Jak są słuchy, że jajko surowe źle się wchłania, to poproszę o 3 artykuły mówiące o tym samym. Ktoś coś ma?
Tylko skrócę, nie jajko całe surowe, tylko żółtko surowe.
Bo to białko jaja jest słabo wchłanialne.
Nasze strony:
Jak są słuchy, że jajko surowe źle się wchłania, to poproszę o 3 artykuły mówiące o tym samym. Ktoś coś ma?
Tylko skrócę, nie jajko całe surowe, tylko żółtko surowe.
Bo to białko jaja jest słabo wchłanialne.
Rodzaje sił, więc zastanów się nad czym chcesz pracować:
* siłą bezwzględna * siła względna * siła maksymalna * siła ogólna * siła szybkościowa * siła specjalna * siła wytrzymałości mięśniowej * siła biegowa
Z tego co kojarzę dobrze jest, np. nie ścinać żółtka podczas smażenia - oszczędzamy wtedy m.in. kwas foliowy.
Polecam poszukać innych badań na ten temat bo z wynikami bywa różnie - jak komu pasuje
Rodzaje sił, więc zastanów się nad czym chcesz pracować:
* siłą bezwzględna * siła względna * siła maksymalna * siła ogólna * siła szybkościowa * siła specjalna * siła wytrzymałości mięśniowej * siła biegowa
Tak, ale białko w żółtku jest w podobnej ilości (ok 25% mniej) w porównaniu do białka (90% wody). Więc to żółto jest najcenniejszą i najistotniejszą częścią
Użytkownik Jakub Girya edytował ten post 18 lutego 2018 - 14:02
Tak oto chodzi, to co piszesz, ze w żółtku jest wiecej białka niz w białku jajka to prawda.Tak, ale białko w żółtku jest w podobnej ilości (ok 25% mniej) w porównaniu do białka (90% wody). Więc to żółto jest najcenniejszą i najistotniejszą częścią
Rodzaje sił, więc zastanów się nad czym chcesz pracować:
* siłą bezwzględna * siła względna * siła maksymalna * siła ogólna * siła szybkościowa * siła specjalna * siła wytrzymałości mięśniowej * siła biegowa
Konkretnie o surowym żółtku:
i kolejne do poczytania:
http://barbellkitche...go-nic-dobrego/
Użytkownik Jakub Girya edytował ten post 23 lutego 2018 - 09:27
Żółtko jest najważniejsze to fakt. Rozbij jajko i daj jakiemuś zwierzęciu do jedzenia to zobaczysz co pierwsze zniknie.
Rafał35, to wiem, chciałem się dowiedzieć, coś czego jeszcze nie wiem.
O dzięki, to już jest konkret ;p
Patrze, a ten materiał video wyszedł dopiero wczoraj ;p
Rodzaje sił, więc zastanów się nad czym chcesz pracować:
* siłą bezwzględna * siła względna * siła maksymalna * siła ogólna * siła szybkościowa * siła specjalna * siła wytrzymałości mięśniowej * siła biegowa
Ciesza mnie takie brednie i taka propaganda. W sumie nic mi do tego czy ktos na tym trzepie hajsy, ale jak czytam jednoczesnie na koncu takie bzdury
Sugerujemy zastosowanie po treningu szejka z białka serwatkowego (WPC/WPI) o wartości protein 0,25-0,3g/kg mc lub pełnowartościowego posiłku zawierającego minimum 20-40g białka (5).
....to wiem, ze szybko musze zapomniec calosc tego co przeczytalem, bo stracilem bezpowrotnie cenny czas, ktory moglem zuzyc na jedzenie jajek....
smalcownia.pl
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych