Jump to content

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Photo

Moje posiłki - Soldier

• Please log in to reply
65 replies to this topic

soldier

soldier

Advanced Member

• Użytkownik
  • 166 posts

Proste... 

Chłopaki specjalnie dla was jeszcze raz step by step z dzisiejszej kolacji mojej córki, tym razem na słodko ;)

Składniki do naczynia, mieszamy chwilę widelcem i powstaje taka masa

d86b5b5cf7e24b03med.jpg

Łyżką na patelni formujecie palcki. Smażycie, na tłuszczu powoli. Ja smażę bez przykrycia i nie daje proszku ale spokojnie można tak jak pisze phillix.

d9ea8b1e661b49ecmed.jpg

6103621536cad9b6med.jpg

Zostaje tylko je zjeść. ;)

177e05738a38bc50med.jpg

Prościej się nie da... ;)

• 0

soldier

soldier

Advanced Member

• Użytkownik
  • 166 posts

Ja jutro omlet robię na drugie śniadanie, tym razem będzie z mielonymi migdałami ;)

• 0

soldier

soldier

Advanced Member

• Użytkownik
  • 166 posts

Moja jutrzejsza miska do czasu powrotu do domu czyli śniadanie, drugie śniadanie, przed treningowy i po treningowy.

1. Jajecznica na maśle.

2. Omlet migdałowy.

3. Wołowina.

4. Warzywa na parze.

Po powrocie do domu ryba, nabiał i orzechy.

e2375f1570c307c8med.jpg

c67eee87584c8500med.jpg

dc1145286343eff6med.jpg

Edited by soldier, 29 February 2016 - 23:36 PM.

• 0

majlo

majlo

Advanced Member

• Bywalec
  • 200 posts
Proste... 
Chłopaki specjalnie dla was jeszcze raz step by step z dzisiejszej kolacji mojej córki, tym razem na słodko ;)

Składniki do naczynia, mieszamy chwilę widelcem i powstaje taka masa

Łyżką na patelni formujecie palcki. Smażycie, na tłuszczu powoli. Ja smażę bez przykrycia i nie daje proszku ale spokojnie można tak jak pisze phillix.

Zostaje tylko je zjeść. ;)

Prościej się nie da... ;)

Ja zblendowalem na maxa, wyszedl sam płyn bez grudek. Postanawiam poprawe ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  • 0

novy

novy

Student Siły

• Bywalec
  • 495 posts
  • LokalizacjaWarszawa
Omlet pod różną postacią często się u Ciebie pojawia. Fajnie, bo to nie leci nudą.
  • 0

“Tension is strength. Tension is power. Tension is slow. Tension is fatigue.
Relaxation is speed. Relaxation is mobility and flexibility, and it’s also a weakness. It’s endurance, but it’s weakness.
Tension is stronger, faster, but you give out sooner. Relaxation can go longer, but you’re not as strong. Work tension and relaxation equally.”

soldier

soldier

Advanced Member

• Użytkownik
  • 166 posts

Omlet i placki zjadam powiedzmy raz w tygodniu, wołowina, wieprzowina 1-2 razy w tygodniu, podobnie kurczak, podroby i ryba. Tak mniej więcej to u mnie wygląda.

Omlet i placki robię częściej bo moje dziewczyny się nimi zajadają ;) więc będę wrzucał.

Z czasów kiedy można powiedzieć, że mieszkałem w siłowni został mi bogaty repertuar omletów. Mógłbym pewnie przez 2-3 tygodnie wrzucać nowy ;)

Tyle lat kombinowania na różnych dietach więc parę przepisów się uzbierało. Jak długo można jeść 5 potraw w kółko...? Trzeba kombinować.

Mailo próbuj bo warto... ;)

Edited by soldier, 01 March 2016 - 00:27 AM.

• 0

soldier

soldier

Advanced Member

• Użytkownik
  • 166 posts

Dzielę się dziś z wami kolejnym szybkim, łatwym, tanim, pożywnym i smacznym przepisem... :) Wielu z was pewnie go zna ale Ci którzy nie znają powinni spróbować. 

Otóż chcę wam dziś przedstawić danie, które ląduje na moim talerzu dość często, bez względu na to jaka jest pora dnia. Idealnie nadaje się na śniadanie, obiad, kolację, przekąskę. Panuje tu całkowita dowolność smaku i w zasadzie ogranicza was jedynie wasza wyobraźnia.

FRITTATA - z czym chcecie.

Frittata - kolejne banalne danie ale chyba o takie, tu chodzi. Myślę, że każdy ćwiczący, gotujący sobie codziennie posiłki do domu i na wynos nie oczekuje, że znajdzie tu przepis na kaczkę z jabłkami a raczej na danie, które przygotuje szybko, będzie pożywne i smaczne. Taka właśnie jest Frittata.

Co potrzebujemy:

1. jajka - ja przeważnie robię sobie z 4-5 jaj jeśli ma to być posiłek lub z 2-3 jeśli przekąska.

2. przyprawy - jakie chcecie. Ja daję zawsze sporo bazylii, troszkę soli i pieprzu, ewentualnie jakieś zioła.

3. Składniki - jakie kto lubi. Od wszelkich warzyw, przez mięsa, ryby, sery, nasiona itd.

Prezentowana dziś frittata jest z bazylią, serem fetą, pomidorem i słonecznikiem. Jak ja robimy?

Wbijamy do miseczki jajka + przyprawy i bełtamy widelcem. Następnie wlewamy jajka na rozgrzaną patelnię ( przy tym daniu nie lubię kiedy jest na patelni dużo tłuszczu, najczęściej wlewam na patelnię ok. łyżkę oleju i rozcieram go po patelni ręczniczkiem papierowym ). Teraz układamy na jajkach nasze składniki, zmniejszamy ogień, przykrywamy pokrywką i smażymy na malutkim ogniu aż jajka się całkowicie zetną. Gotowe ;)

Najlepiej smakuje na ciepło.

Nie podaje makro bo zależy z ilu jajek ją zrobicie i z czym. Prezentowana jest zrobiona z dwóch jajek i w wersji Low Carb.

Frittata z bazylią, serem fetą, pomidorem i słonecznikiem.

4ffe9cde4829f32cmed.jpg

Edited by soldier, 03 March 2016 - 23:23 PM.

• 0

Stonish

Stonish

Advanced Member

• Użytkownik
  • 133 posts

Jakieś sposoby na

4. Warzywa na parze.

żeby nie wyszły mdłe?

• 0

novy

novy

Student Siły

• Bywalec
  • 495 posts
  • LokalizacjaWarszawa

Jakieś sposoby na

żeby nie wyszły mdłe?

Może na 2 minuty na patelnię z przyprawami?

• 0

Relaxation is speed. Relaxation is mobility and flexibility, and it’s also a weakness. It’s endurance, but it’s weakness.
Tension is stronger, faster, but you give out sooner. Relaxation can go longer, but you’re not as strong. Work tension and relaxation equally.”

majlo

majlo

Advanced Member

• Bywalec
  • 200 posts

Jakieś sposoby na
żeby nie wyszły mdłe?

Dokladnie ja tak robie wtedy sa takie przypieczone

• 0

soldier

soldier

Advanced Member

• Użytkownik
  • 166 posts
Można tak zrobić, ewentualnie poszukaj jakiejś przyprawy.
Schodzę z BF poniżej 8 % więc ostatnio rezygnuję nawet z soli w potrawach. Też teraz mam problem z brakiem smaku w potrawach ale to kwestia przyzwyczajenia.. ;) Szukam mieszanki ziołowej która mi podpasuje.
  • 0

Stonish

Stonish

Advanced Member

• Użytkownik
  • 133 posts

Że najpierw na parze, a potem na patelnie? Parujemy w sumie tylko i wyłącznie, aby zachowac jak najwiecej wartosci odzywczych w warzywach, troche mija sie to z celem, jak potem jeszcze na patelnie je wrzucamy? (Teoretyzuje tylko)

• 0

novy

novy

Student Siły

• Bywalec
  • 495 posts
  • LokalizacjaWarszawa

2 minuty nie powinny zaskoczyć. Względnie wrzuć na talerz, przypraw i wymieszaj.

• 0

majlo

majlo

Advanced Member

• Bywalec
  • 200 posts

Że najpierw na parze, a potem na patelnie? Parujemy w sumie tylko i wyłącznie, aby zachowac jak najwiecej wartosci odzywczych w warzywach, troche mija sie to z celem, jak potem jeszcze na patelnie je wrzucamy? (Teoretyzuje tylko)

Wrzucam surowe, zamrożone na patelnie. Po co najpierw na parze? Od razu na patelnie wrzucaj

• 0

Stonish

Stonish

Advanced Member

• Użytkownik
  • 133 posts

Wrzucam surowe, zamrożone na patelnie. Po co najpierw na parze? Od razu na patelnie wrzucaj

To się w ogóle mija z celem :D Chodziło mi o sposób na ugotowanie na parze (bo zdrowo), ale żeby mdłe nie wyszło, na patelni to ja też potrafie je z przyprawami upichcić :D

PS: Dzięki Soldier, moje pierwsze twarogowe danie się udało :D

cOcmoXe.jpg

• 0

majlo

majlo

Advanced Member

• Bywalec
  • 200 posts

To się w ogóle mija z celem :D Chodziło mi o sposób na ugotowanie na parze (bo zdrowo), ale żeby mdłe nie wyszło, na patelni to ja też potrafie je z przyprawami upichcić :D

PS: Dzięki Soldier, moje pierwsze twarogowe danie się udało :D

To jedz surowe :) wtedy nic nie stracisz

• 0

soldier

soldier

Advanced Member

• Użytkownik
  • 166 posts
Smacznego ;)
  • 0

soldier

soldier

Advanced Member

• Użytkownik
  • 166 posts

1a13e1536f59f9f2med.jpg

Jutrzejsza miska na wynos + śniadanie.

1. Śniadanie - jajecznica z 5 jaj

2. II śniadanie omlet ( kostka twarogu tłustego, 2 jajka, 3 łyżki wiórek kokosowych, 20 g masła ).

3. Lunch - Stek wołowy 200 g + kapusta pekińska.

Jutro mam dzień bez treningowy więc zabieram na wynos tylko dwa konkretne posiłki. Popołudniu ryba i ziarna tak by dobić do bilansu.

• 0

soldier

soldier

Advanced Member

• Użytkownik
  • 166 posts

45f89e269d15ce7amed.jpg

Jutrzejsze śniadanie + wynos:

1. Serek wiejski z wiórkami kokosowymi.

2. Jajka na twardo z majonezem.

3. Pierś drobiowa z fasolką szparagową x 2.

• 0

kano

kano

KB-MASTER !

• Zasłużony
  • 1,325 posts

Nie pomyślałeś czasem o stworzeniu elektronicznej książki kucharskiej?
Wszystko prezentuje się super i wygląda na łatwe w przygotowaniu.
Jaja, tłuszcz, ser, dodatki... Nawet tanio wychodzi!

Będę systematycznie próbował tych dań. Teraz mam zbyt duży wybór nawet!!

Masz moc do treningów przy takiej diecie??

• 0

Ja bym tu widział jeszcze tureckie wstawanie poparte ostrym wymachem !!! :D

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users