Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!Zaloguj się Zarejestruj się
[Foto Temat] Kiedyś/Dziś
Rozpoczęty przez
RaVeN
, lip 13 2012 10:24
Napisano 30 marca 2013 - 10:52
@frantic bardzo fajny brzuch 
To ja może dodam coś od siebie. Zdjęcia z listopada klik
[attachment=288]
[attachment=287]
Ćwiczyć teoretycznie zacząłem od początku listopada, ale to wyglądało w ten sposób tydzień ćwiczeń, 2 przerwy i tak do połowy lutego gdzie wziąłem się w garść i twardo co drugi dzień ćwicze
To ja może dodam coś od siebie. Zdjęcia z listopada klik
[attachment=288]
[attachment=287]
Ćwiczyć teoretycznie zacząłem od początku listopada, ale to wyglądało w ten sposób tydzień ćwiczeń, 2 przerwy i tak do połowy lutego gdzie wziąłem się w garść i twardo co drugi dzień ćwicze
Napisano 31 marca 2013 - 19:47
Fotki po moim pierwszym treningu kalistenicznym. Mięśnie jeszcze trochę napompowane, normalnie tak nie wyglądam. 
[attachment=291]
[attachment=290]
[attachment=289]
Jak widać mam sporo do nadrobienia jeśli chodzi o klatę. Chcę też popracować nad brzuchem. Pleców nie trenuję, poza treningiem wspinaczkowym. Żadnego podciągania itp.
ps. Tatuaż pochodzi z czasów, gdy miałem ok 20 lat. To było na Przystanku Woodstock, a ja byłem pod wpływem wielu ciekawych substancji.
ps 2. Na tych zdjęciach idealnie widać krzywizny mojego kręgosłupa, które dosyć mocno ograniczają ćwiczenia, jakie mogę wykonywać czy też może ich intensywność. Ale to nic, trzeba pracować z tym, co się ma.
[attachment=291]
[attachment=290]
[attachment=289]
Jak widać mam sporo do nadrobienia jeśli chodzi o klatę. Chcę też popracować nad brzuchem. Pleców nie trenuję, poza treningiem wspinaczkowym. Żadnego podciągania itp.
ps. Tatuaż pochodzi z czasów, gdy miałem ok 20 lat. To było na Przystanku Woodstock, a ja byłem pod wpływem wielu ciekawych substancji.
ps 2. Na tych zdjęciach idealnie widać krzywizny mojego kręgosłupa, które dosyć mocno ograniczają ćwiczenia, jakie mogę wykonywać czy też może ich intensywność. Ale to nic, trzeba pracować z tym, co się ma.
Napisano 31 marca 2013 - 19:51
Fotki po moim pierwszym treningu kalistenicznym. Mięśnie jeszcze trochę napompowane, normalnie tak nie wyglądam. 
[attachment=291]
[attachment=290]
[attachment=289]
Myślę, że kolejne fotki zrobię najwcześniej za 3 miesiące, czyli pod koniec czerwca.
[attachment=291]
[attachment=290]
[attachment=289]
Myślę, że kolejne fotki zrobię najwcześniej za 3 miesiące, czyli pod koniec czerwca.
Napisano 31 marca 2013 - 22:47
Dzięki!
Tobie również powodzenia życzę. Damy radę!
Chcesz mieć ładne plecy - wspinaj się dużo.
Tobie również powodzenia życzę. Damy radę!
Chcesz mieć ładne plecy - wspinaj się dużo.
Napisano 01 kwietnia 2013 - 00:31
Zahir11, w wielkim skrócie - tak. 
Chodzi mi o zwiększenie siły głównie mięśni antagonistycznych, czyli pchających, a to w celu profilaktyki przed potencjalnymi kontuzjami. Masy też nie chcę zbyt wiele nabierać, ale jednak choćby piersiowe chciałbym dopakować, bo niestety mam już nieco zaburzone proporcje w ciele, co też ma wpływ na kontuzje. Mam dylemat z tym, co robić z nogami. Jak u większości wspinaczy, są raczej mizerne. Nie chcę ich dopakowywać, ale z drugiej strony wiem, że trenowanie nóg ma olbrzymi wpływ na pracę (w tym regenerację - testosteron, hormon wzrostu, itp.) całego ciała. Postanowiłem wrzucić trening nóg, ale niezbyt częsty i z niewielką objętością. Zobaczę jak się będę czuł i jaki to będzie miało wpływ na ogólną kondycję, bo być może jednak warto.
Bardzo mocno wzrostu masy się nie obawiam. Po pierwsze mam dosyć dobrze ustawioną dietę i jestem ektomorfikiem. Jeśli będę tył, to będą to raczej tylko mięśnie, a te, jak wiadomo, przybywają bardzo powoli. Nawet jeśli przytyję mocno, to z doświadczenia wiem, że jestem wstanie bardzo szybko schudnąć. Z drugiej strony nie chcę przeginać, bo jednak każdy dodatkowy kilogram to całkiem spore obciążenie przyczepów i ścięgien zginaczy palców.
Chodzi mi o zwiększenie siły głównie mięśni antagonistycznych, czyli pchających, a to w celu profilaktyki przed potencjalnymi kontuzjami. Masy też nie chcę zbyt wiele nabierać, ale jednak choćby piersiowe chciałbym dopakować, bo niestety mam już nieco zaburzone proporcje w ciele, co też ma wpływ na kontuzje. Mam dylemat z tym, co robić z nogami. Jak u większości wspinaczy, są raczej mizerne. Nie chcę ich dopakowywać, ale z drugiej strony wiem, że trenowanie nóg ma olbrzymi wpływ na pracę (w tym regenerację - testosteron, hormon wzrostu, itp.) całego ciała. Postanowiłem wrzucić trening nóg, ale niezbyt częsty i z niewielką objętością. Zobaczę jak się będę czuł i jaki to będzie miało wpływ na ogólną kondycję, bo być może jednak warto.
Bardzo mocno wzrostu masy się nie obawiam. Po pierwsze mam dosyć dobrze ustawioną dietę i jestem ektomorfikiem. Jeśli będę tył, to będą to raczej tylko mięśnie, a te, jak wiadomo, przybywają bardzo powoli. Nawet jeśli przytyję mocno, to z doświadczenia wiem, że jestem wstanie bardzo szybko schudnąć. Z drugiej strony nie chcę przeginać, bo jednak każdy dodatkowy kilogram to całkiem spore obciążenie przyczepów i ścięgien zginaczy palców.
Napisano 01 kwietnia 2013 - 11:27
Jeśli masz na myśli "masówkę ogólną" (mięśnie + fet) to nie, dziękuję, nie skorzystam.
Natomiast spokojnie ze 3 kg samych mięśni chciałbym dorzucić.
Napisano 01 kwietnia 2013 - 12:20
Napisano 01 kwietnia 2013 - 21:22
Napisano 01 kwietnia 2013 - 23:13
Napisano 02 kwietnia 2013 - 05:12
W takim razie 90% wrzucających niedawno zaczęło
Nie wiem czego innego się spodziewać. Natomiast jeśli zaczynasz się cieszyć z muskulatury lub efektów dopiero wtedy kiedy już występujesz na zawodach to powodzenia Ci życzę w dążeniu do celu
Także panowie i panie, nie wychylajcie się dopóty, dopóki wszyscy nie będziemy idealni
Żyj chwilą, lecz myśl perspektywicznie
Guest_zahir11_*
Napisano 02 kwietnia 2013 - 11:18
Guest_zahir11_*
@arturwaw
jakie postepy? 90% wrzucajacych zdjecia ma lekkie zarysy; widac ze ciezary nigdy nie tykane, szalu nie ma
naturalny kulturysta cwiczacy lafayem, tutaj mozna mowic juz o sylwetce, wybacz lekko odstajaca klatka to nie jest oszalamiajacy wynik..
Nie ma to jak konstruktywna krytyka:D
Napisano 02 kwietnia 2013 - 11:27
owszem mozna sie cieszyc, ale w domowym zaciszu, ale nie robic tego publicznie, tym bardziej ze nie ma sie czym chwalic...W takim razie 90% wrzucających niedawno zaczęło
Nie wiem czego innego się spodziewać. Natomiast jeśli zaczynasz się cieszyć z muskulatury lub efektów dopiero wtedy kiedy już występujesz na zawodach to powodzenia Ci życzę w dążeniu do celu
Także panowie i panie, nie wychylajcie się dopóty, dopóki wszyscy nie będziemy idealni
Napisano 02 kwietnia 2013 - 11:35
No pewnie, nie chwalmy się w temacie, który został założony po to żeby pochwalić się swoją przemianą i dostać w zamian ciepłe słowa od innych pasjonatów, którzy doceniają naszą ciężką pracę... Dajmy ludziom dobrze się bawić, nie każdy chce być naturalnym kulturystą a na pewno już nie każdy z nas tutaj będzie wyglądał jak najlepsze koksy z barbrothers. Te forum jest dla zwykłych przeciętnych ludzi, którzy postanowili trochę wybiec przed szereg, a nie dla zawodowców.
Zapraszam do polubienia mojego funpage'u który ma na celu promowanie kalisteniki i SW:
http://www.facebook....Podlaski?ref=hl
http://www.facebook....Podlaski?ref=hl
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Logowanie »

Do góry
Zgłoś