A najlepsze jest od 3min:10s
Filmik godny polecenia
Nazwa filmu od minuty 5:30?
Nasze strony:
Trenuje pod siłę, a nie wygląd to i sprawność mają dużo lepszą niż kulturyści jego gabarytów ![]()
Sprawność/funkcjonalność/moc/siła/wytrzymałość/mobilność > wygląd
Mięśnie są niczym jeśli nie mają użytku poza siłownią.
Jest jeszcze parę, ale to z asystą, bądź niepoprawne ( brzuchem do ściany, ale ręce dosyć daleko od ściany) Da się da, to nie ulega wątpliwości, ale trzeba lat ćwiczeń. Wydaje mi się, że trzebaby po pierwsze załatwić problem równowagi (pomagać sobie poniekąd nogami czyli np wykonywać to w jakimś rogu pokoju i trzeba mieć cholernie mocny triceps bo wydaje mi się, że to on odpowiada przez pewien czas sa opuszczanie, a bark tylko na początku, to trochę jak z wyciskaniem hantelki zza głowy. Progresja wydaje się być łatwa ale mi się wydaje, że nie bez powodu nie można doszukać się w 100% prawidłowej OAHSPU
Jest jeszcze parę, ale to z asystą, bądź niepoprawne ( brzuchem do ściany, ale ręce dosyć daleko od ściany) Da się da, to nie ulega wątpliwości, ale trzeba lat ćwiczeń. Wydaje mi się, że trzebaby po pierwsze załatwić problem równowagi (pomagać sobie poniekąd nogami czyli np wykonywać to w jakimś rogu pokoju i trzeba mieć cholernie mocny triceps bo wydaje mi się, że to on odpowiada przez pewien czas sa opuszczanie, a bark tylko na początku, to trochę jak z wyciskaniem hantelki zza głowy. Progresja wydaje się być łatwa ale mi się wydaje, że nie bez powodu nie można doszukać się w 100% prawidłowej OAHSPU
Użytkownik Mateusz01 edytował ten post 19 grudnia 2015 - 22:42
Skąd wiesz, że nie zrobi?
99 procent ludzi stojących na rękach nawet na bardzo dobrym poziomie nie ustoi sekundy na kółkach. Gość stoi na kołkach po ZAMACHU (np po 2,3 obrotach typu olbrzym na drążku) jak skała, nawet nie zdajesz sobie sprawy jaka to kolosalna różnica w porównaniu do zwykłego stania nawet OA, to jak porównać pompkę do OAHSPU już nie mówiąc o samolotach czy wiktorjanach, myślę, że skakanie na jednej rączce to dla niego banał, daje sobie łeb uciąć ![]()
Jest jeszcze Jim Bathurst, ale ręka też dość daleko od ściany:
https://www.instagra...-by=beastskills
Jako progresję robił pike pushups z nogami na coraz większym podwyższeniu (w tym część powtórzeń robił z pogłębionym zakresem ruchu-ręka na podwyższeniu):
https://www.instagra...-by=beastskills
Taką pompkę jak ten Jim Bathurst to myślę, że wiele osób by dało radę zrobić. Po 1 właśnie ręka daleko od ściany, po 2 nie wypycha ciała w górę tylko bardziej w tył, po 3 pomaga sobie nogą, po 4 nogi ma nieruchome, całe ciało powinno pójść co nieco przynajmniej w górę. Ale progresja całkiem spoko:)
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych