Jump to content

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Photo

[Foto Temat] Kiedyś/Dziś

• Please log in to reply
951 replies to this topic

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Frantic, są efekty to spamuj:D
  • 0

kalwar

kalwar

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 27 posts
  • LokalizacjaCiechocinek
@frantic bardzo fajny brzuch :D
To ja może dodam coś od siebie. Zdjęcia z listopada klik
[attachment=288]
[attachment=287]
Ćwiczyć teoretycznie zacząłem od początku listopada, ale to wyglądało w ten sposób tydzień ćwiczeń, 2 przerwy i tak do połowy lutego gdzie wziąłem się w garść i twardo co drugi dzień ćwicze :)
  • 0

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Kalwar, jest postęp, rep dla Ciebie:)
  • 0

padapada

padapada

Advanced Member

• Użytkownik
  • 142 posts
Fotki po moim pierwszym treningu kalistenicznym. Mięśnie jeszcze trochę napompowane, normalnie tak nie wyglądam. ;)

[attachment=291]
[attachment=290]
[attachment=289]

Jak widać mam sporo do nadrobienia jeśli chodzi o klatę. Chcę też popracować nad brzuchem. Pleców nie trenuję, poza treningiem wspinaczkowym. Żadnego podciągania itp.

ps. Tatuaż pochodzi z czasów, gdy miałem ok 20 lat. To było na Przystanku Woodstock, a ja byłem pod wpływem wielu ciekawych substancji. ;)

ps 2. Na tych zdjęciach idealnie widać krzywizny mojego kręgosłupa, które dosyć mocno ograniczają ćwiczenia, jakie mogę wykonywać czy też może ich intensywność. Ale to nic, trzeba pracować z tym, co się ma. ;)
  • 0

padapada

padapada

Advanced Member

• Użytkownik
  • 142 posts
Fotki po moim pierwszym treningu kalistenicznym. Mięśnie jeszcze trochę napompowane, normalnie tak nie wyglądam. ;)

[attachment=291]
[attachment=290]
[attachment=289]

Jak widać mam sporo do nadrobienia jeśli chodzi o klatę. Chcę też popracować nad brzuchem. Pleców nie trenuję, poza treningiem wspinaczkowym. Żadnego podciągania itp.

Myślę, że kolejne fotki zrobię najwcześniej za 3 miesiące, czyli pod koniec czerwca.

ps. Tatuaż pochodzi z czasów, gdy miałem ok 20 lat. To było na Przystanku Woodstock, a ja byłem pod wpływem wielu ciekawych substancji. ;)

ps 2. Na tych zdjęciach idealnie widać krzywizny mojego kręgosłupa, które dosyć mocno ograniczają ćwiczenia, jakie mogę wykonywać czy też może ich intensywność. Ale to nic, trzeba pracować z tym, co się ma. ;)
  • 0

kalwar

kalwar

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 27 posts
  • LokalizacjaCiechocinek
@padapada niezłe plecy i tricepsy :D
Powodzenia w zmaganiach, rep dla Cb ;)
  • 0

padapada

padapada

Advanced Member

• Użytkownik
  • 142 posts
Dzięki!

Tobie również powodzenia życzę. Damy radę! ;)

Chcesz mieć ładne plecy - wspinaj się dużo. ;)
  • 0

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Padapada, rozumiem, że ze względu na trening wspinaczkowy zależy Ci na wzroście siły przy utrzymaniu niewielkiej masy?

Rep poleciał:)
  • 0

padapada

padapada

Advanced Member

• Użytkownik
  • 142 posts
Zahir11, w wielkim skrócie - tak. :)

Chodzi mi o zwiększenie siły głównie mięśni antagonistycznych, czyli pchających, a to w celu profilaktyki przed potencjalnymi kontuzjami. Masy też nie chcę zbyt wiele nabierać, ale jednak choćby piersiowe chciałbym dopakować, bo niestety mam już nieco zaburzone proporcje w ciele, co też ma wpływ na kontuzje. Mam dylemat z tym, co robić z nogami. Jak u większości wspinaczy, są raczej mizerne. Nie chcę ich dopakowywać, ale z drugiej strony wiem, że trenowanie nóg ma olbrzymi wpływ na pracę (w tym regenerację - testosteron, hormon wzrostu, itp.) całego ciała. Postanowiłem wrzucić trening nóg, ale niezbyt częsty i z niewielką objętością. Zobaczę jak się będę czuł i jaki to będzie miało wpływ na ogólną kondycję, bo być może jednak warto.

Bardzo mocno wzrostu masy się nie obawiam. Po pierwsze mam dosyć dobrze ustawioną dietę i jestem ektomorfikiem. Jeśli będę tył, to będą to raczej tylko mięśnie, a te, jak wiadomo, przybywają bardzo powoli. Nawet jeśli przytyję mocno, to z doświadczenia wiem, że jestem wstanie bardzo szybko schudnąć. Z drugiej strony nie chcę przeginać, bo jednak każdy dodatkowy kilogram to całkiem spore obciążenie przyczepów i ścięgien zginaczy palców.
  • 0

Mateo

Mateo

No excuses

• Użytkownik
  • 125 posts
Hmm nie wiem czy dobrze myślę, ale z Twoim celem to co prawda rozwiną się mięśnie klatki ale po masówce wyglądało by to lepiej ;) ale każdy ma inny cel więc życzę wytrwałości w treningach pzdr
  • 0
Uzależniony od ćwiczeń :D

padapada

padapada

Advanced Member

• Użytkownik
  • 142 posts
Jeśli masz na myśli "masówkę ogólną" (mięśnie + fet) to nie, dziękuję, nie skorzystam. ;) Natomiast spokojnie ze 3 kg samych mięśni chciałbym dorzucić.
  • 0

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Padapada, masz pojęcie o treningu, na nogi polecam Ci pliometrykę. Masy tym nie zbudujesz ale będziesz miał sprawne, eksplozywne nogi. Kończymy off top Panowie;)
  • 0

padapada

padapada

Advanced Member

• Użytkownik
  • 142 posts
O. O tym nie pomyślałem. Dzięki!

Kończymy offtop i daję Ci repa! :)
  • 0

arturwaw

arturwaw

Łysoglowy

• Użytkownik
  • 67 posts
Postępy u was wyglądają naprawdę świetnie. Mam natomiast pytanie, bo gdzieś mi umknęło. Chętnie zobaczyłbym przemianę kogoś, kto ćwiczył tylko i wyłącznie z masą własnego ciała? Niech się ktoś zgłosi to przekopię temat wiedząc kogo szukać? :)
  • 0

Raz stracona szansa nigdy już nie powróci!

gsmt

gsmt

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 137 posts
@arturwaw
jakie postepy? 90% wrzucajacych zdjecia ma lekkie zarysy; widac ze ciezary nigdy nie tykane, szalu nie ma

naturalny kulturysta cwiczacy lafayem, tutaj mozna mowic juz o sylwetce, wybacz lekko odstajaca klatka to nie jest oszalamiajacy wynik..
  • 0

Mageusz

Mageusz

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 224 posts
Zdjęcia sylwetek tego typu zobaczysz za 2-3 lata, ot co :)
  • 0
"Ilekroć znajdziesz się po stronie większości zastanów się przez chwilę" Mark Twain

Crochu

Crochu

Lepszy niźli wczoraj

• Użytkownik
  • 171 posts
  • LokalizacjaStargard
W takim razie 90% wrzucających niedawno zaczęło ;) Nie wiem czego innego się spodziewać. Natomiast jeśli zaczynasz się cieszyć z muskulatury lub efektów dopiero wtedy kiedy już występujesz na zawodach to powodzenia Ci życzę w dążeniu do celu :) Także panowie i panie, nie wychylajcie się dopóty, dopóki wszyscy nie będziemy idealni :D
  • 0
Żyj chwilą, lecz myśl perspektywicznie

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość

@arturwaw
jakie postepy? 90% wrzucajacych zdjecia ma lekkie zarysy; widac ze ciezary nigdy nie tykane, szalu nie ma

naturalny kulturysta cwiczacy lafayem, tutaj mozna mowic juz o sylwetce, wybacz lekko odstajaca klatka to nie jest oszalamiajacy wynik..

Nie ma to jak konstruktywna krytyka:D
  • 0

gsmt

gsmt

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 137 posts

W takim razie 90% wrzucających niedawno zaczęło ;) Nie wiem czego innego się spodziewać. Natomiast jeśli zaczynasz się cieszyć z muskulatury lub efektów dopiero wtedy kiedy już występujesz na zawodach to powodzenia Ci życzę w dążeniu do celu :) Także panowie i panie, nie wychylajcie się dopóty, dopóki wszyscy nie będziemy idealni :D

owszem mozna sie cieszyc, ale w domowym zaciszu, ale nie robic tego publicznie, tym bardziej ze nie ma sie czym chwalic...
  • 0

adrianb27

adrianb27

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 72 posts
No pewnie, nie chwalmy się w temacie, który został założony po to żeby pochwalić się swoją przemianą i dostać w zamian ciepłe słowa od innych pasjonatów, którzy doceniają naszą ciężką pracę... Dajmy ludziom dobrze się bawić, nie każdy chce być naturalnym kulturystą a na pewno już nie każdy z nas tutaj będzie wyglądał jak najlepsze koksy z barbrothers. Te forum jest dla zwykłych przeciętnych ludzi, którzy postanowili trochę wybiec przed szereg, a nie dla zawodowców.
  • 3
Zapraszam do polubienia mojego funpage'u który ma na celu promowanie kalisteniki i SW:
http://www.facebook....Podlaski?ref=hl

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users