Jump to content

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Photo

Filmiki (Emil)

• Please log in to reply
55 replies to this topic

BeF1990

BeF1990

Outsider

• Zasłużony
  • 433 posts
  • LokalizacjaSosnowiec
Aj, ale przywaliłem głupotę... Prymityw jestem. Nie wiem jak ja to zrobiłem ale w ogóle nie zauważyłem/nie doszło do mnie, że tamtego posta napisałeś Ty zahir. Tak to jest jak się czyta na szybko i bardzo chce się mądrze odpisywać. Sorki wielkie, czuję się teraz jak debil.
Patrząc przez pryzmat wszystkich Twoich wypowiedzi na tym forum, które oczywiście sobie bardzo cenie i stereotyp Twojej osoby jaki mam w głowie zbudowany na wspomnianych wypowiedziach, absolutnie nie odebrałbym tamtego nawiasu jako uszczypliwość. Wystarczyło zerknąć na autora postu... Nauczka na przyszłość, karą niech będzie wyjście na debila.

Pompki zaprezentowane w Skazanym są na aktualną chwilę dla mnie zupełnie nie osiągalne i nawet ciężko mi sobie wyobrazić siebie samego jak je robię. Dla tego sam w swoim treningu wprowadzę do programu zaprawy więziennej jeszcze jeden pośredni krok w pompkach. Będzie to krok 9.5 czyli pompka według autorskiej techniki Pavela Tsatsouline tyle, że z treningu na trening będę zwężać rozstaw nóg. I tak aż dojdę do mistrzowskiego kroku 10. Zobaczymy może się uda... Ale do tego minie jeszcze sporo czasu. :)
  • 0

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
BeeF, daj spokój nic się nie stało. Nie masz za co przepraszać i wcale nie zrobiłeś z siebie "debila". Masz cenne uwagi i cenię sobie Twoje doświadczenia. co do pompki jednorącz. Wrzuciłem do działu ćwiczenia inną wariację pompki jednorącz i jestem ciekaw Twojej opinii na jej temat. Według mnie jest bardzo ciekawa i funduje niesamowite obciążenia na stawy i mięśnie. Łamie stereotyp ruchu, więc jest to bardzo pożądane wszędzie tam, gdzie siła jest potrzebna w różnych nietypowych ruchach (sztuki walki, parkour itp.). wykonanie może niezbyt techniczne ale dopiero się uczę:)
  • 0

Emil

Emil

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 662 posts
Ja poznalem street workout w ostatnie wakacje. Cwiczylem wtedy troche lafayem, potem mnie to znudzilo i od stycznia jakos cwicze po swojemu. Co do pompek wg Skazanego - jestem w stanie zrobic po kilka powtorzen kroku 9, ale np. kroku 8 nie moge zrobic bo mam za duze problemy z rownowaga. Ale tez mysle, ze ta pompka jest do zrobienia :)

Zahir11 - chetnie ponagrywam jeszcze jak bede mial sprzet lepszy :)
  • 0

dragon

dragon

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 109 posts
Dodam swoje 3 grosze. Wydaje mi się że pompka z szeroko rozstawionymi nogami ma swoje plusy, jeśli potraktować ją jako krok pośredni. Podobnie jak we wznosach nóg coraz bardziej prostujemy nogi, tak tutaj możesz coraz bliżej siebie dawać nogi zmuszając siebie do coraz większego napięcia. I w ten sposób po jakimś czasie możliwe że zrobi się pompkę wg. Paula Wade'a. (choć jak dla mnie to jeszcze długa droga:(
  • 0

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
Dragon, masz całkowitą rację
  • 0

weyer

weyer

Advanced Member

• Użytkownik
  • 62 posts
  • LokalizacjaBydgoszcz
Witam wszystkich serdecznie!
To mój pierwszy post na forum (swoją drogą bardzo udanym i sympatycznym) :-)
Wracając do filmu zamieszczonego przez Emila, wydaje mi się (choć nie jestem specjalistą;-)), że warto je wykonywać jako krok pośredni pomiędzy pompkami na jednej łapie wg Paula skupiając się jednak dokładniej na technice by nie nabierać złych nawyków mogących co nieco namieszać w dalszym progresie (myślę tu o technicznych niuansach opisanych wcześniej przez BeFa).
Myślę, że poprawne technicznie pompki na jednej ręce wg Skazanego wymagają niesamowitej sprawności, diabelskiego skupienia na technice i bardzo dużego wysiłku włożonego w trening, zresztą jak każdy z "Kroków Mistrzowskich". Niemniej jednak jestem przekonany, że są w zasięgu każdego z nas, w końcu nie bez powodu skupiliśmy się na tym forum (BTW jestem ciekaw kto pierwszy zamieści filmik na którym wykonuje poprawnie pompki z kroku mistrzowskiego - stawiam duże piwko wygranemu ;-) )
Emil świetny film, mnie bardzo zmotywował.
P.S. W jakim mieście macie taki fajny plac zabaw :)
Pozdrawiam wszystkich użytkowników, na pewno będę często tutaj zaglądał!
  • 0

BeF1990

BeF1990

Outsider

• Zasłużony
  • 433 posts
  • LokalizacjaSosnowiec
No to teraz mamy dodatkową motywacje... Kto pierwszy zrobi poprawnie pompki z kroku mistrzowskiego? :D
  • 0

krzysiek20ino

krzysiek20ino

Jay-Jay Petersburg

• Zasłużony
  • 1,536 posts
Jak wyglądają pompki z kroku mistrzowskiego? ;)
  • 0

Sopel

Sopel

Kaboom!

• Użytkownik
  • 747 posts
Na jednej ręce, nogi blisko siebie :P
  • 0
Shut up and get moving.

Michal

Michal

Advanced Member

• Zasłużony
  • 1,598 posts
  • LokalizacjaWawa

Jak wyglądają pompki z kroku mistrzowskiego? ;)

Tu widać:
http://kalistenikapo...ment.php?aid=41
  • 0
Słownik ćwiczeń | Mapa miejsc do ćwiczeń

"Kto by chciał być normalnym? My chcemy być nadzwyczajni!"

krzysiek20ino

krzysiek20ino

Jay-Jay Petersburg

• Zasłużony
  • 1,536 posts
Wow. :D To się biorę do roboty. :D
  • 0

Guest_zahir11_*

Guest_zahir11_*
  • Gość
W poście "nakręcajmy się" już się zadeklarowałem, że ja za pól roku. Nie wiem czy to będzie najszybciej ale myślę, że będzie realne:)
  • 0

krzysiek20ino

krzysiek20ino

Jay-Jay Petersburg

• Zasłużony
  • 1,536 posts
Spoko, spoko. Powodzenia. Ale ćwiczenie miazga :D
  • 0

Mariokko

Mariokko

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 13 posts
Co do pompek na jednej ręce nie będę wygłaszał swojej opinii bo niezależnie od tego jak bym się do niej nie ustawił to zawsze kończę z twarzą na podłodze :D Tak jak napisał Zahir : ten filmik ma dużą wartość przez to, że nagrał go amator. To oznacza, że cel jest osiągalny i warto do niego dążyć. Dzięki. Świetna motywacja!!!
  • 0

Emil

Emil

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 662 posts

Korzystając z tego, że mogłem dorwać się do nieco lepszego sprzętu niż komórka nagrałem kolejny filmik. Na początek moje lipne muscle upy ;) ale i tak się nimi jaram bo jakiś czas temu nawet coś takiego było nie do ogarnięcia. Ćwiczenie z 2:20 w ogóle próbuje w całości po raz pierwszy. Generalnie fajny motyw z tymi filmikami, potem człowiek widzi gdzie mu technika siada i co trzeba poprawić.
  • 0
Dołączona grafika

kolecc

kolecc

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 247 posts
Niestety nie mogę oglądać filmiku ponieważ wyskakuje komunikat "
Ten film wideo jest prywatny."
  • 0
To podróż daje nam szczęście, nie jej cel.

Orel

Orel

Szeryf :D

• Administrator - Boss

• 582 posts

Niestety nie mogę oglądać filmiku ponieważ wyskakuje komunikat "
Ten film wideo jest prywatny."

Ja mam to samo.
  • 0

Emil

Emil

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 662 posts
Fakt, nie odznaczylem tego. Juz powinno byc ok. W razie co tutaj link
  • 0
Dołączona grafika

Orel

Orel

Szeryf :D

• Administrator - Boss

• 582 posts
Szacuneczek Emil, bardzo dobra technika. Wolno starannie bez zbędnych nienaturalnych ruchów.
  • 0

Sopel

Sopel

Kaboom!

• Użytkownik
  • 747 posts
Ładna muzyka, ładna siłówka, ładne makaki :D
  • 0
Shut up and get moving.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users