Mam prośbę jeśli ktoś z Was zna jakieś godne polecenia pozycje książkowe traktujące o treningu z ciężarem własnego ciała to poproszę o podanie autora/ów i tytułu/ów w tym wątku.
Z góry dziękuje
Revo
Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!Zaloguj się Zarejestruj się

Literatura
Rozpoczęty przez
Revo
, lut 12 2012 22:46
Napisano 14 lutego 2012 - 16:56

Stworzyłem osobne tematy dla każdej z poleconcych tutaj książek. W ten sposób opinie i dyskusje na temat każdej z książek będą odbywały się w osobnych wątkach, co znacznie zwiększy przejrzystość. Jeśli chcecie polecić książkę, która nie została jeszcze wymieniona, napiszcie jej tytuł w tym temacie a dodam nowy wątek o niej.
Napisano 15 lutego 2012 - 13:15

Z zagranicznych pozycji polecam "Convict Conditioning 2" czyli druga czesc Skazanego na trening. Tym razem rozwijanie sily uchwytu, flaga w dwoch wersjach i wiecej rozkimny a propo samego treningu.
Kolejna ksiazka to "Never Gymless" (Ross Enamait) - podciagania, pompki, cwiczenia na dynamike, plany treningowe, dieta. Tego samego autora krazy po sieci e-book "Warrior Workout" ale narazie nie mialem okazji sie mu blizej przyjrzec. Jak dobrze poszukac to znajdziecie sie e-booki wszystkich tych ksiazek.
Kolejna ksiazka to "Never Gymless" (Ross Enamait) - podciagania, pompki, cwiczenia na dynamike, plany treningowe, dieta. Tego samego autora krazy po sieci e-book "Warrior Workout" ale narazie nie mialem okazji sie mu blizej przyjrzec. Jak dobrze poszukac to znajdziecie sie e-booki wszystkich tych ksiazek.
Napisano 15 lutego 2012 - 17:03

Nic mi nie wiadomo o istnieniu polskich wersji. Jako ciekawostke dodam jeszcze jedna polska pozycje. Wyszperalem ja przypadkowo w rodzinnej biblioteczce. "Jak stac sie silnym i sprawnym" Zakrzewskiego. Rok wydania - 1971. Generalnie ksiazka o rozwijaniu miesni, sylwetki plus cwiczenia kilku owczesnych sportowcow. Troche podnoszenia zelastwa ale tez duzo cwiczen z masa wlasnego ciala - balansowanie na rekach, pistolety, wariacje pompek z uzyciem krzesel, L-sit itd.
Ksiazka ma juz swoje lata i troche sie sypie ale jesli ktos jest chetny moge postarac sie zeskanowac co ciekawsze fragmenty i wrzucic w ramach ciekawostki.
Nie mam pojecia czy ta ksiazka jest gdzies dzisiaj do dostania.
Ksiazka ma juz swoje lata i troche sie sypie ale jesli ktos jest chetny moge postarac sie zeskanowac co ciekawsze fragmenty i wrzucic w ramach ciekawostki.
Nie mam pojecia czy ta ksiazka jest gdzies dzisiaj do dostania.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych