Skocz do zawartości

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Zdjęcie

Moje posiłki - Soldier

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
65 odpowiedzi w tym temacie

soldier

soldier

Advanced Member

• Użytkownik
  • 166 postów

W tygodniu nie mam czasu na jakieś wymyślne dania więc gotuję przeważnie coś szybkiego ale tak żeby zjeść w miarę ze smakiem. Low carb ma to do siebie że trzeba trochę postać przy garach... ;) W weekendy robię coś konkretniejszego, przeważnie z wieprzowiny.

Nie myślałem o takiej książce. W sumie, za jakiś czas ten wątek może będzie czymś w stylu książki ;) Będzie trochę przepisów bo nie układam jakiegoś schematycznego jadłospisu np. na tydzień tylko z dnia na dzień gotuję pod swój bilans więc monotonii nie powinno tu być ;)

Kano mocy na razie nie brakuje. Od 3 miesięcy jestem praktycznie na jednakowym bilansie a powoli już kończę redukcję. W ciągu 4-5 miesięcy obciąłem raptem ok. 200 kcal wiec spadku mocy nie odczułem. Nadal progresuję siłowo. Za jakiś miesiąc może troszkę dłużej jeśli uda się zjechać do 6-7 % podbiję lekko bilans ale zostawię węgle nisko i zobaczę co się będzie działo. Jak BF podskoczy to wrócę do obecnego bilansu. Wszystko to jednak kosmetyczne zabiegi więc nie odczuwam zbytniego wpływu na moc. Pokombinuję żeby trzymać BF nisko ;) Jesienią muszę być lekki i silny... Na dzień dzisiejszy jest ok. Siły nie brakuje, BF spada, głodny nie chodzę... ;)

Użytkownik soldier edytował ten post 09 marca 2016 - 08:24

• 0

kucek

kucek

Advanced Member

• Użytkownik
  • 51 postów

Soldier. Mam pytanie co do "ciasta" kalafiorowego z pizzy. Spód pizzy pieczesz z dwóch stron po 1h? Nie wystarczy jedna godzina i ustawić piekarnik na góra-dół? bo jakoś po 2h mam wrażenie, że może wyjść mi czarna podeszwa ^^. Chyba, że chodziło o to że przewracasz na drugą stronę i dodajesz od razu sos itd. 

• 0

soldier

soldier

Advanced Member

• Użytkownik
  • 166 postów
W sumie ok godziny. Piekę ok godziny, przewracam i wsadzam na tyle żeby się z drugiej strony zamrumieniło. Ciasto jest mokre więc trochę to trwa zanim odparuje i się zarumieni. Możesz sprobowac je zrobić z obgotowanego kalafiora. Myślę ze skróci to czas pieczenia.
  • 0

soldier

soldier

Advanced Member

• Użytkownik
  • 166 postów

Dziś był dzień odpoczynku a jutro jest ten dzień... ;) - hardkorowy trening push / pull do odcięcia. Będzie sporo dipów, pompek i podporów - wszystko na kółkach oraz dużo podciągania ( ciało + 40 kg ). W związku z tym zabieram na wynos trochę kalorii...

e2d4e6ad80624bbfmed.jpg

1. Jajka sadzone ( na maśle ).

2. Mozzarella + pomidor + żywiecka + słonecznik.

3. Mega omlet ( 275 g twarogu, 3 jajka, 2 łyżki wiórek kokosowych, 1 łyżka rodzynek, 30 g odżywki białkowej ).

4. Makrela.

Popołudniu kurczak + warzywa na parze.

• 0

novy

novy

Student Siły

• Bywalec
  • 495 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Zapowiada się konkretny trening :-)

• 0

“Tension is strength. Tension is power. Tension is slow. Tension is fatigue.
Relaxation is speed. Relaxation is mobility and flexibility, and it’s also a weakness. It’s endurance, but it’s weakness.
Tension is stronger, faster, but you give out sooner. Relaxation can go longer, but you’re not as strong. Work tension and relaxation equally.”

soldier

soldier

Advanced Member

• Użytkownik
  • 166 postów

Średnio raz na dwa tygodnie cisnę na maxa - do upadku, później po kilku lekkich treningach zazwyczaj jest progres. Jutro będzie grubo... ;)

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych