwo działów typu "Sztuki Walki", "Sandbag", "Bieganie", "Wspinaczka", "Shopping"
Dobrze by było gdyby odezwały się tu osoby, które swój trening kali ukierunkowały na sztuki walki i chcą o tym dyskutować.
Napisano 04 września 2012 - 14:41
Można ostatecznie utworzyć dział "Trening z balastem" i tam wrzucać wszystkie wątki dotyczące kettli, sandbagów, bulgarian bagów, ćwiczeń z sankami, sztangami, młotami, TRXami i co tam jeszcze występuje.
Napisano 04 września 2012 - 17:11
Ciekawa propozycja:) a moze by tak w tym dziale pisac badz przedstawiac treningi/przygotowania wkozystujace mase swojego ciala, nie typowe cwiczenia w stosunku do tych tradycyjnych z silowni, typowy mix (kettle, tradycyjne ciezary, Bbag, manekin zapasniczy itp).Mysle ze bedzie o czym pisac...
Guest_zahir11_*
Napisano 04 września 2012 - 23:55
Guest_zahir11_*
Można ostatecznie utworzyć dział "Trening z balastem" i tam wrzucać wszystkie wątki dotyczące kettli, sandbagów, bulgarian bagów, ćwiczeń z sankami, sztangami, młotami, TRXami i co tam jeszcze występuje.
Taka nazwa mi się podoba i da gwarancje, że nie poszatkujemy forum. Co do sztuk walk, to zgadzam się z argumentem Michała i przekonaliście mnie, by nie robić podziału na działy.
Napisano 09 września 2012 - 12:08
Działy dodane, zapraszamy zapaleńców 
http://kalistenikapo...al-Sztuki-Walki
http://kalistenikapo...ebell-Odważniki
http://kalistenikapo...al-Sztuki-Walki
http://kalistenikapo...ebell-Odważniki
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »

Temat jest zamknięty
Do góry
Zgłoś