Jump to content

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Photo

sporty walki

• This topic is locked This topic is locked
25 replies to this topic

qwsdm

qwsdm

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 416 posts
Witam
Zastanawiam się czy nie było by fajnie zrobić działu ze sztukami walk.
Dużo osób miało do czynienia z nim i dość fajnie by było wymieniać się doświadczeniem i specyficznymi treningami pod ring.
Co wy na to?
  • 0

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Myślę, że jest to niezły pomysł, bo kalistenika jest świetnym sportem uzupełniającym dla trenujących sporty walki. Nie wiem tylko jaką to miało by mieć strukturę.
  • 0

qwsdm

qwsdm

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 416 posts
Moim zdaniem w "Trening"
Albo osobny dział Sporty walki i podział na na sporty chwytane,samoobronę czy uderzane bo przygotowanie treningowe jest trochę inne.Taki podział jest na kfd i moim zdaniem jest dobry i czytelny.
  • 0

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Myślę, że zbyt dużych podziałów nie warto tu robić, bo jesteśmy forum poświęconym kalistenice i sporty walki są tu dodatkiem. Ale osobny dział, dla mnie jest Ok. Tylko niech wypowie się więcej forumowiczów. Jesteście za?
  • 0

Bar-Man

Bar-Man

Bodyweight, Bags, Bells & Barbells

• Bywalec
  • 826 posts
  • LokalizacjaToruń
To ja wnioskuję o dział Kettlebells :D
  • 0

Najgorszą rzeczą którą mógłbyś spotkać na drodze samodoskonalenia to uczucie spełnienia.

http://kalistenikapo...y-odosobnienie/

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Ok, niech wypowie się jak najwięcej osób. Kettle często łączy się z kalisteniką ale trochę się obawiam, czy forum nam się nie zaśmieci pobocznymi wątkami. co na to inni?
  • 0

Bar-Man

Bar-Man

• Bywalec
  • 826 posts
  • LokalizacjaToruń
Moim zdaniem lepiej jakby użytkownicy naszego forum kalistenicznego dyskutowali o treningach w dziedzinach pokrewnych jak sporty walki czy kettle tutaj na forum, niż jakby mieli pytać o to gdzie indziej. A dodatkowy podział ułatwi utrzymanie porządku.
  • 0

Najgorszą rzeczą którą mógłbyś spotkać na drodze samodoskonalenia to uczucie spełnienia.

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Ok. zgadzam się z Tobą ale chcę zebrać jak najwięcej opinii, by to forum odpowiadało jak największej ilości użytkowników. Na razie niestety zainteresowanie tematem mizerne:(
  • 0

weyer

weyer

Advanced Member

• Użytkownik
  • 62 posts
  • LokalizacjaBydgoszcz
To fajny pomysł, ja ze sztukami walki mam mało wspólnego ale pośród Nas jest wielu którzy czynnie biorą udział w tej formie rekreacji (zresztą mocno związanej z treningiem kalistenicznym sensu stricto). Sprawa ma się troche inaczej co do kwestii Kettli. Jakby nie patrzeć jest to trening z obciążeniem dodatkowym, co nie idzie w parze ze starą, "czystą" kalisteniką czyli formą treningu którego Nasze forum dotyczy (co może niektórym z Nas nieodpowiadać-jestem w stanie to zrozumieć). Ja osobiście nie mam nic przeciwko kettlą i chętnie poszerzył bym swoje horyzonty o wiedze na temat treningu z nimi związanego.
Podsumowując jeśli powstałby odrębny dział dotyczący innych form treningu (powiązanych lub mniej z kalisteniką) to czemu nie? Ja jestem za.
Pozdrawiam!
  • 0

Maciek

Maciek

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 12 posts
Ja jestem zdecydowanie na tak,z tymi ketlami też dobry pomysł.Sztuki walki w takiej formie jak proponuje Zahir bez pod działów, sam niedługo wracam na treningi i fajnie było by poczytać o waszych przygotowaniach kondycyjnych itp.
  • 0

czerwonolicy

czerwonolicy

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 25 posts
Kalistenika ma to do siebie że można ją uprawiać samemu bez jakiekogolwiek sprzętu a sztuki walki trzeba trenować z kimś bo samemu to można sobie krzywdę zrobić. Chociaż znalazłem coś takiego http://www.fitnessbl...dio-Routine/aj/ dużo jest też innych ćwiczeń na podanej przez mnie stronie które warto zobaczyć szkoda że nie ma nigdzie planu kiedy co ćwiczyć no ale trzeba będzie samemu kombinować.
  • 0

Maciek

Maciek

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 12 posts
Tylko,żeby wykonywać choć by walkę z cieniem poprawnie trzeba trenować i poprawiać technikę na treningach pod okiem instruktora/mistrza.Bo inaczej wejdą złe nawyki,które ciężko później zwalczyć.
  • 0

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Panowie, to jest forum poświęcone kalistenice i rozważanie zamieszczenia działu "sztuki walki" ma na celu wsparcie sztuk walki treningiem kalistenicznym ukierunkowanym. W tej chwili chciałbym zrobić rozeznanie na temat zapotrzebowania na taki dział. Dlatego bardzo Was proszę o wypowiedzi na ten temat a nie poboczne dyskusje na temat sztuk walk.
  • 0

senku

senku

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 35 posts
Fajnie by było, gdyby taki dział powstał. Ja jestem jak najbardziej na tak.
  • 0

kano

kano

KB-MASTER !

• Zasłużony
  • 1,325 posts
Dział - sztuki walki - jestem na TAK.
Dział - nazwy nie mam - ale chodzi o trening z dodatkowym sprzętem, jak kettle, kamizelki, maczugi, itd.. Sam dział dla kettli to raczej zbyt wąski zakres. Dobrze byłoby go oddzielić od kali.. JAKOŚ :) Tak, żeby nie szukać wątku o kettlach pomiędzy pompkami.
  • 0

Michal

Michal

Advanced Member

• Zasłużony
  • 1,598 posts
  • LokalizacjaWawa
Ja jestem za tym by utworzyć "Kettle".
Kettle mogą być uzupełnieniem treningu kali. Wiele osób na forum je używa więc fajnie żeby miały własny kącik. Sam chętnie bym co nieco zapoznał się z tematem, bo kettla mam w domu od 20 lat choć nigdy nim nie ćwiczyłem :)
Co do pozostałych akcesoriów - obciążenie, sandbagi itp. to część lub rozwinięcie treningu kali. Nie wydzielałbym tego. Chyba, że zacznie pojawiać się wiele wątków, które będą stanowiły jakąś logiczną całość. Wtedy pomyślimy o nowym dziale.

Co do sztuk walki - jak dla mnie można go stworzyć ale bez poddziałów (nie ma sensu tworzyć podforum). Pytanie tylko czy są osoby, które będą się tam udzielać i ile tych wątków będzie.
Boję się po prostu, że poszatkujemy forum na mnóstwo działów typu "Sztuki Walki", "Sandbag", "Bieganie", "Wspinaczka", "Shopping" ;) itp. a w każdym będzie po 2 wątki.
Dobrze by było gdyby odezwały się tu osoby, które swój trening kali ukierunkowały na sztuki walki i chcą o tym dyskutować.
  • 0
Słownik ćwiczeń | Mapa miejsc do ćwiczeń

"Kto by chciał być normalnym? My chcemy być nadzwyczajni!"

Bar-Man

Bar-Man

• Bywalec
  • 826 posts
  • LokalizacjaToruń
Można ostatecznie utworzyć dział "Trening z balastem" i tam wrzucać wszystkie wątki dotyczące kettli, sandbagów, bulgarian bagów, ćwiczeń z sankami, sztangami, młotami, TRXami i co tam jeszcze występuje.
  • 0

julo1976

julo1976

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 159 posts
Ciekawa propozycja:) a moze by tak w tym dziale pisac badz przedstawiac treningi/przygotowania wkozystujace mase swojego ciala, nie typowe cwiczenia w stosunku do tych tradycyjnych z silowni, typowy mix (kettle, tradycyjne ciezary, Bbag, manekin zapasniczy itp).Mysle ze bedzie o czym pisac...
  • 0

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość

Można ostatecznie utworzyć dział "Trening z balastem" i tam wrzucać wszystkie wątki dotyczące kettli, sandbagów, bulgarian bagów, ćwiczeń z sankami, sztangami, młotami, TRXami i co tam jeszcze występuje.

Taka nazwa mi się podoba i da gwarancje, że nie poszatkujemy forum. Co do sztuk walk, to zgadzam się z argumentem Michała i przekonaliście mnie, by nie robić podziału na działy.
  • 0

Barkes

Barkes

Advanced Member

• Zasłużony
  • 259 posts
Działy dodane, zapraszamy zapaleńców :)

http://kalistenikapo...al-Sztuki-Walki

http://kalistenikapo...ebell-Odważniki
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users