Czy ktoś z tego forum trenuje z keltami ?? ( kulowe obciążniki) chciałbym połączyć trening z keltami z kalisteniką . Tylko nie wiem jaki ;/
Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!Zaloguj się Zarejestruj się
ketle + kalistenika ?
Rozpoczęty przez
mateusz
, mar 13 2012 16:41
Napisano 13 marca 2012 - 21:05
hmm mam ketla od 2 miesięcy , kupiłem sobie 24kg, z początku nie umiałem go nawet dobrze podnieść ale teraz jest luzik, największy problem mam z wiatrakami;/
luziolek trenujesz metodami pavla? masz może jego książkę ?? robisz 1/2 max na rozwój siły ?? może robisz jakiś inny, konkretny trening ??
znalazłem w sieci trening na siłę i nie jest wymagający.
http://www.kettlebel... treningowy.pdf
Od następnego tygodnia, zaczynam trening z ketlem + kalinistyka, nie mogę zapomnieć o bieganiu i pływaniu a i do tego wszystkiego podciąganie. Kurcza nie wiem jak to wszystko połączyć aby wszystko współgrało. Jeśli ktoś zapyta mnie dlaczego tak duże tego to odpowiem mu ze muszę, bo przygotowuje się na testy, podciąganie 20, bieg 1km <3min, pływanie na 50 m <33s.
Boję się ze znów się przetrenuj jak to było w przypadku Armstronga, aktualnie robię smarowanie gwintów, też mam pytanie z tym związane. Ile razy na dzień trzeba się podciągnąć w smarowaniu aby uzyskac dobry efekt, mam szkołe itp i chciałbym to sobie jakoś rozdzielić od tej 13-15 do 23-24
luziolek trenujesz metodami pavla? masz może jego książkę ?? robisz 1/2 max na rozwój siły ?? może robisz jakiś inny, konkretny trening ??
znalazłem w sieci trening na siłę i nie jest wymagający.
http://www.kettlebel... treningowy.pdf
Od następnego tygodnia, zaczynam trening z ketlem + kalinistyka, nie mogę zapomnieć o bieganiu i pływaniu a i do tego wszystkiego podciąganie. Kurcza nie wiem jak to wszystko połączyć aby wszystko współgrało. Jeśli ktoś zapyta mnie dlaczego tak duże tego to odpowiem mu ze muszę, bo przygotowuje się na testy, podciąganie 20, bieg 1km <3min, pływanie na 50 m <33s.
Boję się ze znów się przetrenuj jak to było w przypadku Armstronga, aktualnie robię smarowanie gwintów, też mam pytanie z tym związane. Ile razy na dzień trzeba się podciągnąć w smarowaniu aby uzyskac dobry efekt, mam szkołe itp i chciałbym to sobie jakoś rozdzielić od tej 13-15 do 23-24
"Bez walki nie ma postępu" F.Douglas
Napisano 15 marca 2012 - 12:16
brzmi spoko , pozniej obczaje te filmiki , ja trenuje trening 300 jezeli kojarzysz? ile razy w tygodniu cwiczysz , najlepiej tak od 3 do 4 zebby sie nie spalic , polecam ci np. ketle we wtorek albo pon , dwa dni przerwy kalenistyka , uznajmy ze w piatek cwiczysz podciagniecia. a w sobote czy niedziele na wiekszym luzie juz bieganie i plywanie
Napisano 15 marca 2012 - 15:57
wczoraj napisałem plan. Gł cel to podciąganie 21, bieg na 1km poniżej 3 minut. Basen 5o metrów w 33 sekundy i do tego wszystkiego 10x10 ale nie wiem jaki trening robić. Chyba co jakiś czas będę po prostu robił to 10x10 i tyle
Pon:
-kalinistyka(pompki, wznosy nóg)
-dobijam wszystko ketlami
-podciąganie
wto:
-bieg interwałowy, jedne sesja 20-40minut
-podciąganie
środa:
-kalinistyka(podicganie, przysiady)
-ketle
-podciąganie
Czwartek:
-podciąganie
piątek:
-kalinistyka(pompki na rekach, mostek)
-basen
-podciąganie
Sobota
Niedziela:
-basen
-wybieganie, dystans ok 10km
-podciąganie
Dodam ze trening z ketlami robię na siłe czyli 1/2 max x kilka serii http://www.kettlebel... treningowy.pdf .
Kalinistyka od podstaw czyli zaczynam o kroku 1, i co miesiąc będę zwiększał.
Podciąganie metoda smarowania gwintów lub Plan armstronga, jeszcze się zastanawiam.
a tych 300 coś kojarzę, ale jak możesz to wrzuć plan, za 2 miesiące będę kończył sesje z ketlami więc się przyda.
Pon:
-podciąganie
wto:
-podciąganie
środa:
-ketle
-podciąganie
Czwartek:
-podciąganie
piątek:
-basen
-podciąganie
Sobota
Niedziela:
-basen
-podciąganie
Dodam ze trening z ketlami robię na siłe czyli 1/2 max x kilka serii http://www.kettlebel... treningowy.pdf .
Kalinistyka od podstaw czyli zaczynam o kroku 1, i co miesiąc będę zwiększał.
Podciąganie metoda smarowania gwintów lub Plan armstronga, jeszcze się zastanawiam.
a tych 300 coś kojarzę, ale jak możesz to wrzuć plan, za 2 miesiące będę kończył sesje z ketlami więc się przyda.
Napisano 15 marca 2012 - 15:57
wczoraj napisałem plan. Gł cel to podciąganie 21, bieg na 1km poniżej 3 minut. Basen 5o metrów w 33 sekundy i do tego wszystkiego 10x10 ale nie wiem jaki trening robić. Chyba co jakiś czas będę po prostu robił to 10x10 i tyle
Pon:
-podciąganie
wto:
-podciąganie
środa:
-ketle
-podciąganie
Czwartek:
-podciąganie
piątek:
-basen
-podciąganie
Sobota
Niedziela:
-basen
-podciąganie
Dodam ze trening z ketlami robię na siłe czyli 1/2 max x kilka serii. Kalinistyka od podstaw czyli zaczynam o kroku 1, i co miesiąc będę zwiększał.
Pon:
-podciąganie
wto:
-podciąganie
środa:
-ketle
-podciąganie
Czwartek:
-podciąganie
piątek:
-basen
-podciąganie
Sobota
Niedziela:
-basen
-podciąganie
Dodam ze trening z ketlami robię na siłe czyli 1/2 max x kilka serii. Kalinistyka od podstaw czyli zaczynam o kroku 1, i co miesiąc będę zwiększał.
Napisano 17 marca 2012 - 23:41
Napisano 18 marca 2012 - 00:11
To chyba to w takim razie ; ) http://www.sportowie...ing-300-spartan
Napisano 18 marca 2012 - 02:01
no nic dzięki
może za 3 miesiące jak będę zmieniał trening to go zastosuje
ale raczej zostaje przy ketlach i z kalisteniką. Hm a co byście powiedzieli aby rozwinąć forum o działy związane z keltami?? w POlsce jest tylko jedne porządne forum które i tak bardzo słabo się rozwija....
Napisano 27 marca 2012 - 06:24
"Ile razy na dzień trzeba się podciągnąć w smarowaniu aby uzyskac dobry efekt, mam szkołe itp i chciałbym to sobie jakoś rozdzielić od tej 13-15 do 23-24"
Ja podciągam się zawsze wchodząc do kuchni ale niekiedy (często jest to nudna niedziela) ustawiam budzik w telefonie z drzemką 30 min. Gdy budzik dzwoni, daję drzemkę i lecę zrobić 3 dokładne, powolne, podciągnięcia często z nogami uniesionymi tak jak w siadzie płaskim. Jedno jest pewne w smarowaniu gwintów nie powinieneś przekraczać 5 powtórzeń, nie uwierze też gdy ktoś mi powie że pięć to za mało. Dodaj butelkę z wodą lub tak jak ja unieś nogi przed siebie, lub wykonuj opuszczanie najwolniej jak tylko potrafisz
Ja podciągam się zawsze wchodząc do kuchni ale niekiedy (często jest to nudna niedziela) ustawiam budzik w telefonie z drzemką 30 min. Gdy budzik dzwoni, daję drzemkę i lecę zrobić 3 dokładne, powolne, podciągnięcia często z nogami uniesionymi tak jak w siadzie płaskim. Jedno jest pewne w smarowaniu gwintów nie powinieneś przekraczać 5 powtórzeń, nie uwierze też gdy ktoś mi powie że pięć to za mało. Dodaj butelkę z wodą lub tak jak ja unieś nogi przed siebie, lub wykonuj opuszczanie najwolniej jak tylko potrafisz
Jeśli nie potrafisz to cię naucze, jeśli nauczyć się nie chcesz to cię do tego zmusze
Napisano 27 marca 2012 - 12:32
no nie wiem robiłem przez 2 tygodnie to smarowanie i zerowy progres. Armstrongiem zrobiłem 10 powtórzeń a tutaj nic , i nie zaniedbywałem sprawy. Chodziłem się podciągać co 40min - 1h i nic. Wczoraj zacząłem Armstronga i dziś czuje plecy więc nie wiem jak to jest.. może mam poprostu taki organizm ;/ ech
Napisano 27 marca 2012 - 16:56
Napisano 27 marca 2012 - 18:01
1. Połowa Twojego maxa = 5.
2. Przedobrzyłeś z liczbą serii
3. GTG to patent siłowy - siła to umiejętność.
Ja robiąc 1-2 pistolety - kilka razy dziennie doszedłem do 10na stronę (w 4 tyg) !! Zaczynałem od 1-2 brzydkich powtórzeń na nogę..
Czy z maxa równego 10 poszedłbym dalej robiąc GTG ?? Nie wiem.. Samą metodę ogólnie - polecam!
Rób z obciążeniem - wtedy max spadnie i te 3powtórzenia będą stosunkowo trudniejsze - czyli efektywniejsze
2. Przedobrzyłeś z liczbą serii
3. GTG to patent siłowy - siła to umiejętność.
Ja robiąc 1-2 pistolety - kilka razy dziennie doszedłem do 10na stronę (w 4 tyg) !! Zaczynałem od 1-2 brzydkich powtórzeń na nogę..
Czy z maxa równego 10 poszedłbym dalej robiąc GTG ?? Nie wiem.. Samą metodę ogólnie - polecam!
Rób z obciążeniem - wtedy max spadnie i te 3powtórzenia będą stosunkowo trudniejsze - czyli efektywniejsze
Napisano 27 marca 2012 - 18:56
Dobra , dam szanse gtg. Daje 2tyg. Ile proponujesz serii ? ;> wrzucę na plecy 6kg i zrobię te 2-3 powtórzenia. Bede powolutku się opuszczał i technicznie na 6. Co powiesz aby czasami oszukać ? ???
kurcze jak ja nie lubię ćwiczeń gdzie się nawet nie spocę ;/
jeśli chodzi o bieganie to jest już luzik.
) trochę jeszcze boli ale nie utrudnia już biegania
jak zawsze robiłem interwały ale poprawne. Ludzie mylą interwały z mocnymi aerobami. W sumie też robię źle bo jak narazie z pulsu 108 procent schodzę tylko na 89 ale już czuje treningi
)
kurcze jak ja nie lubię ćwiczeń gdzie się nawet nie spocę ;/
jeśli chodzi o bieganie to jest już luzik.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »

Do góry
Zgłoś