Bardzo krótkie:
Nasze strony:
Akurat przy przerzucaniu opony można się nieco przygarbić, aby zaprzeć całym ciałem tę oponę w najtrudniejszej fazie ruchu (przede wszystkim przycisnąć klatkę do opony), co odciąża ramiona. Inaczej mógłbyś sobie uszkodzić bicepsy przy takim obciążeniu, chyba że mówimy o bardzo małej oponie. W każdym razie nie jest to martwy ciąg.
E = mc2
Efekty = motywacja * (ciężka praca)2
Enstein naprawdę był geniuszem.
Dlatego właśnie, że ten sport wymusza nieprawidłowe postawy, walkę z czasem i brak jakości w stosunku do ilości - nie lubię i nie poważam crossfitu. Mało tego - większość ćwiczeń w crossficie to ćwiczenia złożone z połączenia ruchów dynamicznych, statycznych, czy nawet 2-3 ćwiczeń i ich transpozycji między sobą i za takie rzeczy powinny brać się osoby, które są bardzo dobrze wyćwiczone i mają super technikę w poszczególnych ruchach, a niestety ale za ten sport biorą się totalni, nie rozćwiczeni amatorzy bo jest moda.. Na "crossfitowców" u siebie na siłce staram się nie patrzeć w ogóle bo nóż się w kieszeni odpala
Fakt faktem że w crossfit'cie technika może być bardziej zaburzona przez walkę z czasem, ale strongmani również w ten sposób wykonują to ćwiczenie - przynajmniej na zawodach, gdzie również ścigasz się z innymi ale jednak opony ważą ponad 300 kg. Nawet mimo napierania całym ciałem i odciążenia ramion można doznać kontuzji, jak np. Pudzianowski w 2009 r. gdy zerwał biceps.
E = mc2
Efekty = motywacja * (ciężka praca)2
Enstein naprawdę był geniuszem.
Te opony są nawet lekkie.Akurat przy przerzucaniu opony można się nieco przygarbić, aby zaprzeć całym ciałem tę oponę w najtrudniejszej fazie ruchu (przede wszystkim przycisnąć klatkę do opony), co odciąża ramiona. Inaczej mógłbyś sobie uszkodzić bicepsy przy takim obciążeniu, chyba że mówimy o bardzo małej oponie. W każdym razie nie jest to martwy ciąg.
Rodzaje sił, więc zastanów się nad czym chcesz pracować:
* siłą bezwzględna * siła względna * siła maksymalna * siła ogólna * siła szybkościowa * siła specjalna * siła wytrzymałości mięśniowej * siła biegowa
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych