Skocz do zawartości

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Zdjęcie

ketle + kalistenika ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
23 odpowiedzi w tym temacie

kano

kano

KB-MASTER !

• Zasłużony
  • 1 325 postów
Moja wersja:
1. weź takie obciążenie, żebyś zrobił maksymalnie 5-6powtórzeń
2. rób 1-2 powtórzenia 4-6x dziennie (czyli przerwy przynajmniej 1-2godziny pomiędzy podejściami).
Nie ma takiej opcji, że w 3h zrobisz 6 podejść po 3 powtórzenia.
Robisz sobie serię z rana, serię po szkole/pracy, ze 2h później, jeszcze później i jeeeeszcze później :)
Na pewno nie siedzisz w szkole codziennie po 8h, więcczasem pewnie uda Ci się przed szkołą zrobić 2 serie..
3. żadnego oszukiwania !!
Jeśli masz 5RM, to 1-2 powtórzenia zrobisz technicznie poprawnie. Jak nie masz siły - zrób tylko jedno!
4. nie robimy do załamania!
5RM ---> robisz 1-2powtórzenia - nie ma możliwości załamania!

Mam wrażenie, że lepiej robić coś ciężkiego (5RM) niż lżejszego (10RM).

Inna opcja - robisz po 4-5powtórzeń bez obciążenia.
Codziennie 4-6serii - przerwy optymalnie długie (j.w. - żadne 4serie w 2h!!)

Jeszcze przyczepię się uchwytu - zdecyduj się na jeden - polecam szeroki nachwyt, bo jest najcięższy :)

Jeśli robiłeś GTG podchwytem, nachwytem, mieszanym, itp. - a chciałeś potem progres w jakimś jednym chwycie - miało prawo się nie udać..

Zwłaszcza wychodząc z założenia, że SIŁA TO UMIEJĘTNOŚĆ !!

Powiedzmy, że miałeś 4warianty chwytu - robiłeś równo - po 25% powtórzeń na każdy.
Chciałeś progres w każdym chwycie? czy tylko w jednym?? Jak ??

• 0

mateusz

mateusz

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 35 postów
w książce pisało aby trening robić różnorodnie ;) żeby nie był jednostajny. Robiłem podchwytem na różne szerokości, z obciążeniem i bez. Dobra to jutro ustalę sobie max z obciążeniem i od czwartku zaczynam. Robić od pon do soboty ?? i czy dorzucić z rana pompki ??
  • 0
"Bez walki nie ma postępu" F.Douglas

Dołączona grafika

kano

kano

KB-MASTER !

• Zasłużony
  • 1 325 postów
Chcesz to pompuj, tylko się tymi pompkami nie zajeżdżaj!
GTG - to coś dodatkowego.. coś co możesz wykonywać POMIMO innych treningów.
Dlatego też nie ma opcji załamania w GTG.

Możesz robić 5 dni pod rząd, a możesz inaczej - byle te 5dni na 7 było treningowymi.

(nie komplikuj łącząc GTG z Armstrongiem. Jeśli będziesz się zajeżdżał pompkami, to może być bez efektów. Co Ci szkodzi spróbować 2tyg? Przemyśl jeszcze, czy nie lepiej robić 4-5powt. nachwytem bez obciążenia)
  • 0

mateusz

mateusz

Go KalistenikaPolska.pl!

• Użytkownik
  • 35 postów
mam egzaminy za 3 miesiące i muszę podciągać się 21x ;] więc już nie wiem który trening robić ;D
  • 0
"Bez walki nie ma postępu" F.Douglas

Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych