Jump to content

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Photo

Czesc

• Please log in to reply
29 replies to this topic

Mateusz Drabik

Mateusz Drabik

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 69 posts
To napewno ma jakies leki zeby go nie uczulało , plus liste rzeczy ktorych nie moze spozywac itp. plus no musi byc przygotowany na wypadek nastepnego ataku :)
  • 0

cassi

cassi

Go KalistenikaPolska.pl!

• Zasłużony
  • 1,496 posts
Naprawdę szkoda chłopa tylu chłopaków motywy wuje na Ukrainie. Tyle robi dla Ukrainy. Szacunek dla niego ;)
  • 0

Emil

Emil

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 662 posts

Cwiczymy do momentu az miesnie nie powiedza stop :D wtedy robimy sobie przerwe 2 dni i lecimy dalej , przetrenowanie jest odczuwalne bardzo ale rowniez widoczne sa efekty .

W sile, w masie czy jednym i drugim? :) Czyli rozumiem, ze skoro odpoczywacie po zakwasach to nie cwiczycie codziennie? Ja generalnie tez cwicze bez planu, jak akurat mam mozliwosc i zdarza sie ze codziennie. Slyszalem tez opinie ze mozna cwiczyc codziennie do oporu i maxymalnego wyplucia codziennie pod warunkiem ze sie wysypiasz. I tak jedni mowia o dniu przerwy na regenracje, a inni wala codziennie. I efekty u tych drugich sa swietne.

• 0
Dołączona grafika

cassi

cassi

Go KalistenikaPolska.pl!

• Zasłużony
  • 1,496 posts
Myślę ze jak człowiek przyzwyczai się do ćwiczeń z masą swojego ciała (bez żelastwa) to może już codziennie trenować.
Jeśli już nabrał trochę wprawy wtedy już nie ma się tych zakwasów, bo mięśnie są przyzwyczajone. Przecież kalistenika to nie siłownia :huh:
Ale jak już wchodzi w grę żelastwo to trzeba uważać
  • 0

Sopel

Sopel

Kaboom!

• Użytkownik
  • 747 posts
Warto pamiętać, że zakwasów nie powoduje kwas mlekowy tylko mikrourazy mięśni. Natomiast nawet Wade radzi żeby ćwiczyć tak, by one nie powstawały (więc czemu potem sam sobie zaprzecza, każąc ćwiczyć każdą partię raz w tygodniu?)
  • 0
Shut up and get moving.

Mateusz Drabik

Mateusz Drabik

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 69 posts
Zakwasy juz u mnie nie wystepuja , conajwyzej czuje takie dziwne uczucie palenia w miesniach na poczatku było czuc kazdy kawałek miesnia . Teraz zakwasow nie odczuwam :D

"W sile, w masie czy jednym i drugim?" z masa u mnie jest ciezko , a siła przybywa i rzezba ładna sie robi ;d jezeli o to chodzi
  • 0

cassi

cassi

Go KalistenikaPolska.pl!

• Zasłużony
  • 1,496 posts

Warto pamiętać, że zakwasów nie powoduje kwas mlekowy tylko mikrourazy mięśni. Natomiast nawet Wade radzi żeby ćwiczyć tak, by one nie powstawały (więc czemu potem sam sobie zaprzecza, każąc ćwiczyć każdą partię raz w tygodniu?)

Jak zaczynałem robiłem krok2 w podciągnięciach do poziomu próg przejścia 3s 30p na drugi dzień zakwasów nie miałem. Ale za tydzień już przeszedłem do kroku 3 podciąganie scyzorykowe próg początkowy 1s 10p to na następny dzień już miałem te zakwasy. To może robiłem źle?
http://kalistenikapo...-mini-ściągawka

Mateusz sorry że pisze ci w twoim poście. Czy słyszałeś o tym treningu Wade?
  • 0

Emil

Emil

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 662 posts
Ja po ostrym treningu mam zawsze zakwasy. Nie umiem przywyknac albo za malo trenuje :P
  • 0
Dołączona grafika

Sopel

Sopel

Kaboom!

• Użytkownik
  • 747 posts
Raczej za ostro ;P
  • 0
Shut up and get moving.

Mateusz Drabik

Mateusz Drabik

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 69 posts
Nie slyszalem , juz obczajam . Własnie sobie teraz robiłem serie z obciazeniem , pierwszy raz . Zobacze jutro jak bedzie , ogolnie zmeczenie miesni odczuwam , czasami nawet jakis gleboko w miesniu siedzi przyczajony zakwas , ale nie jest to taki ostry jak na poczatku .
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users