Poniżej filmy jak zrobić samodzielnie ringi do ćwiczeń. Choć szczerze mówiąc ja bym to uprościł. Wygiął rurki, puścił przez nie krótką linę (nawet dwa razy jak na filmie) i zakończył pętlą (albo jakąś szeklą), do której dopinałbym pasy.
i inny przykład - z łańcuchów:
www.youtube.com/watch?v=bd-e6f7H18Q
i jeszcze jeden ale moim zdaniem najmniej wygodny w użyciu:
www.youtube.com/watch?v=6otO1mV7tWE
Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!Zaloguj się Zarejestruj się
Jak samemu zrobić kółka do ćwiczeń
Rozpoczęty przez
Michal
, sie 30 2012 12:08
Napisano 30 sierpnia 2012 - 12:08
Napisano 07 grudnia 2012 - 08:33
Miałem kółka metalowe zrobione przez dziadka, owinąłem je plastrem z apteki i nawet się jakoś ćwiczyło. Ostatnio zakupiłem kółka od turbo-gumy z alledrogo, komfort ćwiczenia nieporównywalny! To tak jakby się przesiąść ze starego malucha do nowego merca
Moim zdaniem gra nie warta świeczki tym bardziej że kółka są w coraz lepszych cenach:)
Napisano 07 grudnia 2012 - 10:32
Albo owijki na kierownicę rowerową.Albo spróbować taśmę do rakiet tenisowych.
Napisano 07 grudnia 2012 - 12:22
Secik miał rację... Z innego forum:
I found what works best is the wrap that is commonly used on tennis rackets. You don't get that sticky adhesive that you sometimes get with certain grip tapes, and it has a more of a cushion to it.
Kolega odpowiedział:
Agreed, tennis grip tape works perfectly.
Czyli do rakiet tenisowych taśmy.
I found what works best is the wrap that is commonly used on tennis rackets. You don't get that sticky adhesive that you sometimes get with certain grip tapes, and it has a more of a cushion to it.
Kolega odpowiedział:
Agreed, tennis grip tape works perfectly.
Czyli do rakiet tenisowych taśmy.
Guest_zahir11_*
Napisano 07 grudnia 2012 - 22:54
Guest_zahir11_*
marcin902, mówisz o tych kółkach za 125zł?
Jak wygląda kwestia wykonania, jakość i te sprawy?
Odpowiem, ponieważ mam takie kółka. Jakość jest dobra, taśmy mocujące dobrze trzymają, więc nie spadnie się na twarz;) Kółka są plastikowe ale na dyskusje czy lepsze są plastiki, czy drewno patrzę z przymrużeniem oka. Według mnie, to sprawa drugorzędna:)
Napisano 08 grudnia 2012 - 00:15
Napisano 10 grudnia 2012 - 11:23
Stąd też pytam o jakość wykonania, bo różnica w cenie musi z czegoś wynikać, chyba, że chodzi o samą markę.
Tu masz o tych kółkach: http://kalistenikapo...7.html#pid10357
Kano ma takie więc możesz go dopytać o szczegóły.
A tu wypowiada się konkurencja: http://kalistenikapo...6.html#pid13536
Napisano 10 grudnia 2012 - 13:10
Nam raczej chodziło o te kółka:
http://allegro.pl/ok...2851061394.html
Mam dokładnie te kółeczka
PS. Aquanight też ma te kółka i jest zadowolony
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »

Do góry
Zgłoś