Jump to content

Nasze strony:

Witamy na Kalistenika Polska
Zarejestruj się aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności które Ci oferujemy. Po rejestracji i zalogowaniu się będziesz mógł uczestniczyć w dyskusji, oceniać wątki, aktualizować statusy, tworzyć własne albumy w galerii, a także dokonywać zakupu w naszym sklepie!
Zaloguj się Zarejestruj się
Photo

Dziennik Bejka! No to ruszamy :)

• Please log in to reply
369 replies to this topic

Bejek

Bejek

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,145 posts
  • LokalizacjaSzczecin

Piątek, zbliża się weekend. 

Reset, dziś tylko rozciąganie 20-30 minut :)

• 0

konop90

konop90

Advanced Member

• Bywalec
  • 290 posts
Tak z ciekawości spytam ile czasu zajmuje ci trening bo robisz sporo serii i chyba bez obwodów tylko każde ćwiczenie po sobie?
<br />
  • 0

Bejek

Bejek

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,145 posts
  • LokalizacjaSzczecin

Robię taki wielki mix, ćwiczę co chcę i na co mam ochotę, ale oczywiście uwzględniam regeneracje bo to ważny aspekt treningu. Trenuje od półtorej godziny do czterech. Nie mówicie mi, że wpadam w katabolizm tylko, bo już słyszałem w parku wiele razy. 

Ile trenujesz dziś?

A około 3,5 godziny już.

O kur**, stary, nie ćwicz tak, katabolizm..

Nie, jakbyś spożywał dziennie 4-7 k kalorii to byś tak nie myślał, nierealne. 

• 0

iamtheweakone

iamtheweakone

Fanatyk

• Bywalec
  • 1,017 posts
  • LokalizacjaSieradz
Co ci daje ten trening po 3,5 godziny oprócz przemęczenia całego organizmu?
  • 0

Bejek

Bejek

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,145 posts
  • LokalizacjaSzczecin

Przyjemność, uwielbiam trenować, poprawiam sobie tym humorek. Zresztą progres cały czas notuje. Trening jest długi kiedy jest siłowy, mam wtedy kilkuminutowe przerwy i tak wychodzi ;D

• 0

Mateusz_handstand

Mateusz_handstand

Advanced Member

• Bywalec
  • 438 posts
  • LokalizacjaŚwiecie

Wydaje mi się ,że progres do czasu , potem staniesz w miejscu z przemęczenia organizmu i ciała :D

• 0

Bejek

Bejek

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,145 posts
  • LokalizacjaSzczecin

Stanę tylko wtedy kiedy umrę. :P

Nie no, rzadko mam długie treningi, spokojnie, długie są wtedy kiedy trenuje wieczorkiem, piszę z kimś i w między czasie robię sobie np. pompeczki czy coś i wyjdzie mi 1000 powtórzeń. Znam się już dobrze, więc dam radę ;D 

• 0

Bejek

Bejek

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,145 posts
  • LokalizacjaSzczecin

Dzisiaj zrobiłem trening siłowo/wytrzymałościowy, miałem trzymać się schematu 2 tygodnie siły teraz ale jakoś nie mogę się podporządkować planowi, muszę się nad tym zastanowić. 

Dziś zrobiłem ; 

20 serii po 15 pompek klasycznych z rękoma na podwyższeniu (Chciałem zobaczyć co z moją wytrzymałością przy takich ćwiczeniach)

2 serie po 6 powtórzeń szerokich dipów z plecakiem 25 kg. 

4 serie po 10 powtórzeń pompek klasycznych na ziemi, z plecakiem 25 kg.

4 powtórzenia pompki klasycznej na ziemi z koleżanką na pleckach + 60 kg jak nie lepiej, pełen zakres, miazga.

8 serii po 12 powtórzeń pompek Lalanne z przytrzymaniem kilkanaście sekund (na lędzwia) 

Następnym razem skupię się bardziej osobno na silę lub na wytrzymałości :P 

• 0

Mateusz_handstand

Mateusz_handstand

Advanced Member

• Bywalec
  • 438 posts
  • LokalizacjaŚwiecie

Tak patrzę na te liczby i według mnie masz dobrą wytrzymałość i siłę :D Dużo tych serii walisz :D

• 0

Bejek

Bejek

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,145 posts
  • LokalizacjaSzczecin

Wcześniej robiłem mniej, ale, popatrzyłem na kolegę "Dipsiarza" ile on robi, dodatkowa motywacja. Przy nim jestem jeszcze laikiem, ale dogonię go, dziękuje :) 

• 0

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts

nie chcę nikogo obrażać ale dużo osób widziało te jego ''ilości" i wcale mu tego nie zazdroszczę. 

• 0

Bejek

Bejek

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,145 posts
  • LokalizacjaSzczecin

Wcale nie musisz mu zazdrościć, wiem dobrze na jakim jest poziomie, samo to sprawia, że ma respekt u mnie. 

• 1

HYBRYDO

HYBRYDO

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,214 posts

też myślałem że poziom jest z kosmosu ale potem nagrał podciąganie.to że plan ma przeładowany i robi milion powtórzeń (pewnie w tragicznej formie) u mnie nie wzbudza  respektu ale jak wolisz. 

• 0

Pablo1

Pablo1

Advanced Member

• Administrator
  • 3,444 posts

Natężenie treningu Dipsiarza faktycznie jest duże - 400 podciągnięć na sesji to bardzo solidna dawka. Ale Twoje Bejek też nie należy do małych.

• 0

E = mc2
Efekty = motywacja * (ciężka praca)2
Enstein naprawdę był geniuszem.

Bejek

Bejek

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,145 posts
  • LokalizacjaSzczecin

HYBRYDO, nie trenujesz z nim, więc nie oceniaj. Mam dużo czasu, więc trenuje :P 

• 1

Dipsiarz

Dipsiarz

Pracuj ciężko w ciszy, niech efekty robią hałas!

• Bywalec
  • 586 posts

Hyrobdo, dla twojej wiadomości, poprawiłem technikę, przyznam, że miałeś rację, że technika była kiepawa, ale mimo wszystko, zredukowałem podciąganie z 15 powt. do 12 w serii, więc moim zdaniem i tak nie jest źle, przy części ćwiczeń ku dobru mojemu zredukowałem liczbę powtórzeń i spowolniłem ruch np w HSPU. W dużej mierze zależało mi na sylwetce i cel osiągnąłem. Wkurza mnie jedynie, że widziałeś jedynie podciąganie a oceniasz całość, pamiętaj, że jest bardzo cienka granica między chamstwem a szczerą radą, tak samo jest różnica między znaniem się na rzeczy a po prostu przerośniętym mniemaniem o sobie, nie określam Cię w żaden sposób, ale proszę nie wypowiadaj się o rzeczach których nie widziałeś i o tych, które widziałeś x czasu temu. I szczerze myślę, że na żywo mógłbyś się nieco zaskoczyć w paru ćwiczeniach.

Pablo, 400 było jednorazowo tylko:)

Ciśnij dalej Bejek, progress idzie ładnie :D

• 2

Bejek

Bejek

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,145 posts
  • LokalizacjaSzczecin

Tyle podciągnięć, trzeba mieć kuku w głowie :D 

• 0

Bejek

Bejek

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,145 posts
  • LokalizacjaSzczecin

Niedziela, dziś trening pod Stanie na rękach.

8 serii po 12 powtótrzeń pompek lalanne

4 serie rozjazdów bez kółka, z przytrzymaniem po kilka sekund.

8 serii stania na ręce przy ścianie z odrywaniem nóg (20-50 sekund)  

4 serie po 20 powtórzeń niepełnego mostku (dotykam górnym odcinkiem pleców ziemi i podnosze lędzwia jak najwyżej robiąć łuk)

Dzięki Dipsiarz ! :) 

• 0

Bejek

Bejek

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,145 posts
  • LokalizacjaSzczecin

Poniedziałek.

3 serie po 5 powtórzeń dipów klasycznych ( ręce blisko tułowia) z plecakiem 14 kg. -> Robiłem je na krzesłach, myślałem, że się połamie, niestabilne były i w dodatku ciężkie są..., szerokie o wiele łatwiejsze ;D 

3 serie  po 20 powtórzeń wznosów nóg do kąta 70 *

6 serii po 12 powtórzeń dragon flag z jedną nogą.

6 serii po 5 pompek na trzech krzesłach z zejściem poniżej poziomu rąk z plecakiem 14 kg, ruch w dół 5 sekund, w górę 3 sekundy. 

1 seria po 12 powtórzeń wyciskania żołnierskiego plecakiem 14 kg, na prawą i lewą rękę. 

Stanie przy ścianie na łóżku 60 sekund, kontrola balansu. 

• 0

Bejek

Bejek

Advanced Member

• Bywalec
  • 1,145 posts
  • LokalizacjaSzczecin

Wtorek, dziś trenowałem 2,5 godziny w pracy i 2,5 po pracy, razem 5 godzin, przeszedłem samego siebie .. ;D

5 serii po 5 powtórzeń martwy ciąg 56 kg. 

5 serii po 5 powtórzeń martwy ciąg (jakimś kowadłem ale było cięższe niż te 56 kg, obstawiam koło 70 kg) 

6 serii po 12 powtórzeń wyciskanie żołnierskie talerzem 27,5 kg. 

5 serii rwania z ziemi (martwy+wyciskanie żołnierskie) talerzem 27,5 kg 

6 serii po 8 powtórzeń dipów na drążku klasycznych. 

4 serie front lever Advanced tuck/ front lever z jedną nogą, przytrzymanie 10-15 sekund. 

4 serie po 3 pistolety na prawą i lewą nogę. 

16 serii po 3 podciągnięcie na trzech palcach nachwytem co minute w hollow. (Coś trzeba robić, ręką jeszcze nie domaga, sprawdzam aktualny stan ) 

4 serie po 3 podciągnięcia na trzech palcach podchwytem co minute w hollow.

10 serii po 12 pompek na paraletkach, pseudo planche. 

6 serii po 10 powtórzeń dipów klasycznych na poręczach. 

Ogólnie było tego jeszcze troszkę więcej, muscle upy na dwie ręce, wymyki, l sity na poręczach, ale nie sposób wszystkiego wymienić. 

Jeżeli chodzi o poprawność to bardzo dobra, staram się wszystko wykonywać poprawnie, czasami coś z braku siły nie wyjdzie jak powinno :)

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users